• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HERKULESNIKON - klub majitelu a priznivcu nejlepsich fotaku
    MAR3K1987
    MAR3K1987 --- ---
    ASACHI: Někde jsem četl že by to mělo být v září, jsem zvědav
    KOC256
    KOC256 --- ---
    No dneska pri kopirovani fotek na PC jsem si vsiml ze na karte byly dve fotky pojmenovany stejne - v oddelenych slozkach. coz se deje pokud protocim 9999 fotek ale tu se to nestalo...

..., 0997, 0998 --jina slozka-- 0998, 0999, ...

Ale kartu jsem zkousel menit. Ma fotak neco jako reset do tovarniho nastaveni? Jeste me napadlo zda se nejak nezblaznil SW (FW)...
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    D400 musi jednou prijit :-)
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    ROZI: na photokine ma byt akorat novy fx... O dx na nikon rumours nepsali, ale kdysi psali o d7200 pockal bych mesic
    ROZI
    ROZI --- ---
    Nevite jestli se nechysta nejakej novej model v DX formatu? D7100 uz tu je rok a pul, tak abyhc vedel jestli s planovanou obemenou jeste chvili nepockat...
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    KOC256: taky mi to delalo kartou. musela jsem dat uplne jinou a mnohem mensi. Moji uzasnou drahou rychlou dostala darem kamaradka do kompaktu a ja mam nejakou 4GB a jede normalne.
    YNZA
    YNZA --- ---
    este to zkus vyp. bez karty
    KOC256
    KOC256 --- ---
    YNZA: Dik za tip. Hned vyzkouseno s jinou kartou. Zadna zmena... :(
    YNZA
    YNZA --- ---
    KOC256: tle mi delala blba karta! neslo vypnout, ledka si poblikavala kartu sem poslal dopr
    KOC256
    KOC256 --- ---
    Tak ono to bude asi fotakem kurna. Ted vecer jsem si vsiml ze se mi pri startu rozina display a nereaguje na vypnuti (shasnuti). Jindy se nastartuje zhasnuty a zase nejde roznout. Jindy pri vypnuti porad divne blika zelena ledka v pravo dole zezadu. Proste to je vevnitr nejake divoke. Takze pujde po dovolene do servisu. :(
    MASTAL
    MASTAL --- ---
    Nemáte ponětí co by mohlo být s mojí D7100, pokud fotím/natáčím přes live view, tak mi po pár snímcích přestane fungovat vracení zrcátka. Takže na jeden snímek potřebuji dvakrát namáčknout spoušť? Zatím to vidím na reklamaci. Reset už jsem zkoušel..
    KOC256
    KOC256 --- ---
    Nahodou nemuzete nekdo doporucit nejaky obchod v Liberci kde sezenu slusnou neorigo baterii... Jsem tu na dovolene...
    LEONID_EK
    LEONID_EK --- ---
    SAIHA: a co mas za ty pevny skla? pokud potrebujes neco sirokyho se slusnou svetelnosti, tak se kvuli tomu jeste nemusis zbavovat tech pevnych co mas kolem 1.8 hm? s 2.8 budes mit uz na dnb a koncertech bez svetla trosku problem.
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    KOC256: mě se takhle několikrát fotak vybil, ale zatím vždy šel nabit. zkus prodejnu s náhradní baterii a jinak servis
    KOC256
    KOC256 --- ---
    HUGGI: No prave nemam :) ted ji dobijim a dneska ji budu do fotaku davat jen na foceni. Tim pak asi identifikuji pricinu.
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    KOC256: Jednoduchy reseni..jestli mas moznost vyzkouset jinou baterku tak vyzkousej jinak servis..
    KOC256
    KOC256 --- ---
    Vcera jsem chtel zapnout fotak a uplne mrtvy... Tak si rikam ze se mi mozna v batohu nejak divne sekla spoust a ze se vysvitil. Vecer nabiju do plna a ted rano zase nejde zapnout. Myslite ze nejak nahle uplne umrela baterie - do tedka vydrzela tak 700+ fotek (cca 60% toho co nova) nebo je ve fotaku nejaky zkrat? Fotak mi nezmokl...
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    SAIHA: Nikkor bez konkurence nejlepsi, ale poměr cena/vykon ma tamron nepřekonatelnej..a koncerty ti to nezaplatej takze ten..pokud chces zakladni zoom..me to na koncerty prijde jako zbytečný sklo..

O sigme nema cenu ani uvažovat..dokud nebude nova Art verze..kterou asi odložej takze to nebude v dohledny dobe..
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    no tak jsem na nej koukala a je dost mimo moje moznosti :D
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    SAIHA: Ja chodim jenom s Tamron 24-70 a 70-200 @ F2.8 ...
    nejsem moc fanda pevnych skel, protoze to je pro rychle se menici situace hrozne nepohodlne / limitujici a ja bych to musel co chvili menit, takze mi ten tamron maximalne vyhovuje jak po obrazove kvalite, ktera je imho lepsi nez default nikkor na D800, ale hlavne ma uplne uzasnou stabilizaci, ktera je fakt ze rychla.

Nicmene na foceni hudebnich reportazi bych byl asi opatrny ... tam cokoliv co ma F1.4 asi vyhraje (predpokladam, ze se to foti ve sklepech / v noci)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam