• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HERKULESNIKON - klub majitelu a priznivcu nejlepsich fotaku
    MAR3K1987
    MAR3K1987 --- ---
    MELOUN: Já to v situaci RAW/LR/NIKON řeším tak, že si fotky před exportem prostě upravím, nebo-li vyvolám do JPG... RAW beru jednoduše jako surovou fotku. Větší vědu v tom nehledám, třeba se taky od někoho přiučím?
    MELOUN
    MELOUN --- ---
    Hodně lamácká otázka tak na mě buďte hodní..

Raw formát, Nikon, Adobe Lightroom - úplně jiné barvy než na displeji foťáku a sice vyblité, bez kontrastu.
    Test na jeden shoot současně jpeg i raw, na displeji zase ok, v počítači jpeg ok, raw "špatně".

Tak nějak tuším že se to týká nějákého presetu pro daný foťák?
    Případně v lightroomu jsem našel i camera calibration a to s tím dělá také divy.

Kdysi jsem to už řešil ale skončil jsem tak, že rychlý věci s kterejma sem si nechtěl hrát a doupravovat jsem fotil do jpg. To teď už nechci..

Takže jak se standartně pracuje? Případně link na nějáký ten standartní preset pro nikon atd.
    Dík
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    Presne jak pise
    HUGGI:

Procesor dela velke rozdily ...
    Hlavne zase ve firmwaru dotahli dale veci typu autofocus + mereni expozice apod (nehlede na to ze to ma jina streva v tomto ohledu).

Jak se to da do krasneho balicku jmenem D750, tak rozdil je fakt ze velky :)

Navzdory tomu velky rozdil mezi D800 a D810 i pres jiny procesor zase tak diametralne jiny u vetsiny fotek neni (ackoliv ten dynamicky rozsah je fakt ze super u D810)
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    PEPAZZ: ano je to dost velkej rozdil..hlavne se opet strasne posunulo co z toho snimace jde dostat v rawu..na to ze jde o stejnej snimac to je dost vyrazny..
    ROZI
    ROZI --- ---
    PEPAZZ: to srovnani by me taky zajimalo...jestli neco dohledas tak link pls :)
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    ASACHI: myslis ze vystup bude tak rozdilnej d610 vs d750? jen kvuli procesoru?
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    ROZI: Tak muzes koupit D610 ;) tu ted maji v akci na amazonu.
    ROZI
    ROZI --- ---
    ASACHI: pak nechapu ten post s tou cenou...D7100 za cca 20k a D800 za 65+ k...taky tam vidim rozdil :D
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    ROZI: To pak clovek je smutnej :)
    Ja treba kdyz vidim rozdil mezi D7100 a D800 ... jak silenej tam je ...
    Tak tedkom se uplne blazene tesim na nakup D750/D810 ... pac to je asi podobny rozdil.
    Expeed 4 dela divy.
    ROZI
    ROZI --- ---
    nebo koupit D7100 ve vyprodeji :D
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    Kazdopadne pri tech cenach se pomalu vyplati jit do full framu ...
    DOTCOM
    DOTCOM --- ---
    ROZI: ahaa, uz to vidim
    ROZI
    ROZI --- ---
    DOTCOM: Crop factor bude 1,5 - klasicky APSC senzor (zadny APSH). Crop mode je něco jiného...
    DOTCOM
    DOTCOM --- ---
    ROZI: protoze na to DX skla obecne nejsou delany? D7100 ma jakej crop mode?
    ROZI
    ROZI --- ---
    DOTCOM: proč ne? Však i D7100 ma možnost crop mode...
    DOTCOM
    DOTCOM --- ---
    ROZI: no nevim, tomu crop faktoru 1.3x moc neverim
    ROZI
    ROZI --- ---
    LUBOB: D7200 - 72 AFbodu, 8fps atd...
    Nikon D7200/D9300 specifications, maybe | Nikon Rumors
    http://nikonrumors.com/2014/11/03/nikon-d7200d9300-specifications-maybe.aspx/
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    ASACHI: & co myslis, ze se chysta?
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    LUBOB: Chysta se jeji nastupce, takze cena jeste pude dolu
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    hmm, D7100 za 850 aust. dolaru, to vypada na pekne vanoce :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam