• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HERKULESNIKON - klub majitelu a priznivcu nejlepsich fotaku
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    REPLIKANT: tak mozna bude muj tip na nejaky "skrat" spravny. No zajdu ke Skodovi, snad mi dovoli vyzkouset novy AA suplik do gripu, abych zjistil, jestli je chyba na strane supliku, nebo v horsim pripade v gripu. Me to zaclo zlobit pote, co mi sletel na zem :/
    MAJA
    MAJA --- ---
    Takhle jsem jednou nějak špatně zacvakl baterku do gripu a od té doby mi to u ní indikuje stav ošoupání z 1 (u skoro nové baterky).
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    PLAYER: Me to ted obcas ukaze taky (bez gripu, ano jinej pripad), pote co jsem fotil na plazi asi 2,5m nad morem, prisla vlna a splachla me, fotak sem ihned polil pulitrem sladke (rozumej normalni) vody, pak udelal par fotek a zacalo tohle blikat. Tak jsem ho nechal puldne vysusit a jel vpohode dal. To bylo pred 14dny, ted jsem fotil koncert, dam tam baterku, ktera tam byla v dobe splouchsnce, a zacne mi to ukazovat znova? Nevim jestli je to tim zvhlnutim nebo vadnou baterkou...
    MELOUN
    MELOUN --- ---
    LUBOB: kde si koupil?
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    "There is no need to choose the battery type when using rechargeable Li-ion batteries designed for the camera"... pise se v menu.
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    PLAYER: aha. ja tam mam AA, Li-ion nebo NiMH
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    LUBOB: to s tim nijak nesouvisi. V menu se nastavuje pouze typ AA, nikoliv to, zdali je v gripu AA ci Li-ion.
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    PLAYER: dobre, ale co v mas v menu nastaveno, ze v gripu je?
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    LUBOB: pisu potreti, ze to dela, ikdyz v supliku ZADNE baterie nejsou :) To je ta zrada.
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    tak vanocni mazlik (D7100) uz dorazil. tezkej jak krava :-)
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    PLAYER: neni to v nastaveni, co je v gripu?
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    ASACHI: mam origos. Podle me to bude nejaky skrat, s AA bateriama to preci nemuze souviset, kdyz v gripu vubec zadne nejsou. Proste zasunu prazdnej suplik a vyskoci tahle ikona a fotak prestane reagovat.
    Mel jsem ho rozebrany, ale pouhym okem nevidim nic podezreleho :(
    Chtelo by to asi vyzkouset jiny suplik, abych vedel, zdali to dela on, nebo je problem s kontakty na strane gripu. Kontakty napajeni ma kazdy suplik reseny oddelene, tj. kontakty ma AA suplik jinde, nez suplik na Li-ionku.
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    PLAYER: Tak to se ne uplne vylucuje.
    Tydle ikonky vetsinou vyskoci kdyz je neco blbe a v bateriovem gripu krome napajeni moc co blbe byt neni.

Uplne nevim jak vypada grip pro ?D800? uvnitr (pripadne jestli mas original), ale krome toho napajeni to muze byt vse kolem.

Zacal bych kontrolou kontaktu, pak vyzkousel nejaky aktualni baterky u kterych je jistota, ze maji fungovat.
    Pokud ti to funguje s akumulatorem, tak pravdepodobnost na vadnou elektroniku uvnitr gripu je mala.
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    ASACHI: "a to i tehdy, kdyz v nem zadne nejsou" :/
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    PLAYER: mas vice baterek, ktere muzes zkusit?
    Jestli ty baterky maji uz nejaky patek za sebou tak je jednoduse mozne, ze nedodavaji pozadovane napeti.
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    Nemate nekdo prosim tucha, co je spatne? Tohle mi hlasi fotak, kdyz do grip zasunu suplik pro AA baterie a to i tehdy, kdyz v nem zadne nejsou. S Li-ion problem v gripu neni.
    CZTWEETY
    CZTWEETY --- ---
    KRMITK0:
    Ja kupoval pres eBay za 50kc
    KRMITK0
    KRMITK0 --- ---
    Ahoj nemáte někdo redukci 42/Nikon?? Chtěl bych vyzkoušet starý Helios a Jupiter na svém foťaku. Beru i typ kde levně objednat :)
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    MELOUN: Jak ti bylo razeno stahni si kalibrační presety pro Nikon dslr. Ty výchozí samozrejme nefungujou stejne jako ty pd výrobců vsech značek dslr. Jak pise Mentol vygoogli si "v4" pro tvuj konkretni Nikon..to je nejnovejsi verze..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam