• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HERKULESNIKON - klub majitelu a priznivcu nejlepsich fotaku
    ISTEVE
    ISTEVE --- ---
    HUGGI: Jo, je to celkem blizko toho co ma treba fotoskoda (bez dane ~42kKc).
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    ISTEVE: Takze skoro to samy jako v CR bez dane..
    ISTEVE
    ISTEVE --- ---
    CROSS: Bez dane (ponevadz to nekupuje mistni) a s ruznejma slevama (napr. 5% sleva za platbu VISA kartou, pac se snazej delat silnou lokalni promotion na drive znacne izolovanym trhu) to vychazi na zhruba 193kJPY, coz je podle internetu asi 38kKc.
    CROSS
    CROSS --- ---
    ISTEVE: Jen tak ze zvědavosti, na kolik přijde v JP?
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    ISTEVE: Ne
    ISTEVE
    ISTEVE --- ---
    (nebo pripadne aspon US + EU, jinde se vyskytuju celkem malo... prave vcetne asie :) )
    ISTEVE
    ISTEVE --- ---
    Zeptam se jak debil, ale googlovanim nachazim relativne konfliktni informace -- planuju si koupit telo v Japonsku (D750), ale v Japonsku netravim prilis moc casu. Je moznost koupit si nejakou globalni zaruku na telo?
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    REPLIKANT: no ja tu 24-70 mam jen na svatby... Dokazes tim prakticky celou odfotit. 80 procent casu ale pouzivam 70-200@f2.8.
    V kostele ti zakazou blesk, a pevna skla konci, pac se mnohdy nesmis ani hybat.
    Mensi clona jak 2.8 bohuzel uz celkem dost kazi ty fotky z pohledu toho, co je ostre.

Koukam ze kazdy fotime i jine svatby :)
    Bych asi nechtel byt marketingovy sef nikonu a cist to tu... Se pak vyznej v tom co mas vlastne prodavat
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    ASACHI: Ha, zlatý pevný skla, třeba F1,8 serie 20mm, 28mm (moje oblíbená), 35mm, 50mm a 85mm (používám hlavně 28mm a 85mm na svatbách z 90%, zbytek 4/16-35mm a 2.8/180mm) ti umožní fotit 6400 ISO + F2 nebo 12800 ISO a dvakrát kratší časy a obrozová kvalita je o fous lepší.
    I statická fotka lidi vyžaduje alespoň 1/30s (nepočítám děti, tam je to řádově kratší čas...) aby jsi eliminoval pohybovou neostrost, což na všem krom tý 85mm jde hravě udržet, na delších prostě zvýšíš krapet ISO a seš pořád lépe než s "tmavou" 2.8/24-70mm. To by pro tebe mohla být taky alternativní cesta.

24-70mm je hlavně reportážní objektiv, kde potřebuješ rychlé a spolehlivé ostření a okamžitou změnu úhlu záběru od celku po detail. Takže pokud nesplňuje tento základní požadavek - rychlé a spolehlivé ostření - je tento typ objektivu z mého pohledu (a nejen mého) zbytečný, viz výše pevná skla jako kvalitnější alternativa.
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    Tak ono kazdy ma nejake potreby na dany styl a zpusob foceni.
    Ja treba fotim jen lidi, kteri stacionarne nekde stoji, takze autofocus mi je celkem fuk ... jen docela casto fotim na 12800 ISO + F2.8 a shuterspeed nekde kolem 40 ... takze jakakoliv stabilizace je fajn na cemkoliv co mam.
    Netvrdim, ze to nejde udrzet bez ni ... jen ze to je pro me rozhodujici bodik.

Jinak na Sigma rumours pred nejakou dobou psali, ze chystaj svoji 24-70, tak treba bude ART verze.
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    ASACHI: Tak to jsi spíše vyjímka, nicméně, pokud jsi spokojen a slouží ti dobře, tak ti to přeju. Já jenom, že už sem slyšel spousty chvály, ale viděl i spousty bídy, tak jenom přidávám názor.
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    ASACHI: Podle nekterejch tedtu vyhazi tamron lip..a ma stabilizaci(k cemu ji tak nutne potrebujes?) ale ma vyrazne pomalejsi autofokus...to je o tolik podatatnejsi ze v pripade ze by nehrala roli cena volil bych 100% nikon 24-70.. A mam bohaty prakticky zkusenosti s obema na d700/600/800
    BLACKDRAGON
    BLACKDRAGON --- ---
    ASACHI:
    dalsie neteoreticke zrovnanie aj s ukazkami http://www.cameralabs.com/reviews/Nikon_vs_Tamron_24-70mm_comparison/

a na DXo Labs vysiel o chlp lepsie, ale pri priamom zrovnani by to len slepy povazoval za lepsie :)
    Nikkor AF-S Nikkor 24-70mm f/2.8G ED on Nikon D800 versus Tamron SP 24-70mm F2.8 Di VC USD Nikon - Side by side lens comparison - DxOMark
    http://www.dxomark.com/...on-Nikon-D800-versus-Tamron-SP-24-70mm-F28-Di-VC-USD-Nikon___175_792_885_0
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    REPLIKANT: Ja prave zkousel oba a nechal jsem si Tamron. Hlavne bych si nikdy nekoupil objektiv, ktery nema stabilizaci. Pokladam to za nutnost pri podminkach, kde fotim.

Kazdopadne nevim jak ceske testy, ale v zahranici se jedna o nejpouzivanejsi objektiv a ma snad nejvyssi hodnoceni na DXo Labs pro D800.
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    BLACKDRAGON: Ten Tamron ma akorat navic stabilizaci a lepsi cenu. Co jsem zkousel na D800 porovnat s Nikkorem, tak pri ostreni AF-C a 10 snímcích chůze ze vzdálenosti cca 8m do 1m byla neúspěšnost zapstřeného snímku s Tamronem až zarážející. Vždy na krámě s lidma zkoušíme a většinou přichází s favoritem Tamronem, dle testů a blalala a pak zkouší a oproti Nikkoru se úplně zhrozí. Tamron si pak odnáší ti co nechtějí nic zkoušet a porovnat přímo. Přenos kontrastu a rychlost a přesnost ostření jde ve prospěch Nikona. Ale to je moje zkušenost.
    BLACKDRAGON
    BLACKDRAGON --- ---
    ASACHI: hned prvy odkaz z googlu http://www.makofoto.cz/nikon/objektivy/Tamron_24_70VC/Tamron_24_70VC.htm

mne teda pride viditelny rozdiel v prospech Nikkoru :) a nejaku uzasnu ostrost na tom Tamrone teda nevidim :) naopak mam obavu, ze pri velkoformatovej tlaci by to dopadlo zle, vsak na 2.8 to robi rovno blur effect :)
    BLACKDRAGON
    BLACKDRAGON --- ---
    ASACHI: no mam Nikkor 24-70, a nezda sa mi ze by Tamron bol lepsi :) aspon z testov, for a podobne, aj ked svoju vlastnu skusenost nemam
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    BLACKDRAGON: Ta sigma je na kresbu suprova, ale urcite se podivej na Tamron 24-70.
    Na D800/800e/810 IMHO nejlepsi objektiv + ma uzasnou ostrost.
    BLACKDRAGON
    BLACKDRAGON --- ---
    co sa tyka kresby objektivu, ktore su najvyuzitelnejsie aj na 36mpx?

pripadne dostal som tip na Sigmar Art 35mm a 50mm, neviete ake su oproti Nikkoru 50ke?

mam cerstvo D800ku, a planujem potom tlacit aj velkoformatovu fotografiu, no a siroke ohnisko vnimam ako +. takze po tej sigme 35 art hadzem ockom
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    MAR3K1987: pletes. nebyla. preskocili.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam