• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HERKULESNIKON - klub majitelu a priznivcu nejlepsich fotaku
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    ASACHI: zatim nic nenasvedcuje tomu, ze by mel byt DR noveho Canonu lepsi, nez ma napr. 5D Mk III. Technologie vyroby snimace stale stejna, jen pribyly Mpix.
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    ASACHI: Canon mel dycky vlastni snimace..
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    KOC256: Nene, ja to myslim praveze tak, ze Nikon snimace maji obrovsky dynamic range ... to je neco na cem canon vzdycky ztracel.

Tedkom jak maji kompletne svuj chip a jeste s tolika MP, tak se o tom na internetech vedou siroky spekulace, jak kvalitni chip mohli vyvinout.

Pokud bude mit horsi DR jak D810, tak ten fotak skonci v propadlisti dejin a canon useri budou pekne smutni.
    MELOUN
    MELOUN --- ---
    copa ta d7200? taky by se teď někdy měla objevit ne?
    KOC256
    KOC256 --- ---
    DOTCOM:
    tak zase nebudme zaslepeni... je dobre znat konkurenci, ale pokud vas to tu sejri, tak to smazte :)
    DOTCOM
    DOTCOM --- ---
    KOC256: slusnej offtopic neasi :)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    ASACHI:
    nejsem profik, takze v podstate jsem ani nepochopil, jestli to myslis ironicky a nebo ne :)
    Spise jsem na to natrefil a tak jsem to sem pastl... ;-)
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    KOC256: jojo, hlavne super je, ze ten snimac dela Canon ... neni to Sony, ani kdokoliv jiny.
    Takze vsichni netrpelive cekame na dynamic range toho snimace
    KOC256
    KOC256 --- ---
    Canon představil dvě 50Mpx zrcadlovky – DIGIarena.cz
    http://digiarena.e15.cz/canon-predstavil-dve-50mpx-zrcadlovky
    DOTCOM
    DOTCOM --- ---
    ASACHI: D3100 je z roku 2010, takze tam bych si nebyl jistej jestli budou fotky v pohode na ISO 1600, vyssi citlivosti budou asi dost nouzovka...
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    Btw kdyz se bavime o foceni akci...
    www.nikonrumors.com/2015/02/05/first-nikon-d5-rumors.aspx/

ASACHI
    ASACHI --- ---
    DOTCOM: zalezi na fotaku ... ja jsem D3100 nikdy nemel, takze to nedokazu posoudit.
    Moje fotaky davaji v pohode 12.800 ISO (pripadne 25.600 kdyz tu fotku downsampluju).

Kazdopadne jak 18-35/1.8, tak 17-50/2.8 tu praci odvedou ... limitem budou finance a potreby.
    DOTCOM
    DOTCOM --- ---
    ASACHI: no to bych zas rek ze se vyplati mit to sklo svetelnejsi, tak sigma 18-35/1.8 je skvela, fotit 70mm na f4 treba v priseri Lucerny, to si uplne nedovedu predstavit.
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    DOTCOM:
    PLAYER:
    Pokud s vama sdili styl foceni, tak ma idealni tu variaci od Sigmy ...
    SIGMA 17-50 mm f/2,8
    anebo
    SIGMA 17-70 mm f/2,8-4

Tam je IMHO dostatecny vyber ohnisek ... ale ja zase nemam rad pevna skla :)
    DOTCOM
    DOTCOM --- ---
    ASACHI: jo daji, souhlas s playerem
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    ASACHI: ano, strop a beham. Detailni zabery na ksicht s rozostrenym pozadim jsou o nicem, totalne nic nerikajici o tom, kde je dotycny foceny, nulova atmosfera.
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    18-35? Jak se s tim daji fotit plesy?

Ja bych rekl spise neco typu 70-200 / 24-70 @ F2.8 ... ale to finance asi nedovoli (na tu FF 24-70 je DX levna varianta od sigmy)

To ty lidi fotite se stropem, anebo behate kolem nich ? :)
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    KRMITK0: ja bych doporucil sigmu 18-35 1,8..
    KRMITK0
    KRMITK0 --- ---
    Díky ty ceny mě krapet rozsekaly, takže si to ještě nechám projít hlavou a budu se zatím snažit se seťákem
    ROZI
    ROZI --- ---
    KRMITK0: si to vyzkousej s tim setakem, jaky ohnisko by ti vyhovovalo. Ono se to nezda, ale obcas i ta 35 je relativne dlouha...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam