• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HERKULESNIKON - klub majitelu a priznivcu nejlepsich fotaku
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    ASACHI: U d800 stoji asi 7500, pochybuju ze u d800e vyrazne vic..
    ROZI
    ROZI --- ---
    Nikon D7200 camera announcement before March 13th | Nikon Rumors
    http://nikonrumors.com/2015/02/18/nikon-d7200-announcement-before-march-13.aspx/
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    Me by se takhle hodila D700 na nahr. dily, potrebuju novy ten plastovy blbinec pred hledackem co drzi okular.
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    SKALARIAK: Ja na to prave koukal co se deje v tom inzeratu :))

SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    ASACHI: nee, spis si delam prdel z toho kdo to inzeruje, kdovi jak odesel, bazarova stoji 50, takze prodavat absolutne nefuncni fotak za 9 s tim ze ma malo ale nacvakano a este si nechas batery a vsechno ostatni mi prijde vtipny...
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    SKALARIAK: To prodáváš ty?
    Výměna senzoru fakt stojí takový ranec?

Bych čekal, že senzor bude stát tak 20K ...
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    krasnej photoblog, cos e tyc ebarev uplne nejvic a jeden z duvodu proc to po roce zase zkousim s nikonem, tentokrat d750 :) http://alastairphilipwiper.com/blog/
    ISTEVE
    ISTEVE --- ---
    FYI: http://nikonrumors.com/2015/02/15/nikons-lens-only-instant-rebates-are-back.aspx/ ... plati v US i v Japonsku (i kdyz s jinejma castkama samozrejme), nevim jak/jestli se to vztahuje na evropu...
    BAGRNASTROME
    BAGRNASTROME --- ---
    KRMITK0: K tomuhle tělu bych doporučil starší Sigmu 17-70 HSM. Bude to ostřit, na širokým konci světelnost 2.8, na dlouhým podle verze 4.0 až 4.5. Osobně mám tu úplně první verzi a při daným poměru cena/výkon naprostá spokojenost. Když má člověk trochu štěstí, dala se koupit kolem 6k. Proti seťáku si pomůžeš světelností, rozsahem, trochu ostrostí a mě osobně přijde celkově mnohem příjemnější do ruky. Akorát je, v porovnání s tím seťákem, těžká jako prase. Na pevný sklo bych se, osobně, s 3100 vykašlal.
    DOTCOM: Tak záleží, jak s těma 70 mm zacházíš. S bleskem tak jak těch 70 mm používám já nemám žádnej zvláštní problém ani s "prastarou" D90.
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    ORORUN:
    PLAYER:

No co jsem provedl i studium internetu, tak bych to fakt musel cely rozebrat ... a riskoval, ze se ten bordel vysype nekam smerem k senzoru ... nebo nekam, kde ho obecne vubec nechci ... pripadne jeste dal do prismu ...

Takze se s tim budu muset naucit asi zit :)

Jsem koukal lupou do D800 ... prach je tam pochopitelne taky, jen v podstatne mensi forme, ackoliv ma D800 za sebou 2x tolik co ta D7100.

Asi cas vymenit za D750 ... tim se problem vyresi taky :X
    ORORUN
    ORORUN --- ---
    ASACHI: kdysi jsem pořád vytahoval a ofukoval matnici, ale nemá to cenu. ...říkám tomu kompoziční a ostřící body :))
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    ASACHI: jooo, to jsou ty "pracho tesny" masiny. Nevim, jestli te to uklidni, ale ja mam v hledacku D700 bordelu tri prdele. A ne, neni na matnici ani pod ni, ale skutecne nekde v tom hranolu nebo jak se tomu nadava, takze nadelam pouze to, ze si na to chca nechca zvyknu.

Jestli mas fotak kratce, respektive v zaruce, odnes to do servisu a pozadej o vycisteni.
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    Nesetkali jste se nekdy s prachem v hledacku?
    Nemam nejmensi poneti jak se tam mohl dostat ... sere me to pekne ...

Je to sice prkotina, na nic to nema vliv ... nicmene je tam a tak velkej, ze z venku jde videt velmi jasne. Mobilem se to fotilo docela blbe :)

Nedelate nekdo v servisu, pripadne nejake rady jak to dostat ven? Co jsem nasel na internetech, tak bych mel nejspise rozebrat cely view finder a pak se dostanu k tomu prismu, na kterym to je nalepeny ... coz se mi uplne nechce, pac tim muzu znicit cely fotak :)

REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    LUBOB: Ten závěr není úplně přesný, samozřejmě, že účinnost není zdaleka jako manuální čištění pomocí tyčinky v lihu nebo razítkem atd.. Ale to je spíš nepochopení co ta funkce má dělat, vzásadě jde hlavně o to, aby prach neulpíval na snímači, po delší době má tendenci se jakoby přilepit a jeho následné odstranění manuální metodou může být problematičtější. Proto je dobré když se aspoň po každém vypnutí oklepe. Pokud se chceš zbavit větších prachových částic a nečistot, otoč foťák bajonetem dolů, bez objektivu, a spousť čištění několikrát(3-5x) zasebou. Pro odvážnější (nedoporučuji!) vem balónek nastav sklopení zrcádka (s plnou baterkou) a tady je potřeba přesně vědět kam fouknout (bajonet dolů) aby se ti prach nedostal na zrcádko a matnici, ale aby vylítl ven. Já to raději nedělám, neumím to (vždy sem měl pak binec na matnici :))).
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    ULTRAMARINE: Pěkný časosběry s novou D810A
    The World of Astrophotography
    https://www.youtube.com/watch?v=Q9gJFc8Qi8k
    YNZA
    YNZA --- ---
    LUBOB: funkce prevzata z D7000 :D
    DOTCOM
    DOTCOM --- ---
    ASACHI: nojo mas recht je tam zrcadlo. ja si to splet s fuji XT1, kde to takhle delam, ale tam neni co sklapet :)
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    DOTCOM: ted jsi me docela zmatl ...
    Ten fotak ma 2 rezimy, sklopeni zrcadla pro manualni cisteni
    + "cisteni", ktere jde nastavit napr pri kazdem vypnuti fotaku ... to dela, ze rozvibruje snimac.

je tam nejaky treti co opomijim? Ja to nevylucuju, ted me to fakt zajima ... doma na to kouknu
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam