• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HERKULESNIKON - klub majitelu a priznivcu nejlepsich fotaku
    MAJA
    MAJA --- ---
    DOTCOM: tím líp že tam je, zahlídl jsem to na nikonrumors.com a nepotěšilo ...
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    DOTCOM: Co D610?
    Porad o mile jinde nez D7200 ...
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    ROZI: za dva roky uz konecne bude D400 :-)
    MELOUN
    MELOUN --- ---
    DOTCOM: to srovnání by mě zajímalo, můžeš to rozepsat prosím?
    ROZI
    ROZI --- ---
    DOTCOM: tak treba za 2 roky u D7300 :D
    DOTCOM
    DOTCOM --- ---
    MORPHLER: jo, mam stejny dilema. Fotim s D7000 a fuji X-T1 a ac nerad tam musim uznat ze fuji D7000 strci do kapsy a posledni dobou fotim prakticky jenom s ni. Ale je mi lito ty sbirky skel na nikon, kterou sem leta budoval a 50 klacku za D750 je pro me trochu moc (nehlede na to ze mam i DX skla takze fullframe uplne nepotrebuju), tak sem doufal ze D7200 bude vyraznej krok kupredu. no, ted si tim nejsem uplne jistej, uvidime jaky z toho polezou fotky
    DOTCOM
    DOTCOM --- ---
    MAJA: to je nakej sum, prej tam je, stejne jako vlastni AF motor
    MAJA
    MAJA --- ---
    u D7200 chybí podpora pro stará manuální skla ...
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    ASACHI: jako majitel D7000 jsem na to dost cekal, ale stejne jsem stale na vazkach jestli tohle bude ten smer kterym pujdu...
    ROZI
    ROZI --- ---
    ASACHI: predchozi mel o 0,1 MPix min, udajne :D
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    ASACHI: nekde jsem tusim zahledl, ze cip mozna neni stejny, D7100 byl od Toshiby, ted mozna od Sony - osobne mi to je jedno, one D750 to rule them all, jen na spekulativni upresneni :)
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    Velky zmeny to prave prinese tomu kdo potrebuje to lepsi ostreni (na 7100 sem se nemohl spolehnout jako na D700 treba) a hlavne vetsi buffer na kontinualni snimani, wifi v tele taky asi potesi. Neni to samozrejme prevratny model, ale to se oproti dost dobry D7100 nedalo cekat, na primy upgrade to vetsinou neni, ale z druhy strany se vse priblizilo k dokonalemu DX stroji (krom toho, ze neni jako tank jako D300s).
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    MELOUN: Ostreni umi jit o jednu stopu nize nez stary fotak = ostreni ve spatnem svetle.
    + je rychlejsi / presnejsi ten novej system

Expeed procesor = lepsi vysledky s vyssim ISO. Dynamic range se IMHO nezmeni, pac chip je stejnej.
    MELOUN
    MELOUN --- ---
    ASACHI: : Co to v praxi přinese? A kdo to nejvíc pozná?
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    Je tam ostreni z D750 a novy Expeed, coz si myslim ze je duvod pockat na D7200 a nekupovat dnes 7100.
    Pro majitele 7100 duvod prejit neni.
    ROZI
    ROZI --- ---
    KOC256:
    MELOUN: kdyby tam aspon dali tu obrazovku jako u D750 :/ takto to fakt neni moc inovovane
    KOC256
    KOC256 --- ---
    MELOUN:
    No taky bych chtel znat nejaky nazor z praxe na ty "zmeny" ktere opevuji :)

Mozna by bylo dobre se podivat zda D7100 nejak vyrazne slevnila... coz by mohla byt nejlepsi zmena... :)
    MELOUN
    MELOUN --- ---
    KOC256: add d7200: no nic moc, spíš vůbec nic než moc.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    Nikon – 83× optický zoom a inovovaná zrcadlovka – DIGIarena.cz
    http://digiarena.e15.cz/nikon--83-opticky-zoom-a-inovovana-zrcadlovka
    ALKALOID
    ALKALOID --- ---
    našel jsem krytku Nikon LC-72 72mm, kdyby měl někdo zájem
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam