• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HERKULESNIKON - klub majitelu a priznivcu nejlepsich fotaku
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    NEVIEM:
    HUGGI:

Cituji ID NEVIEM: "Jedna sa mi cisto o fotografiu a hlavne o informacie v podobe farieb, dynamicky rozsah..."

Chápu Huggiho, ale otázka je tu zcela jasná, tak proč neodpovědět přesně, a to je, další nejlepší (a nejlevnější) je D5100, pak ty další.
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    REPLIKANT: D5100 je sice lepsi obrazove ale ne treba AF, proto jsem psal spis od D5200 vejs kde tech rozdilu je mnohem vic
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    AILAS: Jak dlouho jsi s obouma foťákama fotil?
    AILAS
    AILAS --- ---
    REPLIKANT: no nevím, oproti D5300 odstranili GPS a upgrade skoro žádný. Když už, D5300.
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    HUGGI: Souhlas, akorát ta 5100 má stejnej snímač a procesor jako D7000, tzn. oproti D90 lepší vyšší ISO a dynamický rozsah. Ideálně si myslím, že na krajinu (bez OLPF) je D5300. Jinak souhlas, D5500 je parádička!
    AILAS
    AILAS --- ---
    HUGGI: jo tak v tvém případě co čtu to nebude problém. Záleží jak to používá NEVIEM
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    AILAS: Fotom jen na Manual a to reportaze, dva rollery jsou super..ale nutny ne..wb je napecno na kelvinech, iso neni potreba menit mezi kazdou fotkou, mereni expozice me nezajima, clonu taky nemenim kazdejch par fotek, takze d jednim rollerem problem neni si myslim(cimz nepopiram ze vyssi rady maj lepsi ovladani)
    AILAS
    AILAS --- ---
    HUGGI: Pokud jsi nevyužil k ovládání minimálně 2 kolečka na D90 tak nebude, ale všeobecně má ROZI pravdu.

NEVIEM: D7100 se dá sehnat z druhé ruky stále se zárukou za slušné peníze.
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    ROZI: Nebude
    ROZI
    ROZI --- ---
    ale proti D90 to bude vopruz s ovladanim
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    KOC256: Nastupce ano..ale i novejsi nizsi trida ma lepsi vystup
    KOC256
    KOC256 --- ---
    HUGGI:
    já myslel ze novější nástupce k D90 je D7xxx
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    NEVIEM: D3200/D3300/D5100 ne, ale D5200/D5300/D5500 určitě ano..a ideálně tu D5500
    AILAS
    AILAS --- ---
    Používá tu někdo darktable? http://www.darktable.org
    AILAS
    AILAS --- ---
    LUBOB: Tak stačí používat hlavu. Jako u všeho. Jak píšu rozhodně lepší než tam ty smítka rozfoukat.
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    AILAS: pokud to delas v koupelne po vydatnem sprchovani, tak ne. jinak si nedelej iluze.
    AILAS
    AILAS --- ---
    LUBOB: Ovšem ten vzduch není v prašném prostředí.
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    AILAS: to si moc nepomuzes. vzduch ktery odsajes se tam hned bude cpat kolem.
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    ALKALOID: tva "argumentace" je uzasny dukaz tve vysoke inteligence, prosim pokracuj.
    ALKALOID
    ALKALOID --- ---
    ja jsem vsehovsudy mel na snimaci asi jedno vetsi smitko, ktery jsem jemne odstranil balonkem, jinak sem nikdy prach na snimaci neresil / nenasel
    AILAS
    AILAS --- ---
    Já teda na čištění používám vysavač s regulací výkonu, přijde mi nejlepší řešení ten prach dostat pryč a ne ho tam rozfoukávat do dalších koutů. A na matnici nepatrně navlhčenou špičku ubrousku na jednotlivý smítka. Ale na to je potřeba pevná a přesná ruka.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam