• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HERKULESNIKON - klub majitelu a priznivcu nejlepsich fotaku
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    ASACHI: kdyby to nevyznelo komousky, tak bych rekl, ze jsem si jisty na tisic procent. Jaka je nahoda, ze tri ruzna skla ostri na D700 a D3200 na chlup presne, zatimco na D5300 vsechny stejny BF? ;)
    Tim DIY mas namysli ty sroubky pod zrcatkem? Tak je to v zaruce, tak se mi do toho hrabat nechce...
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    PLAYER: a ses si jisty, ze to neni sklem?
    Jinak si to muzes seridit celkem jednoduse sam doma ...
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    Sice mam sam bohate osobni zkusenosti, ale uz jsou nejaky ten patek stare, tak se chci zeptat, jestli nekdo z vas nedaval fotak na serizeni FF/BF, jak dlouho to trvalo a jak moc tobylo uspesne. Diky.
    Koupil jsem si D5300 a ma BF jako svina. Vystupni tovarni kontrola stoji evidentne za velky hovno, nebo ze by se snad spolehali na to, ze si tenhle fotak koupi vsichni se setakem, co ma DOF od nevidim do nevidim a ze se pripadna nepresnost v tom "ztrati"? Boze...
    SWIST
    SWIST --- ---
    Nebo je ještě možnost si to zbastlit sám.. To jsem udělal u pentaxe, když mi odešla právě koupená.. Pentax to má na klasický jack, takže tam jsem to udělal venku na lavičce, doma akorát zatáhl smršťovačkou.. Pokud má nikon nějaký specifický konektor tak to chce najít co kam a jak vede..
    MAJA
    MAJA --- ---
    Co jsem koukal, tak ty samotné drátové spouště vypadají úplně všechny skoro 100% stejně - liší se jen potiskem "značky" - holt jsem skončil zas u toho, že jsem 2 kousky objednal do zásoby z ebaye :-)
    ROZI
    ROZI --- ---
    MAJA: iShoot z ebaye za cca 9$, funguje uz 2 roky a to ji nosim v baglu kde chodim...
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    MAJA: mam od Pixelu, pokazde ji prasacky smotam a mrsknu do baglu, zatim funguje. Ne ze bych ji pouzival ale trikrat v tydnu.
    MAJA
    MAJA --- ---
    BUCCI: origo stojí nesmyslné peníze - rád si zaplatím za nějaký hitech, ale za tlačítko s 3 drátama s 1000% marží se mi nechce ...
    BUCCI
    BUCCI --- ---
    MAJA: mam origo nikoní k d200 už asi 5 let a stále drží
    MAJA
    MAJA --- ---
    Nemáte někdo tip na drátěnou spoušť (Nikon 10 pin), kde se mi neukroutí kabel po 5-ti použitích ?
    PAN_ILFORD
    PAN_ILFORD --- ---
    BUCCI: Fotoškoda to na počkání nedělá. Posílaj to do Nikonu v Radotíně.
    BUCCI
    BUCCI --- ---
    PLAYER: já to chápu, čistim si to taky sám sadou z e-bay, ale jednou za delší čas nebo na nějaký větší focení to vyčistit nechám
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    BUCCI: ja treba videl dojebanej fotak po padu z letadla... :)
    Ne tak je to tvoje vec, jestli za takovou malickost das nebo nedas petikilo.
    BUCCI
    BUCCI --- ---
    PLAYER: čištění problém neni, ale taky už jsem viděl dojebanej čip po domácím čištění.... v Praze to dělaj (osobní zkušenost) na Jana Masaryka do cca hodiny, kolem toho pětikila, jinak pak foto škoda na počkání....
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    CROSS: např. v Ostravě u Husova sadu to dělá na počkání (550,-)
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    CROSS: jestli to je jen prach, je skoda "bat se" vycistit si to dam. Uz se to tu resilo nedavno.
    CROSS
    CROSS --- ---
    PLAYER: Asi jenom prach, systémový čištění z menu tomu nepomohlo. Sám to určitě dělat nebudu; už pár pátků se snažim dokopat odnést to někam (ani nevim, kam, posílat to importérovi se mi nechce), ale teď se dostanu na dva dny do Prahy, tak jsem si řikal, že bych toho využil.
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    CROSS: jak moc ho mas zasvinenej, nejaka mastnota ci jen prach?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam