• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HERKULESNIKON - klub majitelu a priznivcu nejlepsich fotaku
    KRYGLIK
    KRYGLIK --- ---
    PAVELDUFEK
    PAVELDUFEK --- ---
    KRYGLIK: to je při 100% zvětšení?
    KRYGLIK
    KRYGLIK --- ---
    KOC256: :) vypada to tak, co? Ale neni :)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    KRYGLIK:
    neni to tisknute na inkoustovce a foceny ten tisk jo? ;-)
    KRYGLIK
    KRYGLIK --- ---
    MAJA: myslim ty vertikalni rovnomerne prouzky, sou videt nejvic na obloze...
    MAJA
    MAJA --- ---
    KRYGLIK: Není to jen tetelení teplého vzduchu ?
    KRYGLIK
    KRYGLIK --- ---
    Tusite nekdo kde se mohl vzit ten (pattern?) noise na teto fotce?

Nikon D700, ISO 220, RAW 14 bit. Zkousel jsem i ruzne RAW konvertory, vsude stejne.

RUSSIANBLUE
    RUSSIANBLUE --- ---
    BUSH13: to me pripomelo moje servisacka leta. Do jednoho reklamacniho protokolu jsem napsal "pissing by cat" a neopravoval. Osobne jsem takovy opravy(prochcany,prosrany, krev atd) odmital...

Servisni zasah bych provedl rozebranim na prvocinitale a vymachani v IPA nebo v Decotronu.
    Otazka je kolik by to stalo...

Jinak na Tvem miste bych nechal přístroj několik dní vyschnout - je vysoká pravděpodobnost, ze bude fungovat...a pouzival jej dal. S tím, že se může kdykoliv projevit oxidace a umrit....Je to spotrebni elektronika od slova spotrebovavat....
    PEJR
    PEJR --- ---
    BUSH13: pripadne jestli chces bejt hip, tak se na to vybodni a aspon budes mit takovej ten skvelej pocit "jeee, ono to vyslo" i v dnesni digitalni ere
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    BUSH13: rada s ryzi ok + vyndat baterku a nezapinat! Kolik bude stat oprava zalezi co vsechno se stalo..nejde nijak predem odhadnout..
    BUSH13
    BUSH13 --- ---
    Zdravím!
    Stala se mi taková nepříjemná věc bohužel v době, kdy má autorizovaný servis zavřeno a já nechci pokoušet nevyzkoušené neautorizované servisy. Pravděpodobně se mi naše nové malé kotě vyčuralo na zrcadlovku Nikon D3300 - zdá se, že fotí normálně, ovšem displej je mrtvý. Předpokládám, že se malý kus tekutiny dostal srkze boční porty dovnitř a něco spáchal. Jsem z toho dost špatný a nevím, co mám dělat a jak odhadovat možnost opravy. Ze tří "fotografických zdrojů" se mi dostalo rady nechat odpočinout v rýži, že se vsákne vlhkost a třeba minimalizuje škody. Pak utíkat do servisu.

Je to kuriozní věc a moje chyba, přesto se zeptám, zdali by někdo neměl ještě nějakou radu nebo netušil, jaká by mohla být cena opravy, je-li vůbec možná (jsem v tomhle naprostý laik) - předem díky...
    CROSS
    CROSS --- ---
    Koukám na approved memory cards pro Nikon D600 a nevidim 128GB karty. Zkoušel jste někdo 128GB SDXC v D600, nebo je nějaký důvod, proč by neměla fungovat?

(Ptám se, než ji koupim - primární použití pro tu kartu mám jiný, ale to nepotrvá věčně, tak že bych ji pak frknul do foťáku.)
    PAVELDUFEK
    PAVELDUFEK --- ---
    Už to někdo testoval ze zde přítomných?
    ZY OPTICS Mitakon 85 mm f/1,2 Speedmaster pro Nikon
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    ASACHI: Nekdy opravdu pobavis, prej "kazdy nikon fotak", to neni zjevne pravda.
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    me treba ostrila onehda d800 na body napravo do stredu lehce mimo, coz mi prislo dost zvlastni, ale v servisu v megaci (nejdriv sem byl teda v 3k foto, tam se mi blbec vysmal, ze nic nevim) dle vyr. cisla rekli ze se tam tahle vec muze dit a zarucne opravili....
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    Docela by me zajimalo, jestli to autorizovany servis ladi take touto "hardwarovou" cestou, nebo se to ladi pouze cestou elektronickou:

My Photography
    http://leongoodman.tripod.com/d70focuspart3.html
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    ASACHI: kazdy fakt ne. A i kdyby AF fine tune D5300 mel, tak to nema smysl ladit, tady je evidentne vypindanej komplet AF, kdyz to lita se vsema sklama prakticky o stejny kus mimo ;)
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    PLAYER: nene, ?kazdy? fotak od nikonu ma v menu manual tune pro autofocus.
    Vemes fotak, pichnes na stativ, na stul pred fotak si vyskladas predmety v rade za sebou (aby vsechny sly videt) a fotis a tunis.

Random google odkaz (asi na to bude nekde lepsi tutorial):
    https://nikoneurope-en.custhelp.com/...wers/detail/a_id/51633/~/how-to-use-the-af-fine-tune-function

Muzes vyzkouset, kdyz to nebude OK, tak pak ta reklamace ... zalezi jak moc je to mimo.
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    ASACHI: kdyby to nevyznelo komousky, tak bych rekl, ze jsem si jisty na tisic procent. Jaka je nahoda, ze tri ruzna skla ostri na D700 a D3200 na chlup presne, zatimco na D5300 vsechny stejny BF? ;)
    Tim DIY mas namysli ty sroubky pod zrcatkem? Tak je to v zaruce, tak se mi do toho hrabat nechce...
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    PLAYER: a ses si jisty, ze to neni sklem?
    Jinak si to muzes seridit celkem jednoduse sam doma ...
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    Sice mam sam bohate osobni zkusenosti, ale uz jsou nejaky ten patek stare, tak se chci zeptat, jestli nekdo z vas nedaval fotak na serizeni FF/BF, jak dlouho to trvalo a jak moc tobylo uspesne. Diky.
    Koupil jsem si D5300 a ma BF jako svina. Vystupni tovarni kontrola stoji evidentne za velky hovno, nebo ze by se snad spolehali na to, ze si tenhle fotak koupi vsichni se setakem, co ma DOF od nevidim do nevidim a ze se pripadna nepresnost v tom "ztrati"? Boze...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam