• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HERKULESNIKON - klub majitelu a priznivcu nejlepsich fotaku
    DOTCOM
    DOTCOM --- ---
    REPLIKANT: ja sem ted zacal trochu vic fotit s DSLR co sem si poridil D750 a po foceni s fuji je to co se tyka hledacku trochu opruz - na el. hledacku vidim jestli se pre/pod exponovanej, tady musim koukat na displej. Zaroven uz neni pravda ze el. hledacky musej bejt pomaly, to je ciste otazka zlepsujici se technologie.
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    REPLIKANT: Hele nesouhlasim..kdyz pomonu to ze fuji ma i pruhledovy hledacek a spoustu problemu s ostrenin/slozitym nastavenim stale si myslim ze muze na 100% nahradit dslr i v profesionalnim pouziti jakym se ja zabyvam.

Btw nepouzivam kontinualni ostreni..
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    HUGGI: A teď by mě zajímalo proč dálkoměrný a nebo pixelatý zářící hledáček, oproti optickému skleňenému? Já sem po dni focení s GH4 měl bolavý oči a hlavu z toho jak to pořád do tebe pere ty fotony. Navíc je to pomalý... a to nemluvim jenom o Panákovi, momentálně všechny CSC mají viditelné zpoždění v hledáčku, když fotíš rychle zasebou a potřebuješ nastavovat a přeostřovat. Ostření je kapitola sama pro sebe, s přesností vyšší třídy DSLR nesrovnatelné, hlavně na pohyb..
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    REPLIKANT: Ano lepsi sum a dyn. rozsah. To jsou dve veci ktere se dnes jiz dost srovnavaji - respektive hranice konkretne u fuji se posunuje na uroven i pro moji potrebu naprosto dostacujici.

Hloubka ostrosti je dle meho docela precenena, nefotim pokud nemusim na uplne otevrenou clonu..
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    HUGGI: Tak zeptam se jinak. Co by jsi ovedl jako důvod, proč jsis kdysi kupoval fullframe a nezůstal na APS-C. Že by lepší odstup signál šum, měnší hloubka ostrosti?
    PAVELDUFEK
    PAVELDUFEK --- ---
    HUGGI: No taky řeším mirrorless, jestli ano/ne. A koukal jsem na Fuji a na Sony. Uvidíme.
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    REPLIKANT: Ne proc by mel;)
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    HUGGI: Fuji uz ma fullframe?! :-)
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    PAVELDUFEK: pravděpodobně Fuji:)
    PAVELDUFEK
    PAVELDUFEK --- ---
    HUGGI: Mirrorless?
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    CROSS: Pravdepodobne ano;)
    CROSS
    CROSS --- ---
    HUGGI: Přecházíš na jiný systém?
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    V blízké době se chystám prodat něco z Nikon výbavy, zatím to nikde na webu není, ale bude to asi:
    D800, Nikon 24-70/2,8, Nikon 70-200/2,8 (pouzivany), Nikon 50/1,4G, Nikon 35/1,8G, Nikon 16/2,8, Kenko TC1,4, Blesky SB-700 (3x)

tak kdyby měl někdo zájem dejte vědět:) Nebude to hned, ale tak v rámci 1-2 měsíců..čím víc toho střelím najednou tím líp..
    AMAROK
    AMAROK --- ---
    NEVIEM: Promin, nevidel jsem ho nikde.

Pro majitele D5300 dobra zprava. Po oficialnim firmware se pripravuje i velky hack. Viz forum:
    Nikon Hacker • View topic - I want to begin hacking the d5300
    https://nikonhacker.com/viewtopic.php?f=4&t=2644&p=18456&hilit=d5300#p18456
    LEONID_EK
    LEONID_EK --- ---
    dokaze mi nekdo poradit prosim? ma d7000 mi na obou kartach sandisk ukazuje omezeny prostor (cca 190 fotek) at menim nastaveni kvality, menim mezi sebou sloty, formatuju ve fotaku i mimo nej. dokonce kdyz neco nafotim a smazu to, zustava tam mista jeste min....pocitac to vidi jako uplne prazdne s plnou kapacitou.
    AMAROK
    AMAROK --- ---
    Nasel jsem eshop s free rozvozem po EU a cenami Nikon zrcadlovek o min. 2000 kc mene nez u nas:
    Advanced search :: Search results - eGlobal Central EU - Online Shopping Store with Low Price on All Latest and Branded Consumer Electronics and Gagdets
    https://www.eglobalcentral.eu/...pshort=Y&pfull=Y&pname=Y&pkeywords=Y&search_performed=Y&q=Nikon%20D
    - Dobre mit PayPall nebo ucet EUR kvuli (jedinemu) poplatku - za prevod penez do cizi meny.
    NEVIEM
    NEVIEM --- ---
    AMAROK: Neexistuje prosim Ta, nieco podobne, na uz trocha starsi N D90?
    AMAROK
    AMAROK --- ---
    Kdo se neboji a rad by si vylepsil svoji Nikon zrcadlovku o uzitecne funkce, muze si online hacknout firmware.

Online Nikon Firmware patching tool:
    Nikon-Patch
    http://simeonpilgrim.com/nikon-patch/nikon-patch.html
    - pozor funguje jen pod IE (s kompatibilnim rezimem)

Video s navodem:
    Full Manual Video On Nikon D3100 & D5100 (ISO, SHUTTER, 64MB/S)| Hacked Firmware |
    https://www.youtube.com/watch?v=ylQqH6Kfyno

Ja jsem si takto udelal z D3100 temer D3200:
    - Max delka videa 17:28
    - Mozno pouzit neorigo baterii
    - Nastavovani expozice v LV modu jako u D3200 !!!
    - Max video bitrate az 65 mbps
    - Dalsi nepopsana vylepseni jako zhasinani displaye pri namacknuti, funkcni rolovani mezi fotkami atd.

Jinak vse funguje jak ma, bez problemu.
    --------------------------
    Omlouvam se predem, jestli se zde takovyhle prispevky nepecou. Kdyztak smazte.
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    REPLIKANT: 15. je u nas na Malniku predvadecka s nejakym workshopem, nemas prosim te info, jestli F. Bartak priveze D5/D500?
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    Tak jsem na par minut videl D500.

Prvni dojmy, vytecny grip (podobny D750, trochu vetsi) a uzasne velky hledacek (konecne v DX), ostrici body skoro az do kraje.

Co se tyce 4K videa, tak pujde opravdu tech 30min., ale v cropu 2,5 nebo tak nejak.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam