• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HERKULESNIKON - klub majitelu a priznivcu nejlepsich fotaku
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    MONROE: Na Praktice dobrý. Na Nikon F mount jedině přes redukci, kde to má cenu, kvůli zachování optických vlastností, bez optického členu, kde ale nezaostříš dále než na metr a půl cca, s optických členem i na nekonečno, ale obraz je použitelný cca od clony 4 a vyšší... Raději bych si koupil novou 1.8/50mm G, vynikající objekitv. Helios nech tam kam patří...
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    Dotaz - už jste tu někdo absolvovali tu akci s výměnou závěrky u těch "vadnejch" sérií d750?
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    MONROE: Tak s Heliosem je asi jedno na co fotis... posledne jsem snim fotil na Praktice L2.
    EGGH
    EGGH --- ---
    CNV: Hoď někam ukázkové video a pošli odkaz.
    CNV
    CNV --- ---
    EGGH: Dík :)

A ještě dotaz, při natáčení videa má video jemně zelený nádech. Není to jen na displeji foťáku, ale přímo ve videu. Natáčím v umělém světle - daylight úsporky -, a ať nastavím vyvážení bílé na denní světlo, teplotu žárovek nebo ručně, je to pořád zelené. Musím buď video upravit dodatečně, nebo použít jemné doladění a přidat magentu.
    Četla jsem, že některé Nikony mají displej do zelena, ale že by měly zelené video, to ne...
    EGGH
    EGGH --- ---
    CNV: Tzn., že komunikuje s přístrojem a ukazuje zbývající kapacitu a jde nabít na orign. nabíječce. Já brávám Avacom (jak na Nikon, tak Canon) a bez problémů. Dokonce mi přijde, že mají lepší kapacitu, jako originál. Není dobrý brát úplně ty nejlevnější, ty naopak časem (rychle) umřou :)
    CNV
    CNV --- ---
    Lama dotaz: chci si koupit záložní baterii do Nikonu P7800 a na Heurece na mě vypadává spousta neoriginálních baterií, přičemž u některých je ještě poznámka "plně dekódovaná". Co to znamená a jak je to u Nikonu s neoriginálkami, jsou s nima problémy, nebo jsou ok?
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    DIRTFOTO: jestli pouzivas blesk i na projasneni stinu ve dne (HSS), tak budes za vyssi smerne cislo u SB900/910 vdecny. Ono i s SB900 je to casto na hrane. A rozhodne prijde vhod zoom hlavy az na 200mm, coz dosah (vykon) blesku jeste zvysuje samozrejme.
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    MLIKARNA: nepises, ze chces vylozene tele, tak jestli by ti stacil rozsah do 80, tak 35-80 AF je dobry prcek, imho docela pekne ostry a sezenes ho do 2K (na pujceni bych ho mel, ale v Ostrave, http://www.paladix.cz/bazar/index.php?adid=416038 tady je treba za 600,-)
    DIRTFOTO
    DIRTFOTO --- ---
    MLIKARNA: Díky mrknu na to
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    DIRTFOTO: mam od Pixelu vsechny odpalovace a maximalni spokojenost.
    Ten blesk mam v planu koupit jakmile se bude dat seznat z Amazonu (na amazonu stoji 2600 ... v cechach asi 2x tolik).
    DIRTFOTO
    DIRTFOTO --- ---
    ASACHI: Ufff:), myslel jsem, ze vnitrek menu je shodny...tak to musim proverit. Na Pixel kouknu, mas s nimi nejakou zkusenost? Trochu se bojim techto znacek..
    diky
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    DIRTFOTO: praveze vubec ne, je jine i interni menu.

Hlavni vec co me u te SB700 neuveritelne sere je ta, ze si nastavis napevno hlavu blesku .... ze se nema sama hybat podle zoomu na objektivu ...

Vypnes / zapnes blesk ... nastaveni pryc ... a zase slysis jak ti motorek posouva hlavu se zoomem.
    DIRTFOTO
    DIRTFOTO --- ---
    ASACHI: To ovládání je shodný s sb910 ne?

ASACHI
    ASACHI --- ---
    DIRTFOTO: ja mam doma oba dva a 700 uz si nikdy znovu nekoupim.
    Ten blesk ma tak retardovane ovladani, ze mi nekdy tecou slzy.

Uprimne bych si dneska koupil blesk od Pixelu ... Nikony jsou zbytecne drahe na to co umi.
    DIRTFOTO
    DIRTFOTO --- ---
    Co rikate na srovnani sb 700 a sb 910? Nemuzu se rozhodnout. Pro sb 700 mluvi velikost, váha a cena. Doteď jsem fungoval s Metz 44 af-1, který byl ovšem silnější. Z toho mám trochu obavy. Nejčastěji fotím reportáže, oslavy, svatby. Od Metz 52 mě odrazuje dotykový display. Díky za rady, popřípadě zkušenosti.
    DOTCOM
    DOTCOM --- ---
    PAVELDUFEK: tyjo, to zni hodne zajimave! najednou jsem se svym 105/2 a 50/1.8 D uplne trendy :)
    PAVELDUFEK
    PAVELDUFEK --- ---
    Pozorujete někdo tento problém? Chápu, že to není úplně jen Nikon, ale tady je rozumný obsazení diskuze :-))
    The Problem with Modern Optics — YANNICK KHONG
    http://yannickkhong.com/blog/2016/2/23/the-problem-with-modern-optics
    PAVELDUFEK
    PAVELDUFEK --- ---
    Nikon issues pre-emptive recalls for both D5 and D500. Please return yours for service, in advance - DIY Photography
    http://www.diyphotography.net/...n-issues-pre-emptive-recalls-d5-d500-please-return-service-advance/
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    SKALARIAK: Nejenom zavěrku ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam