zdar, chci se zeptat jak jsou na tom nové zrcadlovky (doted fotim na D50) s natáčením videa. Jde o to, že dcery běhají obě se psy agility a ta mladší protože začínala později, tak se dostala do role fotografky či kameramanky a pronesla k ježíškovi prosbu, že už nechce točit na mobil. Do toho se vložila žena, že bychom mohli na Vánoce koupit kameru za cca 6tis. což je dle mého průzkumu to nejlevnější na trhu. A protože sám spíš fotím, tak mě napadla varianta vzít nějaké novější tělo, které už točí v HD. Je mi jasné, že limit 6tis Kč je mimo.
Kdyby to bylo pro mě, tak hned sáhnu po nějaké variantě z bazaru do 15 tis. s tím, že bych hledal jěkde kolem D7000. Problem je v tom, že pro děti nevím jestli seženu pěknej bazar, a když se podívám do aktuální nabídky, tak na mě vyběhne D3300, D3200 většinou v setu nebo samotné tělo D5300 (5200). V porovnání proti D50 je vě úplně jinde, takže nějdůležitější je poměr cena/výkon. Jestli vzít kolem 9tis D3300 tělo a neřešit nebo je v tom nějaký zásadní průser. Skla mám setovky AFS 18-55 II a AFS 55-200 ED VR, na kytičky pak Micro Nikkor AF-D 60mm/2,8, haldu manuálních skel už radši ani nezmiňuju (kvůli nim bych ctěl tu D7000 nebo novější, ale to je tutovka bazar)