• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HERKULESNIKON - klub majitelu a priznivcu nejlepsich fotaku
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    Měl bych prosbu. Pokouším se propojit NikonD500 s iPadem pomocí Snapbridge. A furt to nedokážu spárovat. Na tom Nikonu se mi nedaří zapnout Bluetooth. Můžete mi nekdo poradit? Předem díky.
    ISTEVE
    ISTEVE --- ---
    Mam tu par objektivu, na ktery pridelavam Dandelion chipy. Nicmene jejich ohniskova vzdalenost neni zadna z tech co jsou k dispozici (viz tabulka). Vim ze je to dost odvaznej dotaz, ale nema tu s tim nahodou nekdo zkusenosti? Jsou ohniskovy vzdalenosti prednastaveny a soucasti protokolu chip<->telo, nebo je mozny poridit napr. nejakej chip kterej by mi (trebas komplikovanejsim zpusobem nez programovanim z tela) umoznil nastavit presnou ohniskovou vzdalenost? Jakej je, krom nespravnejch dat v EXIFu, praktickej dusledek spatne nastaveny ohniskovy vzdalenosti?
    EGGH
    EGGH --- ---
    PULKA: Může to být zrcátkem a nebo zamáčklým tlačítkem pro kontrolu hloubky ostrosti. Máš možnost zkusit víc objektivů?
    DOTCOM
    DOTCOM --- ---
    GEKONZPRAHY: Ja bych radil jit do ty d7000
    GEKONZPRAHY
    GEKONZPRAHY --- ---
    REPLIKANT: Kolik může stát oprava? Vyplatí se to vůbec, když se dá D90 koupit na paladixu s docela slušnym výběrem za 5 tisíc a D7000 za deset?
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    PULKA: Já teda nevim jak ostatní, ale podle mě, teď, už máš na "výběr" jenom autorizovaný servis v Praze, nebo mimo ČR. Akorát vim, že náhradní díly seženou pouze cca 5 let po ukončení prodeje, tipuju, že D90 bude na hranici toho období.
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    PULKA: Skoda neni servis ale prodejce. Nikon ma pouze jediny servis - K radotinu 15 v chuchli...staci se podivat na web Nikonu..
    PULKA
    PULKA --- ---
    PEJR: Hm, to je asi možný. Akorát mi to dělá i doma nebo tak. Nějaký tip na servis v Praze nemáš? Něco mi říká, že Škoda bude zbytečně drahej...
    PEJR
    PEJR --- ---
    PULKA: asi se ti poradne nevraci zrcatko, v tomhle chladu tyhle pohyblivy casti trpi
    PULKA
    PULKA --- ---
    Chtěla bych vás poprosit o radu: mám D90 a teď mi funguje dobře pouze focení přes Live Mode, když se dívám hledáčkem, tak je jako by takový ztmavený nebo tak něco a nic tam není vidět. Nevíte co s tím a případně nějaký tip na rozumný servis v Praze, kde by se mi na to podívali? Zbytek je ok v rámci 9 letého používání naprosto ok, takže bych ho mnohem radši opravila než měnila.
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    CROSS: Neco podobnyho/stejnyho mam na d800e s objektivem (vejde se tam nasazena 4/24-120mm) od JJC od Fotoskoda
    CROSS
    CROSS --- ---
    MORPHLER, MENTOL_: díky oběma, netušil jsem o existenci Mega Gear, to vypadá jako to, co potřebuju. Objednal jsem a uvidím.
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    CROSS: mam tohle - D750 s 50 ma dost rezervu (lze vzit druhy mensi pevny sklo a necim oddelit ve spicce), s trochou napruzeni se vejde i s 14-24 nebo 24-70 s otocenou clonou, ale to uz je na max. Idealni na noseni ve vetsim zavazadle, kdyz s tim clovek netriska.
    MegaGear ''Ultra Light'' Neopren: Amazon.de: Kamera
    https://www.amazon.de/gp/product/B00H2L2POE/ref=od_aui_detailpages00?ie=UTF8&psc=1
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    CROSS: http://www.ebay.com/...s-Camera-Bag-/121664094587?var=&hash=item1c53bec17b:m:mj8Sx22U_DGVB1-CniwqIZQ tohle mi prijde ze by mohlo. jeste jsou tam ostatni barvy na vetsi i na a mensi sklo.
    CROSS
    CROSS --- ---
    Nějaké tipy na minimalistický obal na D750 s nasazenou 50 /1.4? Kdybych to nechtěl hodit do tašky jen tak? Třeba Lowepro Toploader Zoom 50 mi přijde už moc velkej a do 45 se to asi nevejde.
    ULTRAMARINE
    ULTRAMARINE --- ---
    Chtel bych pozadat o radu. Mam doma polorozebrany 70-300 VR a rikam si, ze bych jej rad zprovoznil.
    Problem je v tom, ze je nejaka kapalina za prednim clenem (a proto je vlastne polorozebrany). Kamarad se do toho pustil, protoze si veril, ale pak to prehodnotil. Co s tim?
    Nikon servis do toho imho nepujde, protoze do toho nekdo zasahoval a nejaky jiny servisy nevim, jeslti si s tim poradi. Slysel jsem, ze nektery takovy objektivy by i Nikon servis neresil tady, ale poslal do Nemecka, ale nevim co je na tom pravdy. Pritom to nebylo spatny sklo :/
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    Angry Photographer: ALL DIVINE & SUBLIME LENSES RUNDOWN. Triple-S lenses
    https://www.youtube.com/watch?v=DU9YNwFjDqU
    ISTEVE
    ISTEVE --- ---
    MORPHLER: Super, chapal jsem to stejne jak popisujes. Vlastne si uvedomuju, ze jsem mel specifikovat ze v cely diskuzi slovem "packa" myslim to uvnitr, nikoliv to vne. Omlouvam se jestli jsem tim diskuzi zmatl :)
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    ISTEVE: no nedavam ruku do ohne za IOT_JH, ale mechnismy jso utam dva- ta packa vně tubusu, ktera clonu neovlada, ale prenasi informaci o max clone clone (ev i jejim aktualnim nastaveni u starych skel, kdyz tam neni druhy, vnitrni mechanismus... treba AF skla ji jen napevno posunou, AF-S s ni uz ani nehybou)..ale neovlada ji (ani pri foceni, ani pri DOF), jen prenasi info.. a pak vnitrni packa, ktera to muze i ovladat a tou je schopen fotak hybat. Jestli tedy tvuj objektiv (pripadne prevodnik, ale tusim ze to nebude spise na ne Nikon objektivech) nema vnitrni packu na ovladani clony, tak ji muzes ovladat jen na nem.. Koukam na to na d700 a ruznch objektivech a prevodnicich, tubusech a pod...
    ISTEVE
    ISTEVE --- ---
    MORPHLER: Jo, ale to neni na co se ptam. Vim, ze ta packa drzi clonu otevrenou az do momentu stisknuti spouste. Nicmene mel jsem za to, ze ta sama packa taky definuje jak moc se zacloni v momente kdy spoust stisknu, coz ale IOT_JH rozporuje a to mne mate. Jakej jinej mechanismus to dela?:)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam