• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přišli jste skrz odkaz na příspěvek, který již neexistuje.

• diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HERKULESNIKON - klub majitelu a priznivcu nejlepsich fotaku
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    PETRPEDROS: Proč sní třeseš? Nějaký nový způsob focení? Aneb kašli na cinkání a pokud to funguje, tak moc nevymejšlej, moc nevymyslíš, foťák není kačer na pérku, ale dost komplexní zařízení určený pro specifické použití ;)
    PETRPEDROS
    PETRPEDROS --- ---
    Tak jo už mám D300 doma, jen mi tam při třesení něco cinká, trochu mě to znervózňuje, ale vše funguje jak má. Takže kdyby jste někdo měl zájem o můj starý D200 který má nacvakáno méně jak tato 300stovka. (cca 46tis.)
    PEJR
    PEJR --- ---
    MECHTILD: baterka to muze bejt, kdyby se to seklo uplne, tak to pretoc namechanicky casy, na zacatku ty stupnice, melo by to bejt B a 1/250
    MECHTILD
    MECHTILD --- ---
    IOT_JH: já si toho všimnul venku, sváděl jsem to na mráz, ale teď mi to právě dělá normálně i vevnitř...
    IOT_JH
    IOT_JH --- ---
    MECHTILD: Takhle v zime se to obcas u nejakejch fotaku stava, pokud fotis venku. Jinak bych to odnes nekam seridit.
    MECHTILD
    MECHTILD --- ---
    Jedna retro-otázka: Na FE2 mi poslední dobou občas na chvilku zamrzne závěrka, prostě se třeba při 1/500 otevře na půl vteřiny, je to tak jednou z deseti, dvaceti cvaknutí. Setkal jste se s tím někdy někdo? Zrovna jsem tam dal nový baterky, může to bejt i jima? Třeba že maj o něco slabší napětí, než by nominálně měly?
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    PETRPEDROS: D300 je super, jako kazdy nikon ma Redukci sumu po dlouhe expozici, ktera po delsi expozici cca sekundy, fotak naexponuje hned po skutecne expozici jeste jednou se zavrenou zaverkou a vyhodnoti jaky pixeli zari a jaky jsou napr. hvezdy - vyhoda je ze to nahradi lokalne hot pixely a nema to vliv na kresbu - nevyhoda je ze to trva jednou tak dlouho a tak zpomaluje praci (nevhodne na blesky a obecne nacasovani) a spotrebovava baterku (hlavne v zime v mrazu vlastne neni ani moc potreba, snimac se chladi prirozene z okoli lepe.
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    PLAYER: az tak? tak to je smutne .)
    PETRPEDROS
    PETRPEDROS --- ---
    PLAYER: Díky, do teď mi bohatě stačil D200 i na profi fotku a vystačil bych si i dál. Ale změna je život. :)) Málem jsem kopil i D2X za 7500k, ale ta D300 se mi vic libi. :)
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    XMEDA: jo to pozna. S D300 bude 9 z 10 fotek presne zaostrenych, s D7000 mozna jedna.

PETRPEDROS: D300 je profi stroj a prekonala ho az D500. Snimac neni nejnovejsi, dynamicky rozsah je 2EV za dnesnim standardem, ale rozhodne ani dnes neurazi. O zadnych slabinach u D300 nevim.
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    PETRPEDROS: porid aspon D7000 smarja.. sak to uz nemuze stat vic jak osm tycek. A rozdil poznas vyrazny.
    PEJR
    PEJR --- ---
    PETRPEDROS: Co bys čekal od 10 let starýho 12mpx snímače? High iso nic moc, v tý době na tom byl canon líp.. Hot pixely maj všechny čipy.

How to fix hot pixels for free, DIY | Photography Forum
    http://www.thephotoforum.com/threads/how-to-fix-hot-pixels-for-free-diy.311830/

Taky si asi nekupujes Iphone 1 v době Iphonu 7
    PETRPEDROS
    PETRPEDROS --- ---
    PEJR: Díky to mi moc nepomohlo. :)
    PEJR
    PEJR --- ---
    PETRPEDROS: ve srovnání s čipama poslední generace je to dneska už taky blátíčko.. i z D3300, D3400 nebo D5300 budou lézt přijatelnější výsledky.. ale jinak o tom foťáku nic moc nevim. Všechno krom snímače by mělo bejt stále ok..
    PETRPEDROS
    PETRPEDROS --- ---
    Ahoj, sehnal jsem si bazarovou verzi nikonu D300 chtěl bych to vyměnit za mojí stařičkou D200. Chtěl jsem se zeptat na co si mám dát pozor u nikonu D300. V nikonu D200 byla např chyba když jste exponovali na dlouhý čas tak se začali oběvovat tzv. hot pixeli což jsou vadné pixeli zapříčeněné přehříváním čipu. Má nějaké takové neduhy Nikon D300 na které bych si měl dát pozor?
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    D500 SHOCKINGLY EMPTY...different than prior Nikon DSLR
    https://www.youtube.com/watch?v=lvw0IgGrDFU

atd

PEJR
    PEJR --- ---
    MLIKARNA: Zalezi na ohnisku, stejne jako u pohybovy neostrosti a potom i vzdalenost od rovníku/pólu, cim dal od polu tim vetsi pohyb..
    YNZA
    YNZA --- ---
    sorry ale neda mi to

MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    PLAYER: ale kdeze, importuju rovnou s presetem co uplne vynuluje ostreni i odsumeni, +udelam 1:1 nahledy a smart previews. Ostreni a odsumeni pak aplikuju az na konci sady po vsech upravach hromadne podle typu fotek a iso. A pokud presto u nejake fotky chci hned videt "hezci vysledek", tak si kliknu na jeden z par presetu prave jen s ostrenim a ruznou intenzitou NR, podivam/doladim a jedu dal.
    Jinak od poslednich verzi LR je v nastaveni navic jeste k tomu primo moznost "Use Smart Previews Instead Of Originals For Image Editing", tj. po zapnuti, kdyz se pri importu vytvori i mensi SP, tak je to jeste rychlejsi, kdyz se nezoomuje - funguje mi to super na Nikonu, ale treba na Sony A6000 rawu to velmi caso dela podivny artefakty, takze tam bez SP jen postaru bez S/NR.
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    MENTOL_: takze si to pro prvni fotku zapnes, upravis ji a pro zbytek fotek zase vypnes??
    Mam predpotopni HW (P4, 2,5GB DDR2), ale 24mpix raw se upravuje v LR svizne. To mate jeste vetsi shit nez ja, ze to potrebujete o par procent zrychlit a ze vubec ten rozdil registrujete? :))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam