• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HERKULESNIKON - klub majitelu a priznivcu nejlepsich fotaku
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    PETRPEDROS: Výměn objektiv a uvidíš hned, jestli je to čipem. Případně jestli to není na filtru, když to mění pozici.
    PETRPEDROS
    PETRPEDROS --- ---
    PETRPEDROS
    PETRPEDROS --- ---
    Není to pokaždé na stejné pozici, ale vyskytuje se mi to na více fotkách.
    PETRPEDROS
    PETRPEDROS --- ---
    To je škrábanec na objektivu nebo to může být něco s čipem foťáku?

NEVIEM
    NEVIEM --- ---
    NEVIEM: myslím, že to čo popisujes môže byť aj nadstavenim fotoaparátu na ovládanie diaľkovým ovládaním, preto by to v tomto prípade nešlo. Ak sa jedná o tento problém, reset ho odstrani
    NEVIEM
    NEVIEM --- ---
    BUSH13:
    BUSH13: vyskúšaj to ale ako prvé, je to najjednoduchšia cesta, ak si niečo znechtiac nadstavil
    NEVIEM
    NEVIEM --- ---
    BUSH13: vyskúšaj nastavit fotoaparát na fabricke nastavenia. Total reset. Ak to aj potom nepôjde, niekde bude problém.
    BUSH13
    BUSH13 --- ---
    Zdravím přátelé,
    měl bych na vás znalce takový dotaz. Dnes se mi poprvé stalo, že jsem za celý den nemohl vyfotit ani jednu fotku na automatické ostření. Prostě fotoaparát (Nikon D3300), a to v dobré viditelnosti, v jakémkoliv módu (P, S, A, automat...), ostřil, ostřil, třeba i zaostřil, ale odmítl vyfotit. Vím, že se to někdy za špatné viditelnosti, nebo u objektů v opravdu velké dálce stává, ale tohle se mi ještě nikdy nestalo. Při přepnutí na manuální ostření fotoaparát fotil zcela normálně. Nevíte co s tím? Něco jsem někde špatně zmáčkl, nastavil?

Znovu říkám, že je to pro mě neznámá situace a ještě před týdnem jsem zvesela fotil. Jediná změna od té doby byla, že jsem půjčil SD kartu přítekyni, která fotila jinou zrcadlovkou a já na ní dnes opět fotil (s uloženými obrázky z jiného foťáku), v čemž ovšem nevidím jakoukoli případnou souvislost.

Předem děkuji za vaše rady a pomoc:-)
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    ROZI: Bazarovou SB600/700/800/900/910, a z vesela používat Nikon CLS.
    ROZI
    ROZI --- ---
    Ahoj, koukám po externím blesku pro D90. Ideálně s možností dálkového odpálení - nevím jakou možnost odpalování zvolit...
    Doporučte mi prosím něco. Koukal jsme po levnějších kouscích typu Yongnuo...neplánuji s tím fotik kdo ví co, jen mít po ruce něco na občasné cvakání...
    AMAROK
    AMAROK --- ---
    Jen pro zajímavost, jedničková řada má zajímavé podání kresby a barev, které se mně opravdu moc líbí (viz. ozářené průčelí). Jen základní úpravy:

PEKK
    PEKK --- ---
    AMAROK: Dík, tak já to zkusím:)
    PEKK
    PEKK --- ---
    NEVIEM: převzato z astrofora

kdo by chtěl použít Nikon D7000 jako astrofoťák (ono se to nabízí, je to docela povedený kousek), tak zde od loňska existuje možnost si nahrát hacknutý firmware, který odstraňuje úpravy RAWu zcela nevhodné pro astronomii (posun úrovní na nulu a vyhazování bad/hot pixelů), takže z přístroje pak leze opravodvý raw. V patchi to nazývají "disable Nikon star eater" a "enable true dark current".
    AMAROK
    AMAROK --- ---
    PEKK: Používal jsem od nich dlouhou dobu různé firmwary pro D3100 a na žádný problém s foťákem jsem nenarazil (stahoval jsem ale jen ty zeleně označené = plně odzkoušené). A pokud by se nějaký vyskytl, vždy můžeš nahrát zpět origo fw.
    NEVIEM
    NEVIEM --- ---
    PEKK: Ake vyhody ma taky firmware? Totiz, kedysi som hladal na D90, nic take neexistovalo. Viem ale, ze canon ma dobre alternativne softy.
    Diky za odpoved
    SANTUS
    SANTUS --- ---
    Kdyz uz jsme u tech firmwérů, tak....

Nikon Released New Firmware Updates for D810, D750, D500, D7200 and WT-7
    http://cameratimes.org/nikon-released-new-firmware-updates-d810-d750-d500-d7200-wt-7/
    PEKK
    PEKK --- ---
    Používáte někdo hacklej firmware na D7000?
    Nikon Hacker • View topic - Nikon Patch 1.20.4
    https://nikonhacker.com/viewtopic.php?f=2&t=2485

Chci to vyzkoušet, tak mě napadlo se zeptat tady, jestli s tím má někdo zkušenosti.
    dík
    MAJA
    MAJA --- ---
    no mě barvy u CMOS modelů Nikonu přijdou celkem konzistentní, CCD jsem jich neměl tolik možnost porovnat - byl tam dost znát ranný vývoj snímačů, ale snaha byla
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    PETRPEDROS: Kdyz si ten navod prectes tak zjistis ze si to vsechno muzes nastavit primo ve fotaku..nebo naopak v softwaru jako vychozi hodnotu...ale jak tu bylo zminovano pokud fotis do RAW tak je sumafuk co mas ve fotoaparatu nastaveny protoze to stejne nebude v PS platit
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    REPLIKANT: Myslíš jako kus, nebo každý model (d200, d300...)? Kusy budou nejpravdepodobněji stejné. Modely se opravdu liší, resp. pokud mají jiný procesor tak určitě, ale i modely se stejnou generací procesoru (např. d90 a d300) se liší.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam