• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HERKULESNIKON - klub majitelu a priznivcu nejlepsich fotaku
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    REPLIKANT: Fotak pekny, jen trochu zklamani z moznosti mirrorless modu a faktu, ze kazde D8* telo je drazsi a drazsi ...
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    Společnost Nikon dnes představuje nový všestranný digitální fotoaparát formátu FX s rozlišením 45,7 MPx – Nikon D850!
    Frekvence snímání je 7 snímků za sekundu, s použitím Battery Packu MB-D18 - 9 sn./s v plném rozlišení. Díky výkonnému systému zpracování obrazu EXPEED 5 poskytuje výjimečně čisté snímky bez šumu v celém rozsahu citlivostí ISO 64–25 600, který lze dále rozšířit na hodnoty v rozmezí 32 až 102 400. K ostření využívá stejný 153bodový AF systém jako vlajková loď Nikon D5.
    Tvůrci videa mohou nyní zaznamenávat plnoformátové videosekvence ve formátu 4K bez omezení způsobených crop faktorem.
    Přímo ve fotoaparátu naleznete funkci pro záznam časosběrných videosekvencí 4K s posunem zaostření, která produkuje výjimečně ostré snímky s velkou hloubkou ostrosti.

Další informace o tomto novém špičkovém modelu jsou uvedeny v přiložené tiskové zprávě.

Předpokládána cena za tělo fotoaparátu je 96 690 Kč. Set fotoaparátu s objektivem AF-S 24-120 mm se bude prodávat přibližně za 117 390 Kč.
    MAJA
    MAJA --- ---
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    HANOUCH: Je super, hlavne pomer cena/vykon/skladnost, mit aps-c tak ho mam doma.
    HANOUCH
    HANOUCH --- ---
    Mate nekdo zkusenost s https://store.nikon.co.uk/af-p-dx-nikkor-10-20mm-f-4.5-5.6g-vr/JAA832DA/details jededn AF-P DX objektiv uz mam (70-300) a nemuzu si ho vynachvalit tak snad se povedl i tento
    PAVELDUFEK
    PAVELDUFEK --- ---
    SKALARIAK: Je to tak. Také jsem měnil z 1.8 na 1.4 a potom 50mm zase na 1.8 :-))) Ale už nemám NIKON ...

Osobně mi přijde nejlepší 50 1.8D. A asi i 85mm 1.8D
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    SKALARIAK: moje zkusenost je, ze vsechny 1.4G ostri hur/mene spolehlive nez 1.8G - fotim s 35 a 85/1.4G a proste to hlidam vic nez s "plastakama" 1.8G nebo 2.8 zoomama
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    dotaz na skla - máte tu někdo osobní srovnání z praxe 50/1,8G vs. 50/1,4G ? Já si teď pořídil výhodně tu 1,4 a proti tý 1,8 mi přijde že toho tedy neuostří zdaleka tolik, což je jasný, protože se prostě kroutí pomaleji, ale nečekal jsem že až tolik... možná je to o zvyku, ale zajímalo by mě, jestli jste někdo dělal podobnou zkušenost....
    SASOS
    SASOS --- ---
    Díky za trpělivost, už mám objednáno z ebay.
    VODNIK
    VODNIK --- ---
    SASOS: fabory.cz
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    SASOS: na ebay, stoji asi dvacku.
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    SASOS: google jsi zkoušel?
    SASOS
    SASOS --- ---
    mám blbej dotaz, dá se někde koupit samostatně šroub, kterým je přišroubovaná stativová destička k tělu foťáku? Mám kulovou hlavu Giottos a někde jsem tenhle díl potratil :(.
    GEKONZPRAHY
    GEKONZPRAHY --- ---
    Ahoj, pardon za spam, kdyžtak mě smažte ;) Nezlobte se a díky za pozornost ;)

[ OFFERINGNABÍZÍM: Nikon D7000 a Sigma 17-70/2.8-4 HSM OS / Praha a okolí / 12000 CZK ]
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    tak nikon patentoval system s FF curved senzorem a pevnou 35mm f/2 tak uvidíme co zkoušej
    PAVELDUFEK
    PAVELDUFEK --- ---
    Nikon Recalls the D750 a Third Time for the Same Shutter Issue
    https://petapixel.com/2017/07/14/nikon-recalls-d750-third-time-shutter-issue/
    PAVELDUFEK
    PAVELDUFEK --- ---
    PEPAZZ: Jediný co se ví: Nikon is currently developing new mirrorless cameras.
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    PEPAZZ: Nevim :)
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    ví se neco víc o novém nikon mirrorless systemu?
    SAAYURI
    SAAYURI --- ---
    QWWERTY: To je ono! :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam