• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HERKULESNIKON - klub majitelu a priznivcu nejlepsich fotaku
    PAVELDUFEK
    PAVELDUFEK --- ---
    REPLIKANT: CD u toho není? :-D
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    PAVELDUFEK: To teprve zjistim, ale pochybuji..
    PAVELDUFEK
    PAVELDUFEK --- ---
    REPLIKANT: už jde v něčem otevřít rawy?
    PAVELDUFEK
    PAVELDUFEK --- ---
    REPLIKANT: to se zkoušelo, spíš hledám tip na člověka, co to opravuje sám. Díky
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    Tak dnes by mel dorazit od Nikonu testovaci balicek... jezis uz se nemuzu dockat ;)
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    PAVELDUFEK: Servis Nikon si asi zkousel...
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    REPLIKANT: prave ze ne. "battery age : 0, 100% (new)". proste nahla smrt.
    PAVELDUFEK
    PAVELDUFEK --- ---
    Ahoj všem, mám dotaz, kde nechat opravit skener Nikon Super CoolScan 9000 ED.
    Nesvítí.
    Jde zapnout, posun funguje, skenuje, ale nic se neukáže.
    Díky za help. Pavel
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    LUBOB: Ani ukazatel stari nic neukazoval?
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    jak z niceho nic zdechne akumulator (en-el15)? dva roky byla baterie v poradku (druha, kterou pouzivam na stridacku je porad ok), ale najednou je proste mrtva.
    KRMELEC
    KRMELEC --- ---
    ADAMIRA: Tak to je fakt kartou :c) Problem solved a moc moc děkuji!
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    KRMELEC: zkousel jsi jinou kartu?
    KRMELEC
    KRMELEC --- ---
    Mám D5100 a když točím video (je jedno na který režim), tak se mi zhruba po 20s záznam vypne s hláškou "záznam byl přerušen - čekejte" a pak se nic nestane.
    Při focení vůbec nic nezlobí.
    Máte s tím někdo zkušenost?
    Znamená to, že se foťák loučí a nebo mám někde něco zapnuté či vypnuté?
    Předem díky.
    EGGH
    EGGH --- ---
    ASACHI: Já teď dvě svatby měl s X-T2 a X-T20. Doporučuju vyzkoušet, jsem fakt nadšenej - srovnávám s 5D III a IV.
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    ASACHI: mam jich za sebou teda si jen 15, za tyden dalsi, takze se za svatebniho fotografa rozhodne nepovazuji, nicmene marne hledam v pameti, kdy mi automatika fotaku zmerila expozici tak, ze bych nadaval a neslo to v RAW opravit, preci jen svuj fotak znam a vim, jak se konkretni zpusoby mereni expozice +/- chovaji. Nehlede k tomu, ze pri pouziti blesku je ti nahled v EVF na dve veci.

MLIKARNA: prijde ti, ze ty - placnu - dva centaky na sirce u bajonetu hraji roli pro celkovou velikost a vahu fotaku?

Mimochodem, mit male a lehke telo je vec sice hezka, ale pouze se zrovna tak malym a lehkym objektivem. V pripade pouziti velkeho a tezkeho objektivu (coz svetelne zoomy pro FF holt jaksi jsou, FF CSC nevyjimaje protoze fyzika) je z toho naopak utrpeni.
    PEJR
    PEJR --- ---
    PEPAZZ: na ty blesky pořiď flashmetr, to mi přijde jako nejlepší způsob měření, jednou bleskneš a víš přesně na čem si
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    ASACHI: taky me už sere na zrdcadle ze kdyz chces podexponovat scenu potrebuju tak 2-3 fotky kazdou zkontrolovat nez najdu sweet spot ktery se mi líbí a to je oproti mirrorless prostě pravěk :) pak jeste kontrolujes jak moc ti to blejska a upravujes sílu , pripadne ttl a abys neco nasvítil zjistíš ze potrebujes 5-6 fotek jen abys mohl začít pozovat nevěstu / ženicha .. děsný peklo :)
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    MLIKARNA: mezirkoužky - nezůstanou ti pak všechny objektivy víceméně manuální?
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    PLAYER: Nevim jestli jsi nekdy fotil svatby, ale vetsinou mas presne 1 pokus na to neco vyfotit. Takze pokud rovnou vidis jak to bude vypadat, tak se ocitas v silne vyhode :)
    + celej den se 2ma fotakama ... kazde kilo pryc dobre ...
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    MLIKARNA: kdyz by zachoval stejnou vzdalenost bajonet->snimac, tak by se nic nezmenilo.

Proc tu vlastne nekteri brecite po vyndani zrcatka? Vazne radsi koukate na televizi nez z okna?
    PAVELDUFEK
    PAVELDUFEK --- ---
    Sony A7rII dynamic range still higher than that of the new Nikon D850 - sonyalpharumors sonyalpharumors
    http://www.sonyalpharumors.com/sony-a7rii-dynamic-range-still-higher-new-nikon-d850/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam