• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HERKULESNIKON - klub majitelu a priznivcu nejlepsich fotaku
    SASOS
    SASOS --- ---
    REPLIKANT:
    HUGGI: hele takhle sofistikovane jsem na to nesel. Fotky jsem vyfotil, stahnul do kompu a když jsem se na ně podíval, tak D50 dobrý a D300 lehce rozmazaný. Asi to udělaám tak, že hodít stativ a stejnou kytku vezmu oběma těly a stejným sklem.
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    SASOS: Jak bylo receno, porovnavas 1:1 rozliseni? Ad HUGGI.
    Fotis do RAW a upravujes treba v AP LR ver. 5 a vyssi? Tam dotahnes pekne kontrast, zretelnost a barvy. Ad DOTCOM.
    A zaverem osreni pres osicku muze na kratkou vzdalenost dost chybovat, zkus MF, a pak FA finetune v menu nastaveni, korigujes tak front/back focus.
    DOTCOM
    DOTCOM --- ---
    SASOS: no ja mel u D300 furt pocit ze ty barvy nejsou nic moc. Byla to tusim prvni generace CMOSu a jeste to imho nebylo uplne poladeny...
    MECHTILD
    MECHTILD --- ---
    SASOS: No tak že zrovna ty d-objektivy na různejch tělech ostřej různě, je podle mě docela běžný. Má ta d300 af fine-tune?
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    SASOS: a porovnáváš 1:1 nebo správně tu D300 zmenšíš na 6MPx a teprve potom porovnáváš?
    SASOS
    SASOS --- ---
    hele jeden trochu old school. Je možně nějak vysvětlit, že stará D50 mi dělá hezčí fotky s Micro Nikkorem 60/2,8D než to samý sklo na D300? Fotky jsou mín ostrý a barevně echt vyblitý. Barvu vzal čert, ale ta ostrost mě sere :(
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    DOTCOM: Zalezi na situaci, na ISO 100 rozhodne nikoliv (teda bavim se o Nikonu, u Canonu je to problem)
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    DOTCOM
    DOTCOM --- ---
    SKALARIAK: tak pri kompenzaci o 2 EV uz mas imho znatelnou ztratu kvality fotek..
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    ASACHI: delam to taky tak ale bacha ten hledacek je desne svítivej. Doma na monáči ta fotka vypada dost rozdílně nez v EVF .. moje zkušenost z A7 III
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    MLIKARNA: Ono kdyz nekam nabehnes a mas presne 1 pokus na to neco, co uz se nikdy opakovat nebude, vyfotit ... tak je dobry videt expozici v tom hledacku :)
    + za me je na EVF super, ze se muzu podivat na uz vyfoceny fotky v hledacku ... coz hodne pouzivam treba v pravy poledne, kdyz z nakyho duvodu fotim venku (a na displeji vidim tak maximalne, ze tam je)
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    tomu s tou expozici fakt moc neorzumim, hodne lidi to zminuje jako hlavni vyhodu, ale me fakt prijde jako jedina situace kdy je to dobry takovy to prebihani vnitrek vnejsek kdy clovek obcas zapomene si to prehodit, jednou za cas se mi to stane, ale jinak je to uplne burt, vsechno fotim 1-2EV minus a v kompu se pak da cokoliv....
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    REPLIKANT: no ja sem prave mel na test pujcenou a7 RIII a ta ma evidentne nejakej schopnejsi, ale to mi nejak uslo, nicmene proste to je asi hodne individualni, ja mel problem s tim pocitem, zejmena kdyz sem si vyrazil po lesich delat umčo a skrz hledacek videl tuhle rozpixlovanou blikajici vec tak me to nebavilo zkratka...
    DOTCOM
    DOTCOM --- ---
    MLIKARNA: no neni, protoze DSLR jsou imho na spravnou expozici vyrazne citlivejsi nez byl napr. cernobilej film....
    MLIKARNA
    MLIKARNA --- ---
    jojo, kontrolovat expozici u vyfoceny fotky je na obtiz..

..holt ani to foceni uz neni, co byvalo :)))
    DOTCOM
    DOTCOM --- ---
    REPLIKANT: ja teda nevim, ale me EVF na fuji naprosto vyhovuje. Naopak kdyz jsem po delsi dobe zas pouzival D750 tak jsem si po urcity dobe se zdesenim uvedomil ze musim kontrolovat spravnou expozici na vyfocenych fotkach a jak je to zdlouhave U fuji proste kouknes a vidis (jeste nez neco vyfotis)
    IOT_JH
    IOT_JH --- ---
    "objektivy NIKKOR přinášejí díky novému bajonetu zcela novou dimenzi optického výkonu" Tak určitě!
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    SKALARIAK: jo to bych rekl ze je fakt nejvetsi slabina aktuálního A7 III .. rek bych že se to rychle srovná viz : https://www.sonyalpharumors.com/...ew-5-6-million-dots-evf-with-240-fps-perfect-for-the-sony-a7siii/
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    SKALARIAK: na prodejne se setkavam s podobnym nazorem, lidi vzpominaji na OVF s nostalgii (ad novy majitele Fuji a Sony).
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    uvidime s cim vylezou, ale ja aktualne koupil a pak zas prodal A7 III, EVF je fakt silenej, maly rozliseni a poblikava, myslel sem ze si zvyknu, ale fakt to nejak neslo, predstava ze do toho koukam cely dny pri reportech me dost desila... jeste to rped sebou nejakou cestu ma....
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    DOTCOM: Z meho pohledu, kdyby s tim Nikon zacal pred peti lety tak uz zadny Nikon neexistuje. :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam