• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HERKULESNIKON - klub majitelu a priznivcu nejlepsich fotaku
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    SKALARIAK: EVF je stejnej jako v A7RIII
    ULTRAMARINE
    ULTRAMARINE --- ---
    No zatim to vypada, ze ti co cetli jen specifikace, tak se k tomu stavi rezervovane. Ti, co to meli v ruce, jsou nadseni. Dost podobna situace jako pri uvedeni Df.
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    za mě je nejpodstatnější, jak bude vypadat EVF, jak ot bude pohotový a jakej to bude mít readout time na ten silent shutter a jak bude dobrej ten adaptér na nikon skla. To jsou všechno věci kvůli kterejm sem zas prodal A7III - hledáček je strašně hrubej a bliká, nedokážu si představit s tim fotit denně hodně, silent shutter má hrozně opmalý čtení, takže to strašně deformuje jakejkoliv pohyb, ten adaptér commlide je celkem pomalost....
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    No, čekal jsem co to bude, ale začínám se klonit k tomu že spíš půjdu do Sony...
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    DRACONIK: Ja cekal 1 rok na to, ze Nikon prijde s mirrorlessem funkcnim ...
    Prisel, jsou to strasne krasny fotaky, krasnej novej system.

Ale nekdo v Nikonu, kdo dal zelenou single card slotu a je uz nejspise bez prace touto dobou, tak to totalne posral.

V Sony se ted musi tezce smat a chystat zlaty lopaty, at ty prachy maji cim prehazovat.
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    DRACONIK: tohle se ale neděje poslední dobou ne to se děje už tak 7 let :)
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    jako ja si myslim že na prvni generaci něčeho úplně novýho to je solidní .. holt je vidět že šlo primárně o to zastavit přesun lidí od Nikonu k Sony, zřejmě nebyl záměr udělat něco co by Sony nějak ohrozilo nebo něco z čeho by si u Sony sedli na zadek.
    Navic na Japonskym webu psali že Nikon neplanuje poskytnout data k Z mountu třetím stranám tj. v dohledné budoucnost pouze native Nikkor skla .
    DRACONIK
    DRACONIK --- ---
    Ja porad doufal ze Nikon ukaze neco, na cem opravdu stravili nejakej cas, ze ukazou neco kulervouciho, co natre Sony prdel. Ale ve skrytu duse jsem vedel ze to bude predrazena kopie.
    V posledni dobe mi proste prijde ze Canon i Nikon serou na svy zakazniky. Ze si proste zvykli ze je lidi kupujou, ze za to ty tezky prachy daj a ze nemrmlaj, takze veskery inovace nula, nebo kdyz uz neco udelaj, tak je to s krizkem po funuse.
    mozna jsem proste jen prednasranej na tenhle vyvoj od DF... a situace je lepsi nez se mi zda. Ale proste nevidim duvod proc si kupovat nikona kdyz muzu mit a7III
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    QWWERTY: to oficiální číslo je vydrž dle standardu, podle kterého to měří všichni výrobci tj dle me je to velmi dobře srovnatelné a jasně že nafotíš víc fotek než co naměří standard , pac v te metodice nefotiš burst ale mezi jednotlivejma fotkama musis čekat se zapnutým fotakem atp.
    DOTCOM
    DOTCOM --- ---
    QWWERTY: to me uplne neprekvapuje, i moje fuji dokaze dat na jedno nabiti vyrazne vic fotek pokud fotim naraz na jedny akci, nez kdyz s ni chodim cely den, zapinam, vypinam, koukam na displej apod...
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    PEPAZZ: viz EGGH
    I was getting around 800-1000 images per battery. .. The official rating is around 330 shots per battery. I have no idea how they ended up at that figure as I had shot a shade under 500 images at the event and only 1/5th of the battery was used.
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    DOTCOM: taky koukám že se jim do těla nevešel dual card slot a baterry life je dle standardu poloviční jako má A7 III (700+) někde sem zahlédl 310 fotek na nabití což je teda docela zklamání

Nikon Z6 First Look Review | Trusted Reviews
    https://www.trustedreviews.com/reviews/nikon-z6
    DOTCOM
    DOTCOM --- ---
    PEPAZZ: kdyz se divam na tu 35/1.8 a 50/1.8 tak se nemuzu ubranit pocitu, ze vzali ty skla pro F-mount a dodelali k nim vzadu kus trubky aby to sedelo na registracni vzdalenost Z-mountu...
    DOTCOM
    DOTCOM --- ---
    PEPAZZ: asi by ten "skvelej" AF se stovkama bodu takhle nizkou clonu neutah ;)
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    no ty voe ted čtu o těch sklech a ten 58mm / 0.95 neni AF lens , je to manual...
    The new NIKKOR Z lenses | Nikon Rumors
    https://nikonrumors.com/2018/08/23/the-new-nikkor-z-lenses.aspx/#more-125249
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    DOTCOM: tak zas to vypada na docela slušný skla
    DOTCOM
    DOTCOM --- ---
    no tvl to jsou palby. Ceny za tela nekomentuju, ale co ty pevny skla? Po recech o tom jak pro mirrorless se daji snadno delat svetelny kompaktni objektivy prijdou s 50/1.8 za 16 litru. to je 3x drazsi nez ekvivalent pro F-mount. A ten 35/1.8 je jeste drazsi...

Nikonblog.cz > Nikon Z na scéně! Špičkové fullframové mirrorles fotoaparáty právě přichází
    https://nikonblog.cz/nikon-z-na-scene-spickove-fullframove-mirrorles-fotoaparaty-prave-prichazi/
    EGGH
    EGGH --- ---
    Nikon Z7 Review | Destination Wedding Photographer
    http://www.rossharvey.com/reviews/nikon-z7-review
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    fotky jsou venku
    Nikon Z7 gets leaked. Side by side comparison with the Sony A7rIII. - sonyalpharumors sonyalpharumors
    https://www.sonyalpharumors.com/nikon-z7-gets-leaked-side-by-side-comparison/

REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    EGGH: Bude to světelnější :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam