• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HERKULESNIKON - klub majitelu a priznivcu nejlepsich fotaku
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    jináč teda k tomu jeste k ty z7,a le to je obecne vlastnost vsech bezzrcadel - uplne genialni je to na foceni jakykoliv v protisvetle, protoze i kdyz s tim clovek vejra primo do slunce, tak mu to nevypali voko a navic rovnou rpesne vidi jak moc to ma prepaleny, coz se mi fakt spatne odhadovalo nekdy u dslr.... a docela to i ostri podle me lip v tom protisvetle.... no jsem nadšen z toho, ale asi pomerne objeveni ameriky :)
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    ULTRAMARINE: no nativní v podstate jeste nesjou zadny, takez to samy co mam na fmount, tedy hlavne nikoní 17-35/2,8, 50 a 70-200/2,8 ....
    SUK
    SUK --- ---
    ADAMIRA: Jo, sorry, blbe jsem te pochopil ;)
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    SUK: vždyt to píšu, že je to moc...

reakce byla na tu "kraksnu"
    SUK
    SUK --- ---
    ADAMIRA: Rozsekanej fotak v horsim stavu, po nekolika opravach proste nemuze mit stejnou cenu, jako ten samej fotak v dobrym stavu ;)

D5100 se naprosto bezne za 5-6 prodava na bazaru. V dobrym stavu a se setakem. Za 7000 je pak tahle sestava (i v dobrym stavu) skoro neprodejna - o cemz svedci, ze se jich na FBazarech par vali uz nekolik mesicu :)
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    ALKALOID: jako po oprave za 5000 se setakem je moc, ale kraksna?

Není to profesionální fotak, o tom žádná, ja 5100 mám už dost let a jako amater jsem naprosto spokojený, ten fotak se mnou zažil příšerný situace a spadl na zem tak 20x a pořád běží bez jediný poruchy a bez jedinýho problému
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    ALKALOID: tak neasi, ale pobavilo mě, jak se tu do 24 hodin po tom postu objevila D5100 do 5.5k :)
    já za 5k kupoval D90, ale jenom tělo, takže by pak musel dát další prachy za objektiv (ale setových 18-55 je plný internet)
    ALKALOID
    ALKALOID --- ---
    QWWERTY: kraksna a jeste rozmlacena, ma cenu tak 3000
    SUK
    SUK --- ---
    3100 s 18-55 ma cenu maximalne 3000. Nekupovat.

Za 5500 bezproblemu sezenes vyssi radu (D5100) se stejnym setakem :)
    BAAL
    BAAL --- ---
    NEVILL: Jasný, představa v zásadě je, že to ted koupím za 5 odfotím s tím co potřebuji a na konci ledna to za 3 nadělím jinému zoufalci a koupím si něco pořádného:-)

Druhá možnost je, že se hecnu a koupím si slušný foták už ted, ale to se mi z různých důvodu nechce a nehodí, tak to asi risknu.
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    BAAL: Copak o to, fotit to jistě bude, má to i několik přednastavených režimů pokud se ti nebude chtít nastavovat si všechno manuálně. Je to osm let starý model z té jejich levnější řady, takže nemůžeš od toho čekat nějaké zázraky...
    BAAL
    BAAL --- ---
    Ahoj,

jak moc velká jebka je toto?
    Digitalni zrcadlovka Nikon D 3100 red, s prislusenstvim - Praha 4
    https://foto.bazos.cz/inzerat/95525963/Digitalni-zrcadlovka-Nikon-D-3100-red-s-prislusenstvim.php

Potřebuji poměrně rychle sehnat nějaký fotak, jsem totální lopata o focení nemám nejmenší potuchy s ambici, že až se to trochu naučím koupím si něco rozumějšího.
    ORORUN
    ORORUN --- ---
    DIF_DER:
    Možná v canikonu měli nízký tlak :) Stávalo se mi to taky i u jiných objektivů a značek. Pár stovek za momenťák a trocha teorie je levnější než servis. S troškou citu to jde odhadem, ale je tam riziko přetažení a utrhnutí hlav.

http://domes.spssbrno.cz/web/DUMy/SPS,%20MEC,%20CAD/VY_32_INOVACE_13-06.pdf
    ALKALOID
    ALKALOID --- ---
    jen hlasim, ze sem zakoupil Nikon D500 a 300/4 PF a foti to pekne :-) Kdyby na tuhle kombinaci mel nekdo nejake dotazy, tak jsem k dispozici.
    DIF_DER
    DIF_DER --- ---
    Jakýmsi omylem či závadou se mi povolily šroubky držící tělo objektivu v bajonetu u Nikkor 10-24. Nevíte jestli je při utahování potřeba nějak víc řešit zarovnání, nebo to postačí od oka?
    ULTRAMARINE
    ULTRAMARINE --- ---
    SKALARIAK: co k romu pouzivas za sklo?
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    MECHTILD: je to mensi a lehci coz je fajn, ale tim padem se mi to zas o neco hur drzi :) ale je to fakt jen o tom, ze na d750 napriklad se mi vejde ten malicek pravy dole a tim padem se da ten fotak obsluhovat v pohode jendou rukou vcetne prehazovani ostricich bodů (prmárně kdyz ma clovek v druhy ruce pivo nebo jidlo, ale i spousta dalsich situaci), tady to s nekterejma sklama trosku mi dela poblem... ale ono se asi casem neco pujde dat dokoupit co si tam clovek nasroubuje zezdola....
    MECHTILD
    MECHTILD --- ---
    SKALARIAK: a co fyzickej dojem z toho aparátu - jak se to drží? a je to tak významně menší a lehčí, jak se leckdo těšil? i ve srovnání s takovou d750?
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    SKALARIAK: + kdyz usne fotak, tak je na muj vkus to probrani silene dlouhy, u zrcadla to clovek drapnul a drtil, taohl trva , takze uz mi par veci uteklo, kdyz bsyo potreba reagovat...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam