• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HERKULESNIKON - klub majitelu a priznivcu nejlepsich fotaku
    ULTRAMARINE
    ULTRAMARINE --- ---
    PEPAZZ, SKALARIAK: Tohle me prave prislo jako jedna z nejvetsich nevyhod EVF. Zkratka to co vidim v hledacku casto nekoresponduje s tim, jak vypada fotka. Nejak to naexponuju, nekdy treba nahodim korekcei expozice, chci to podexponovat a EVF hledacek mi to stejne zase vyrovna tak, ze to vypada porad stejne. (Tohle je teda se starsi Sony A7II, ale co jsem koukal, tak to je obecna vlastnost EVF).
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    SKALARIAK: jj na tohle je evf k nezaplacení!
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    Nekupoval bych jiny, nez 24mpx telo. Tedy kdyz uz lowend, tak D5300 a vyse. Prodava se to za smesne nizkou cenu.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    ALKALOID: ano, dneska už ano, zvlášt oproti ostatním fotákum, o to mi ale nešlo...
    ALKALOID
    ALKALOID --- ---
    ADAMIRA: ano, 5100 je dneska uz kraksna ;)
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    SKALARIAK: zkousel jsem Z7 ted na Photoexpu a po dvou minutach jsem to vratil na stul. Abych koukal na "stroboskop" pokazde, kdyz chci zaostrit, na to vazne nejsem zvedavej, je to velmi neprijemne.
    Jak si nekdo pochvaluje, ze v EVF vidi to, jak bude fotka zhruba vypadat, tak me to zcela miji ze dvou duvodu. Jednak fotim do raw, takze ma upravena vysledna fotka do jpeg nahledu v 9 z 10 pripadu stejne hodne daleko, druhak mi naprosto vyhovuje, ze je OVF prosty vselijakeho poblikavani a dychani obrazu, pripadne lagovani atp. Opravdu mi hodne vadi koukat v seru ci tme do miniaturni "svitici televize" jednim okem a druhym okem se snazit naopak zase "videt do tmy".
    Denne fotim s G80 od Panasu a EVF, ktery patri k tem nejlepsim na trhu, stejne nepouzivam z vyse popsanych duvodu.
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    jináč teda k tomu jeste k ty z7,a le to je obecne vlastnost vsech bezzrcadel - uplne genialni je to na foceni jakykoliv v protisvetle, protoze i kdyz s tim clovek vejra primo do slunce, tak mu to nevypali voko a navic rovnou rpesne vidi jak moc to ma prepaleny, coz se mi fakt spatne odhadovalo nekdy u dslr.... a docela to i ostri podle me lip v tom protisvetle.... no jsem nadšen z toho, ale asi pomerne objeveni ameriky :)
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    ULTRAMARINE: no nativní v podstate jeste nesjou zadny, takez to samy co mam na fmount, tedy hlavne nikoní 17-35/2,8, 50 a 70-200/2,8 ....
    SUK
    SUK --- ---
    ADAMIRA: Jo, sorry, blbe jsem te pochopil ;)
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    SUK: vždyt to píšu, že je to moc...

reakce byla na tu "kraksnu"
    SUK
    SUK --- ---
    ADAMIRA: Rozsekanej fotak v horsim stavu, po nekolika opravach proste nemuze mit stejnou cenu, jako ten samej fotak v dobrym stavu ;)

D5100 se naprosto bezne za 5-6 prodava na bazaru. V dobrym stavu a se setakem. Za 7000 je pak tahle sestava (i v dobrym stavu) skoro neprodejna - o cemz svedci, ze se jich na FBazarech par vali uz nekolik mesicu :)
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    ALKALOID: jako po oprave za 5000 se setakem je moc, ale kraksna?

Není to profesionální fotak, o tom žádná, ja 5100 mám už dost let a jako amater jsem naprosto spokojený, ten fotak se mnou zažil příšerný situace a spadl na zem tak 20x a pořád běží bez jediný poruchy a bez jedinýho problému
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    ALKALOID: tak neasi, ale pobavilo mě, jak se tu do 24 hodin po tom postu objevila D5100 do 5.5k :)
    já za 5k kupoval D90, ale jenom tělo, takže by pak musel dát další prachy za objektiv (ale setových 18-55 je plný internet)
    ALKALOID
    ALKALOID --- ---
    QWWERTY: kraksna a jeste rozmlacena, ma cenu tak 3000
    SUK
    SUK --- ---
    3100 s 18-55 ma cenu maximalne 3000. Nekupovat.

Za 5500 bezproblemu sezenes vyssi radu (D5100) se stejnym setakem :)
    BAAL
    BAAL --- ---
    NEVILL: Jasný, představa v zásadě je, že to ted koupím za 5 odfotím s tím co potřebuji a na konci ledna to za 3 nadělím jinému zoufalci a koupím si něco pořádného:-)

Druhá možnost je, že se hecnu a koupím si slušný foták už ted, ale to se mi z různých důvodu nechce a nehodí, tak to asi risknu.
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    BAAL: Copak o to, fotit to jistě bude, má to i několik přednastavených režimů pokud se ti nebude chtít nastavovat si všechno manuálně. Je to osm let starý model z té jejich levnější řady, takže nemůžeš od toho čekat nějaké zázraky...
    BAAL
    BAAL --- ---
    Ahoj,

jak moc velká jebka je toto?
    Digitalni zrcadlovka Nikon D 3100 red, s prislusenstvim - Praha 4
    https://foto.bazos.cz/inzerat/95525963/Digitalni-zrcadlovka-Nikon-D-3100-red-s-prislusenstvim.php

Potřebuji poměrně rychle sehnat nějaký fotak, jsem totální lopata o focení nemám nejmenší potuchy s ambici, že až se to trochu naučím koupím si něco rozumějšího.
    ORORUN
    ORORUN --- ---
    DIF_DER:
    Možná v canikonu měli nízký tlak :) Stávalo se mi to taky i u jiných objektivů a značek. Pár stovek za momenťák a trocha teorie je levnější než servis. S troškou citu to jde odhadem, ale je tam riziko přetažení a utrhnutí hlav.

http://domes.spssbrno.cz/web/DUMy/SPS,%20MEC,%20CAD/VY_32_INOVACE_13-06.pdf
    ALKALOID
    ALKALOID --- ---
    jen hlasim, ze sem zakoupil Nikon D500 a 300/4 PF a foti to pekne :-) Kdyby na tuhle kombinaci mel nekdo nejake dotazy, tak jsem k dispozici.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam