• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HERKULESNIKON - klub majitelu a priznivcu nejlepsich fotaku
    ADITU
    ADITU --- ---
    SYKES: funguje i na D600 v poloautomatu (A).
    SYKES
    SYKES --- ---
    EFESH: máš pokročilejší model, mě to nešlo :) [možná kdybych zapnul úplný manuál a vypnul AF, tak by neřešil že nemá čím měřit a fotku zkusil udělat a že by to taky pomohlo...]
    EFESH
    EFESH --- ---
    SYKES: Stalo se mi taky má d850. Pomohlo po výměně baterky normálně zmacknout spoušť, a zrcadlo se hned preplo
    MAJA
    MAJA --- ---
    Můžu potvrdit, že až s FF Nikonem jsem se mohl na AF spolehnout. Jenom mám pocit, že ten rozdíl mezi základním modelem / středem nabídky je uměle zdůrazněný - ať už hardwarem nebo softwarově.
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    D7000 je z hlediska AF nejtragictejsi fotak v digitalni historii Nikonu. Mel jsem jej kvuli nespolehlivemu AF v servisu 6x. Posledni nasvteva probihala uz s osobni komunikaci se samotnym reditelem servisu. Vysledek: koupil jsem si D700.
    MAJA
    MAJA --- ---
    ještě bych zkusil mechanicky očistit/ofouknot přímo čidla AF - občas stačí chytit dovnitř nějaký chloupek a pak se to chová podivně
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    PETER_PAN: Ahoj, zkus Jemne doladeni AF v Menu nastaveni.

Tam muzes kalibrovat presnost zaostreni. Metodika je popsana na internetu (napr. Nikonblog.cz nebo youtube).

Tohle bohuzel nevyresi rychlost a schopnost ostrit ve spatnym svetle.
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    ALL: Mam dotaz. Mam par let starou D7000 se setovym objektivem 18-105. Kupoval jsem ho jako novy, pouzival dost, ted uz ho asi rok nepouzivam. Mrzi me to, ale problem je s AF. Foti, ostri, ale neni to ono. Proste v prubehu ostreni vidim ze to prejelo idelani moznou ostrost ale zakotvilo na o neco malo horsi ostrosti. AF je take IMHO pomalejsi, nekdy nezaostri uplne hned, nebo musim hledat nejaky vyssi kontrastni bod na ktery ostrit (hlavne kdyz je o chlup mene svetla nez optimum). Je to takove jakoby trosicku nakopnute, ale ne vyslovene spatne. Fotky "docela" ujdou. Kdyby treba ten set prodaval, 99% lam si toho ani nevsimne i kdyby si s tim hrali pul hodky. Ale jednak pozoruji rozdil ve vysledku i v chovani AF a druhak kamos ma uplne stejny set D7000+18-105 a chova se to proste jinak.

Jak to resit? Potreboval bych to nejak seridit, opravit. Kdyz to poslu do NIKON CZ [K Radotínu 15, 156 00 Praha 5 - Zbraslav] tak co mam ocekavat? Budou to nejak resit? Kolik to muze odhadem stat? Co oni vlastne udelaji? Nejakou kalibraci? Potrebuji proste nasmerovat, poradit, utesit :] Dopredu dekuji.
    MAJA
    MAJA --- ---
    JADR: 5500 je cena za novou závěrku
    JADR
    JADR --- ---
    QWWERTY: zkoušel jsem vyčistit a promazat dle návodu ale nic nepomohlo. Pak jsem to poslal do Nikon servisu a chtěli za to 5500kc takže jsem ho taky zatím uklidil do poličky
    SYKES
    SYKES --- ---
    NEVILL: QWWERTY: díky chlapi :) Já si nakonec vzpomněl, že D600 má na voliči režimů i mirror lock-up a to nakonec pomohlo, samo hezky spadlo. Uf, oddych, nemusím si kupovat Z6ku :)))
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    SYKES: nedavno se tu resilo neco podobnyho na D90 - JADR
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    SYKES: tady chlapík něco takového ukazuje zhruba od třetí minuty, jestli je to teda podobný případ...

How To Fix A Stuck Nikon DSLR Mirror
    https://www.youtube.com/watch?v=qmQV6YuHcpw
    SYKES
    SYKES --- ---
    Zdravím, potřebuji poradit. Natáčel jsem video na D600, když náhle se foťák vypnul. Předpokládám že došla baterka. Dám novou, foťák naběhne, ale na displeji hlásí ERR. Pohledem dovnitř jsem zjistil, že zrcadlo je zaseklé v poloze nahoře. Jak to napravit?
    Zkoušel jsem dát jiný objektiv, zapínat vypínat, nic. Režim "mirror lock up for cleaning" je v menu potlačený, nelze jej zvolit. Co s tím?
    Aktuálně jsem nechal foťák na poličce bez baterky doufajíc, že nahoře drží elektromagnetem a až se ten unaví tak že to samo spadne... mám šanci? :)
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    ADITU: nepamatuju si jedinou recenzi, kdy by ta Tokina nebyla zminena jako mekka na f/4. Je to teda uz delsi dobu pred par lety co to vydali, nebyl to jeste uplne ten dnesni vek, kdy 'vsecko musi bejt uplne ostry', ale odhadoval bych, ze ten Tamron bude lepsi volba asi.

Cteni Tamron 17-35: http://www.makofoto.cz/nikon/objektivy/Tamron_17_35_OSD/Tamron_17_35_OSD.htm

A kdybych mel jeste zrcadlovku jako hlavni fotak, tak bych k nemu seriozne uvazoval novejsi Tamron 35-150/2.8-4, proste idealni kompromis rozsah/clona/velikost/cena

Test TAMRON 35-150 F/2.8-4 Di VC OSD model A043
    http://www.makofoto.cz/nikon/objektivy/Tamron_35_150/Tamron_35_150.htm
    ADITU
    ADITU --- ---
    PEPAZZ: pokud mi přihodíš těch 30k navíc, tak beru :)
    JUDE
    JUDE --- ---
    vyšel nový Camera Control Pro 2, Picture Control Utility 2 + ViewNX-i & Capture NX-D většinou přidána podpora pro z50 ale view a capture maji i nějaké opravy ....
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    ADITU: zeiss 21mm 2.8 :))
    ADITU
    ADITU --- ---
    Kdybyste váhali mezi Tamronem 17-35/2.8-4 a Tokinou 17-35/4 pro použití spíš na krajinu a cestování, sem tam nějakou reportáž, co byste zvolili? Tamron láká nižší vahou, a na širším konci světelností (kterou ale v reálu spíš nevyužiju, nebo jen velmi zřídka), ale nevím, jestli u té Tokiny něco nepřehlížím...?
    PEJR
    PEJR --- ---
    REPLIKANT: ja kupoval pred dvema tydny za 31..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam