• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HERKULESNIKON - klub majitelu a priznivcu nejlepsich fotaku
    MAJA
    MAJA --- ---
    QWWERTY: netestoval, asi mi dávají větší smysl než i samotným Sony málo používané XQD
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    JOHNIEZ, MAJA: testovali jste CFExpress? zatim mi tu (QWWERTY) nikdo nevyvratil, ze by to byla blbost a co jsem tak koukal, tak mi davaji vetsi smysl (ie jejich prosazeni na trhu v budoucnu) a financne vychazeji lip
    PEKK
    PEKK --- ---
    Dík dík za reakce...
    Na bazarech je těch 610 docela dost, všechno kolem 15tis...
    Taky si říkám, jestli si tohle nechat, ale dva foťáky fakt neužiju...fotim většinou krajinu, nebo hvězdy...
    A tělo z bazaru, na co se zaměřit? Kupoval jsem si vždycky jen objektivy, ale u těla se trochu bojim aby tam nebyl nějakej zádrhel...
    CROSS
    CROSS --- ---
    PEKK: kdysi jsem přešel z D90 na D600, nějaký základní sklo jsem na tu D600 už měl (padesátku), D90 jsem tahal jako záložní a s teleobjektivem. Časem jsem si pořídil D750, D90 jsem dal bráchovi i s DX sklama... no ve sklech na FF zahučíš podle toho, co budeš fotit a kolik ti na to zbyde, horní hranice neexistuje. :-] (A to říkám jako někdo, kdo si nikdy nepořídil 70-200 2.8, protože je to velkej a těžkej krám a s jejím levným malým bratříčkem f4 si vystačim.)

Sám se zatim na změnu nechystám, dokud to D750 tělo bude držet. S mým skillem mě technika omezovat nebude nikdy. :-]
    ADITU
    ADITU --- ---
    PEKK: z D5000 jsem šla do bazarové D600, takže náklady na tělo nebyly moc vysoký. pevnou 50 jsem měla koupenou už dřív ve verzi pro FF, takže tam už si cenu nevybavuji, jediný další jsem kupovala Tamron 17-35 zatím, takže celkem něco kolem 30k. starého těla a objektivů jsem se ješte nezbavila, přemýšlím, že si je nechám pro dceru, pokud v budoucnu bude mít zájem...
    za mě zatím dobrý a obecně spokojenost, i když u Tamronu trochu bojuju s vyladěním ostření (nemám čas si na to pořádně sednout natož si někde zkusit půjčit tap-in konzoli). Ale to je problém skla, ne těla.
    MAJA
    MAJA --- ---
    já na D850 jedu na rychlé SD karty ... používám externí čtečku a cena min. 2 x XQD plus čtečka mi nějak nevyvážila lehké navýšení rychlosti ... u D5/D6 bude asi rozdíl větší
    JOHNIEZ
    JOHNIEZ --- ---
    PEKK: já šel loni z D7000 na Z6 a dobrý (jen mě teda mrzel přechod na XQD karty).
    MAJA
    MAJA --- ---
    Já před léty upgradoval D90 za D700 a mám ji doteď, pořád dělá slušné fotky. Šel jsem na to opačně - naskytla se mi příležitost koupit lehce jetá skla 16-35 a 24-120/4 a používal jsem je pár měsíců na D90 namísto mizerného seťáku.
    SANTUS
    SANTUS --- ---
    PEKK: Ja pred lety z D7000 na D750 a casem jsem prikupoval objektivy. Vetsinu veci jsem prodal spolecne se starym telem a v prubehu casu jsem pak dokupoval skla co jsem proste chtel. Je pravda, ze jsou drazsi, ale vyhovyje me vysledna kvalita a vedomi, ze i pri nizsi svetelnosti (obcas nocni fotky atp.) se nemusim omezovat citlivosti (jako ano, musim, ale ne tak hodne jako tomu bylo na cropu). Nesu zadne milionar, ale na slusne 2.8 sklo se da naskudlit v radech mesicu.

Mirorless se me zatim nejak znatelneji nedotknul, nebo necitim potrebu vymenit FF.
    PEKK
    PEKK --- ---
    Čus, tak si tak říkám, že bych vyměnil svoji D7000 za nějakej FF, třeba D610...udělal jste někdo podobnej krok? Dobrý? Kolik jste do toho zahučeli...Plus další dilema co s objektivama, jestli to prodat komplet, nebo zvlášť...dívám se na různý fóra a zvažuju možnosti, tak mě napadlo se zeptat i tady..dík
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    KLAR: Otviracka 10:30 a zaviracka 18:30
    KLAR
    KLAR --- ---
    REPLIKANT: Super, od kdy tam budeš? Díky Klára
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    KLAR: Ahoj, 6.8. to vem do fotoskoda, budu na bazaru a muzu na to mrknout. Vojta
    KLAR
    KLAR --- ---
    Uvítala bych radu: už dlouho se mi práší na D90 - nezapne se, může to být asi cokoli - baterie, vím já... každopádně bych jí ráda zprovoznila, myslím, že technicky zkušený uživatel/majitel by to zvládl, např.zkusit jinou (svou) baterii apod. Nejste tu někdo takový, kdo by tuhle diagnostiku zkusil, ať vím, co mám případně nechat opravit?
    CROSS
    CROSS --- ---
    SKALARIAK: Přechod na bezzrcadlo jistě, měl jsem na mysli upgrade z těch současných na ty, co se o nich spekuluje.
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    CROSS: no zrovna ten přechod na mirorless je dost zásadní věc, to byl po dlouhý době nějakej skok, ale popravdě mě to takhle nějak docela stačí, coby nadšenec do techniky si časem nějakej novej model rád koupím, ale určitě ne pokud tam ppůjde jen o dual slot....
    CROSS
    CROSS --- ---
    SKALARIAK: jdu jen tak kolem, ale první, co mě napadá, je, že takovejhle upgrade by proběhnul prostě proto, aby bylo vidět, že na tom Nikon jako něco dělá, a aby lidi (jako já*), který by potenciálně mohli přejít z nějakýho staršího železa, neměli pocit, že kupujou tři roky starej stroj. To je stejný jako s telefonama, novej iPhone taky neni cílenej primárně na majitele toho momentálně posledního modelu, ale na uživatele těch starších, nebo konkurenčních systémů.

S touhle strategií je tu vždycky riziko s vyvoláním dojmu, že si výrobce dělá srandu z těch, co si pořídili ten stávající model, to je jasný.

____
    * jako amatér zvyklej na tahání D750 nebo D600 jsem ještě nenašel důvod je opouštět, ale až k tomu někdy v budoucnu dojde, asi to bude tímhle směrem
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    MENTOL_: no já to sem už chtěl napsat dlouho, ale právě včera sem čet tenhle rumor, ale jako tam fakt jako jedinej upgrade vypadá ten dual slot, tak to už je trochu moc evil shit, jeste k tomu jestli chapu dobre tak by to nebyly xqd ale cfexpress :)) jinak stejnej cip a vsechno :D
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    SKALARIAK: :)
    Report: Nikon rumored to be announcing Z6s, Z7s mirrorless cameras by year's end: Digital Photography Review
    https://www.dpreview.com/...umored-to-be-announcing-z6s-z7s-mirrorless-successors-by-end-of-the-year
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    tak ty sloty jsou predevsim marketingovej cachr, proste udelaj nejdriv single a za dva roky vicemene ten samej fotak kde je par upgradu typu dual a hned je duvod k upgradu....
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam