• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HERKULESNIKON - klub majitelu a priznivcu nejlepsich fotaku
    OT_
    OT_ --- ---
    Prosím, kam nejlépe do servisu s Nikonem? Na oficiální servis neslyším nic dobrého. Potřebuju vyčistit a seřídit analogovou F4.
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    SUK: od boku podle https://www.paladix.cz/bazar/ konzervativne cca 12k + 12k + 6k + 6k
    SUK
    SUK --- ---
    Hola, premyslim, ze prejdu na uplne odlisny system, hodlam hledat nejaky maly bezzrcadlo s PDAF. No, ale predtim budu muset prodat soucasnou vybavicku. Tj:

D7200 (stav 1B, cca 15k cvaku) + Sigma 18-35mm f/1.8 (1D - klasicky uvolnena guma, s UV filtrem) + Sigma 50mm f/1.4 (stav 1B, je to pre-ART rada, funkcni i na FX) + nejlevnejsi plastovy generator aberace Nikorr 70-300mm. Baterky (1x orig, 2x kopirka), nabijecka orig + dual Patona na USB, kabelova spoust, origo krabice k fotaku i sigmam a brasna.

Za kolik to asi tak muzu byt schopny prodat? Hadam, ze 20k, mozna 25?
    SUK
    SUK --- ---
    IOT_JH: asi s tim nemam zasadni problem. Praha, ipp.
    IOT_JH
    IOT_JH --- ---
    Neměli byste někdo na zapůjčení Sigma usb dock, prosím?
    KRYGLIK
    KRYGLIK --- ---
    MILAZAJICEK: nevidel jsem rozdil
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    KRYGLIK: a jak ta guma vypadá v porovnání s originálem?
    KRYGLIK
    KRYGLIK --- ---
    MORPHLER: mam par litru, to mi vydrzi na 10 let, a neresim :)

WoldoClean Isopropanol 99,9% IPA 2-Propanol 3x 1000 ml
    https://www.woldoshop.cz/...0ml-izopropyl-vcetne-praktickeho-davkovace-pro-domaci-kuchyne-a-prumysl/
    KRYGLIK
    KRYGLIK --- ---
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    KRYGLIK: BTW kde jsi kupoval novy pogumovani? Taky by se mi hodilo.
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    MORPHLER: staci se zeptat v lokalnim hackerspace nebo kdekoliv, kde maji 3D tiskarny ..budou mit maly mnozstvi IPA na "pujceni" pomerne jiste :)
    akorat nektery obchody maji ted IPA docela predrazeny, protoze z neho lidi diy vyrabeli dezinfekci na povrchy kvuli soucasne situaci
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    KRYGLIK: jj taky dobra volba.. ale malokdo ma doma skladem .) https://fichema.cz/vyhledavani?controller=search&s=isopropanol
    KRYGLIK
    KRYGLIK --- ---
    BURYAN1: isopropanol 99,9% (isopropylalkohol ). Odstranoval jsem tim zbytky lepidla na pogumovani (pri vymene). Od te doby to pouzivam na cisteni porad :) Idealni na vsechny zbytky lepidel.
    Jen bacha na koncentraci, prodavaji to i naredenejsi a to neni tak ucinne.
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    BURYAN1: tak asi zkus nejaky odlakovac nebo redidlo, ten plast to da v pohode...
    BURYAN1
    BURYAN1 --- ---
    Potřebuji poradit,nevíte jak tohle odstraním ?je to asi nějaké lepidlo ...

SUK
    SUK --- ---
    REPLIKANT: Mi teda na video prijde blba i D7200, na to bych dneska vzal skoro libovolny CSC, co ma PDAF na cipu. Ale asi by brblal kazdej, co obcas vezme do ruky profesionalni nastroj.
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    REPLIKANT: čoveče, právě z 5300 su ohledně HD videa už několik let fakt nadšený. za tak málo peněz opravdu hoooodně muziky. krásný dynamický měkký obraz, dá se s tím perfektně pracovat v postprocessu, a když se to doostří, tak je to fakt hodně dobrý. škoda, že to neumí 4k ;)
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    DOKKTOR: Tak na video to je blby, obecne ty 3xxx a 5xxx rady nic moc. Jinak ten skok 1EV v ISO naopak pouzivam na D800e a D4, beru to jako vyhodu. Kdyz chci drobit ISO (rozumej klamat procesorem) tak zapnu AutoISO ;)
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    REPLIKANT: díky, už sem si ověřil, že nemá. 3300 je stejná sprominutím mrdka jak 3200, co mám doma. i když se to papírově tváří, že je tam stejný čip, jak na 5xxx řadě, tak ten výstup je o třídu horší. už na iso 800 to brutálně šumí a problikává - video. nehledě na to, že skoky iso po dvojnásobku nejsou uživatelsky/filmařsky nicmoc. nicméně díky za odpověď :) nějak sem si potřeboval ověřit, jestli ta moje 3200 není prostě nějak jeblá nebo špatný kus.
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    DOKKTOR: 3300 ma uplne stejny vystup jako D5300, nema vyklopnej displej a min ostricich bodu a chybi menu uzivatelskych nastaveni
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam