• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HERKULESNIKON - klub majitelu a priznivcu nejlepsich fotaku
    SUK
    SUK --- ---
    MENTOL_: az ted jsem si nasel case na tvou odpoved a koukam na ni a jen tak pro jistotu premyslim, za co by melo byt tech poslednich 6k? Za tolik baterky a brasnu urcite neprodam a ten 70-300 je ten nejlevnejsi plastak, kterej ani novej nemohl stat 6k :))
    TOPAS
    TOPAS --- ---
    Ahoj,

může se tu nějaká inzerce? Kdyžtak se smažu. Prodávám D600 s MB-D14, Nikkor 85 f/1.8G, Nikkor 35 f/1.8G, Nikkor 50 f/1.8G a další věci: https://www.notion.so/topas/Foto-Bazar-8d52e879b56d44e688e8d8494c96f9a9
    AMAROK
    AMAROK --- ---
    Zooming planet SATURN with only a camera! Nikon P1000 - super zoom!!
    https://www.youtube.com/watch?v=3qAUieDPhTg
    LWEEK
    LWEEK --- ---
    Napadlo mne. Kdyby se někomu doma válel Nikon FE který je povrchově zníčený, případně má třeba zníčenou elektroniku či závěrku. Tak jsem ochotný ho odkoupit. Mám doma černou variantu s funkční závěrkou ve velmi dobrém povrchovém stavu. Tak mě napadlo vyměnit šasí, případně další poškozenou část a sestrojit dohromady jeden zachovalý funkční kus.
    MAJA
    MAJA --- ---
    JOHNIEZ: to už mám u D850 ... na normální blejskání je ten vestavný nepoužitelný, ale na odpalování dalších blesků v Nikon CLS byl super ... takhle musím mít/nosit jeden další blesk :-(
    JOHNIEZ
    JOHNIEZ --- ---
    MAJA: Po přechodu na Z6 mi trochu chyběl ten vestavěnej blesk, pro focení s bleskem mimo tělo to bylo jednodušší.
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    MAJA: CLS samozrejme funguje, infra ostrici mrizska nefunguje na zadny bezzcadlovce z podstaty, kdyby si neco potreboval vedet, tak se zeptej :)
    MAJA
    MAJA --- ---
    i když teda trapně ... D700 + BG a 24-120/4 s bleskem na většinu reportážních indoor akcí je pořád plně postačující hardware
    MAJA
    MAJA --- ---
    SKALARIAK: já používám z 99% AF-C takže ostřící obrazec už jsem dlouho neviděl ... ale CLS apod. fičury by mi chyběly, musím mrknout, jak to spolu komunikuje
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    MAJA: myslim že blesk si na tech z6/z7 neumí promítnout takovej ten ostřící grid když je tma, to je vlastně nahovno, ale popravdě blesk na fotaku prakticky nepoužívám, spíš klasicky nějaký rádio...
    MAJA
    MAJA --- ---
    SKALARIAK: časen uvažuju že nahradím svou starou dobrou D700 nějakou Z6 či nástupcem, u D850 nemám 3 roky pocit nutnosti upgradu těla.

Fungujou ty Z6/Z7 dobře s Nikon blesky ? CLS ?
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    MAJA: no praveze to je fakt skvely ve vsech ohledech akoro proti dslr, pro me nejpodstatnejsi - ostri kdekoliv a neresis porad nakej back ci frontfocus, umi fotit potichu, da se fotit pres display stejne jako hledackem, hned vidis expozici a nevypali tibprotisvetlo oci... jako je toho docela dost... ty skla japu asi to posledni... navic kdyby udelali nak normalni a ne kraviny jako f4 zoomy.... ale jako neldo asi to skvely rozliseni vyuzije, ja ne....
    MAJA
    MAJA --- ---
    SKALARIAK: asi nedává smysl vyměnit hned všechny F skla za Z verze ... ale když už pořídit Z tak k tomu rovnou nejpoužívanější objektiv např. nějaký základní zoom, jinak mi nějak nedává smysl pořizovat bezzrcadlovku ...
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    MAJA: to nevim, mam z7 dva roky a docela sem to zatim zvladnul bez tech Zkovejch skel, imho se tam zatim nic svetobornyho nevyskytlo... navic moc nevim jak bych to furt prehazoval kdybych mel neco staryho s afapterem a neco ty novy no...
    MAJA
    MAJA --- ---
    SKALARIAK: tak nějak ... u Z6 hrozí další investice za nové objektivy
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    ADITU: hele ja myslim ze mnohem vetsi radost budes mit z pripadny d750 a este vetsi radost potencialne z bazarovy z6... za tech par tisic navic to podle me stoji...
    LWEEK
    LWEEK --- ---
    Zdravím. Posílal jsem dnes dotaz na Nikon servis s žádostí o opravu bajonetu na Nikon FE. Jestli to budou umět opravit tak jsou bozi a Nikon forever! :)
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    ADITU: v CR je jen jediny servis na Nikon. Takze na otazku kam, je odpoved do Nikon servisu.
    ADITU
    ADITU --- ---
    MAJA: tuhle jsem před pár lety kupovala taky jako bazar a docela jsme si na sebe zvykly, tak bych u ní radši zůstala... Netuším, jak se pohybují ceny servisu, nikdy jsem zatím nepotřebovala, tak jsem si dala interně hranici kolem tří tisíc na zjištění závady, s tím, že pokud by diagnostika + oprava měly být za 10k+, zamyslím se spíš nad koupí jiného. Ale doufám, že půjde o nějaký jednoduchý zásah, známý problém řešený výměnou něčeho atd.
    MAJA
    MAJA --- ---
    ADITU: bral bych to jako pošťouchnutí ke koupi třeba bazarové D750 ... tipuju, že servis, i v levnější variantě, bude za několik tisíc, což se rovná půlce bazarové ceny D600
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam