• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HERKULESNIKON - klub majitelu a priznivcu nejlepsich fotaku
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    MAJA: Akorát teda to zní jako ze v Nikonu to ani nerozdělali jen si řekli že bude ideální objednat hejlovi celý střeva ať to zaplatí a pak potahaj pásky a vrátí mi to za 40k zpět.
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    MAJA: Tak jako hůř už to dopadnou nemůže, zaplatím jim těch 750 za to že mi ho pošlou zpět a můžu to rozebrat.
    MAJA
    MAJA --- ---
    MILAZAJICEK: vyměnit a zkalibrovat/správně usadit sensor je jako dělat u Favorita generálku pro daily drive .... já bych zkusil uvnitř vyndat/očistit/zandat všechny ty páskové vývody, ale rozebíral bych podle nějakého youtube Nikon DF disassembly videa nebo se inspiroval na blogu Lensrentals třeba
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    MAJA: Nikomu se to evidentně rozebírat nechej tak objednají novej foťák a jen přehazou ty ozuzlany gumy. Ale chtějí si ho nechat. Jen já ho chci vrátit.
    MAJA
    MAJA --- ---
    Měl jsem jetý D4 se závěrkou ve statisích a fungovala ... akorát gumy/krytky byly v háji. Teď mám o něco méně nalítanou D4s a zatím taky bez problémů ... ťuky ťuk ...

Jinak trochu pochybuju, že odešla celá sensor unit ... spíš bych tipoval na blbý kontakt nebo vlhkost uvnitř. Rozebrat/složit to ale není úplně easy.
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    PEJR: Občas to beru sebou. Ale primárně to mám jako doplněk ke kinofilmu. Problem těch D4s je velikej nájezd. Když osuleny telo vydrží 5.5k ale cena ty Df moc osulena nebyla :) tak neošuleny telo s 250k najezdem je úplný hazard.
    PEJR
    PEJR --- ---
    MILAZAJICEK: Nastupce je ZF.. ale jinak DF je osulena D4, ty jsou provereny drzaky, si myslim. Ale chybovosti nastudovany uplne nemam. Osobne bych hledal D4s, pokud by to nutne musela bejt DSLR.
    A kdybych chtel jit s dobou, tak jdu cestou Z-mount + Techart af adapter + Leica skla. A casem doplnit M-body.
    Nevim jak dlouho si Df mel, ale podle nastrelu tipuju ze to bylo spis tezitko/modni doplnek nez nejakej action shooter.
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    Nemáte někdo zkušnost s cenami servisu NIkon v Německu? Např. Renault servis mě tam vychází o 40 % levněji tak jestli třeba i nikon nemá lepší ceny. Posilat jim to zase za další prachy na slepo se mi nechce.
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    Akorát jakej jinej fotak. Df je teda sračka to byla chyba kupovat. První nikon co vydrzel tak málo. A co jinýho? Nástupce to nemá. DSLR skončili.
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    ALKALOID: No to jim samozřejmě nedám ta cena je úplně šílená. Navíc na to je záruka pár měsíců a zase se to posere, za ty prachy to neprodám ani kdyby to fungovalo :)
    ALKALOID
    ALKALOID --- ---
    MILAZAJICEK: to je lepsi koupit jinej fotak, ne?
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    Ahoj, jdu si jen poplakat :) Podělal se mi nikon Df nepříliš hojně používaný ~5500 expozic. Prostě přestal fotit. Výměna IMAGE SENSOR UNIT bude stát 2776,95 za prácí a 28454,- ten sensor :) + DPH a spotřebák dohromady pěkných 39k :) A já blbec řešil kolik vydrží závěrka.
    ALKALOID
    ALKALOID --- ---
    nechce nekdo Z 50/1.2? Kdyztak posta.
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    updatoval sem FW na tu trojku a prestaly mi fungovat oba tamrony co mam (35-150/150-600) tzn sem musel zase jit na v2.1 a rikam si kurvba o to je za bandu dementtů v nikonu, že to nevyzkoušeli a dali to ven? tyvole....
    RABBIT
    RABBIT --- ---
    REPLIKANT: OK, díky.
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    RABBIT: Umi to jen NX Studio, to je zdarma, zadny problem..
    RABBIT
    RABBIT --- ---
    Víte prosím, je-li možné sloučit fotky pořízené pomocí "fotografování s posunem pixelů" přímo ve Photoshopu nebo jsem odkázaný na NX Studio? Mám zbrusu novou Z6III po dlouhých letech s D850 a tak zkoumám...
    Díky
    VALOR
    VALOR --- ---
    Ahoj hledám profesionálního fotografa který by nafotil tento pátek ples v Malostranské besedě od 19h cca do 22h. Pokud by někdo měl čas více info v poště.
    BANANABOY
    BANANABOY --- ---
    Ahoj, pardon za spam, kdyžtak mě smažte
    [NIKON D7100 s příslušenstvím + Tokina SD-12-28 F4]
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    MA747: A porovnani obrazu kde? Taky mam levny 50mm F1.4, ale pod F2 stoji obraz za ho.. :)
    MA747
    MA747 --- ---
    Nikon mate lidi. Nový objektiv Z 50 mm F1,4 má lepší světelnost a nižší cenu než stájová konkurence – DIGIarena.cz
    https://digiarena.zive.cz/hlavni-rubriky/nikon-mate-lidi-novy-objektiv-z-50-mm-f14-ma-lepsi-svetelnost-a-nizsi-cenu-nez-stajova-konkurence
    IOT_JH
    IOT_JH --- ---
    REPLIKANT: Nojo. Jakmile to bude možné, provedu!
    FLAIRE: Ale název tvého ID se k tomu hodí velice :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam