• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HERKULESNIKON - klub majitelu a priznivcu nejlepsich fotaku
    JUDE
    JUDE --- ---
    DATEL: mám 2x tt685 + X2 trigger a funguje to bez problému ale pravda nepoužívám to tak často - jde o to jak moc to budeš využívat obecně blesky s akumulátorem vestavěné jsem rychleji nabíjí po záblesku - ale akumulátor degraduje v čase zvláště když to moc nepoužíváš - hss je při focení venku v podstatě nutnost....
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    DATEL: Godox ma relativne novy V480, neni tak velkej, ale ma akumulator oproti TT verzim, a ma prisvetlovaci ledku. Zatim jsem fotil jednu akci s nim a dost spokojenost proti malymu TT350 a velkymu V860II, kterej uz jsem 2x urazil v patici.
    Introducing Godox TTL Li-ion Camera Flash V480
    https://www.youtube.com/watch?v=Mr6ydgC6Ny8
    MAJA
    MAJA --- ---
    DATEL: na paladixu se spousta lidí zbavuje často téměř nepoužitých originál Nikon Speedlitů za pár tisíc ... pokud máš slušnější tělo s bleskem, tak Nikon CLS je pěkná fíčura
    DATEL
    DATEL --- ---
    Chtěl bych jako další pořídit blesk, stačí nějaký základní, co jsem tak porovnával, tak mi vychází buď https://www.fotoskoda.cz/godox-speedlite-tt685n-x2-trigger-kit-pro-nikon/ nebo https://www.fotoskoda.cz/nissin-blesk-di700a-air-1-pro-nikon/
    Nějak se mi nepovedlo vygooglit nějaké porovnání, všude mi to háže starší modely. Máte s nimi někdo zkušenost při použití na Nikonu? Nebo případně jiný tip na blesk do 5000? Díky.
    DATEL
    DATEL --- ---
    Tak jsem to nakonec nevydržel, vyškrábl z kasičky co se dalo a vstoupil do klubu Nikon bezzrcadlovek se Z6 III v sadě se zoomem 24-120 F4.
    DATEL
    DATEL --- ---
    tak to se dalo čekat, že po náhlém zvednutí cen bude na Black Friday sleva 😁Třeba tělo Z6 III teď vychází o 12 tisíc méně
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    DATEL: Ofiko servis Nikon.
    DATEL
    DATEL --- ---
    MILAZAJICEK: a kde ti to nabídli, že bych to zkusil 🤣
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    DATEL: Vzhledem k tomu ze za mou chtěli 39 jen za opravu tak za tu částku z tvého pentaxe Nikon Df udělají taky.
    DATEL
    DATEL --- ---
    MILAZAJICEK: MILAZAJICEK: já mám sice nezdechlou zrcadlovku, ale prehistorickou, Pentax Ist D, za to mi už nikdo nic nedá 😁
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    DATEL: Mě za zdechlou Df nabízeli 20% slevu :)
    DATEL
    DATEL --- ---
    a i v nějaké diskuzi kolem Nikon Z před pár měsíci se někdo divil, proč tak najednou u nás skokově zdražili, prý jestli se chystají na Vánoce, aby mohli dávek jakože velké slevy :-D
    DATEL
    DATEL --- ---
    Já asi nakonec pořízení nové výbavy posunu na příští rok a budu šetřit na nějaké Ztko. Jen mě teda fascinuje, jak je to v ČR předražené (nové), třeba tělo Z6 III u nás za cca 72 tisíc, v německém Amazonu cca 58. Ikdyž pominu, že Amazon je online shop, tak i tak ten rozdíl je obrovský a v kamenných obchodech v Německu to asi bude pořád o dost levnější než u nás :(
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    Momentálně se kloním k Z6 II + 24-70 F4 pro začátek. Někdo ten set prodává na paladixu tak mu asi odlehčím.
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    IOT_JH: A to uz teď mám dost skel 2x v AiS a AF verzi. :) coz mi taky zůstane protože mám rád F6 i FM2.

D750 neni moc k mání za 10k takže zvažuji nějakou starsi Z5-6 ak tomu nejake sklo na hraní. Prodat se to dá vždycky;)
    IOT_JH
    IOT_JH --- ---
    ALKALOID: Joo, ale tak tady v případě kolegy se asi jedná spíš o utilizaci starejch skel. A on ten v korpusu lehkej foťák tim ftz adaptérem docela ztěžkne a ještě mu to nebude ostřit.
    PEJR
    PEJR --- ---
    ALKALOID: Jediny na co je mirrorless nepouzitelnej je strobeni bez pilotniho svetla, to pak bud cumis do tmy nebo musis firt prehazovat expozice
    MA747
    MA747 --- ---
    K těm bezmotorovým objektivům: Nevím jak Nikon, ale Canon v případe manuálního ostření u bezzrcadlovek zobrazuje kontury objektů v DOF červeně (focus peaking). A navíc zobrazuje jakési pohyblivé naváděcí šipky/čárky, které udávají, jak moc a na kterou stranu je (ne)ostré místo pod AF bodem. Plus možnost zvětšení obrazu v EVF pod AF bodem. Nikon to bude mít asi podobné, byť jej neznám.
    ALKALOID
    ALKALOID --- ---
    já bych žádnou DSLR nekupoval, bezzrcadlovky jsou o pár dob ledových dál. Jen třeba ty režimy ostření. Nebo nový skla, to se vůbec nedá srovnávat (i co se týče třeba váhy). Taky sem si myslel, že mi bude chybět optickej hledáček, ale opak je pravdou, v elektronickým vidím všechny změny expozice, který dělám.
    IOT_JH
    IOT_JH --- ---
    MILAZAJICEK: Koupil bych nějakou jetou D750 do 10 000,-
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam