• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    KAREN
    KAREN --- ---
    PSYSBEE: kazdopadne dekuju za info, mam Student+, tak treba budu mit vypis fakt zadarmo;)
    KAREN
    KAREN --- ---
    RETAL: jo, asi to tak bude, koukala sem na zustatek v zahranici, kde - prekvapive - bankomat CS nebyl;) odecetli to k poslednimu dni v mesici, tak sem hned nevedela, odkud vitr vane...

jak se ukazuje, tak do jinejch nez CS bankomatu kartu radsi vubec nezasouvat........//
    YNZA
    YNZA --- ---
    ja jsem nahodou rad ze to aspon jde nastavit na ctvrtletni vypis. Dnes jdu zvysovat transakcni limit na MC, doufam ze to dobre dopadne, od posledniho incidentu s visou si me vola reditelka pobocky a pak mi prideli nejakou pani u prepazky.
    BUTHRAKAUR
    BUTHRAKAUR --- ---
    PSYSBEE: diky a ctvrtletni? pocitam tak 14kc? ;)) //sorry - sem trochu linej hledat v tech dloouhejch sazebnicich na csas.cz.

jinak sit do tebe vubec neminim - naopak jsem rad, ze se mam koho povolanyho zeptat... a ombudsmana mozna i vyzkousim - i kdyz uz sem mu jednou psal a vytocil mne akorat tak este vic :)) + se schvalne zeptam, proc je hitorie omezena na 3 mesice a proc neexistuje zadnej rozumnej export do CSV treba....
    BUTHRAKAUR
    BUTHRAKAUR --- ---
    PSYSBEE: chapu to teda dobre, ze kdyz si dam el.vypis 1x rocne, tak zaplatim opravdu jen tech 5kc/rok? btw co je to vubec za moresy chtit za trivialni elekto-vypis (v podstate export stavajici transakcni historie do pdf) $$$?! :///
    RETAL
    RETAL --- ---
    Cože? Dotaz na zůstatek účtu (..) - 20 korun?! :-o
    KAREN
    KAREN --- ---
    PSYSBEE: a o tech poplatcich za vypisy nemas cirou nahodou info?
    KAREN
    KAREN --- ---
    PSYSBEE: tyjo, to uz si nevzpomenu...ale mam zkusenost, ze mi jiny nez CS bankomaty, ktery navstevuju, nenabizej kontrolu zustatku.....
    KAREN
    KAREN --- ---
    mam ucet u Cesky sporitelny - muzete mi vysvetlit par drobnosti?

jednak sem si nastavila predavani vypisu elektronicky a zrusila sem predavani postou. ted sem si nasla na netu ten vypis, a mam tam odebrano 7.50 za "postovni poplatky" - datum je 24.8., tj. den, kdy sem si menila tu vypisovou radu. jak to funguje? znamena to, ze mi tenhle vypis este pride postou? jaky poplatky sou este s tim el. formou spojeny (mne to tentokrat odecetlo jen tech 7.50)?

dalsi vec: mam tu polozku "dotazy na ZTK-ATM/C....", odebrano 2x20,- kc - co to je za poplatek??? ten den sem platila v nakym komerc centru kartou, jinak me nenapada, s cim by to melo souviset....
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    _BENNY: tenhle mesic jsem platil letenky a trvalo to cca tyden. blokace mela ovsem platnost az do zari.
    VODNIK
    VODNIK --- ---
    _BENNY: někdy to trvá klidně i pár týdnů, je to na obchodníkovi, jak si to strhne, rekord mám skoro 3 měsíce
    HARALD
    HARALD --- ---
    _BENNY: Nemáš ani blokací? Pokud ne, tak důvod bude v nízké částce. Obvykle má obchodník dohodu o autorizaci platby až od určité částky. Ty se pak odečítají prakticky okamžitě. Tyhle nízké se pak předávají bance přímo a zpracovávají se manuálně. Takže k odečtení peněz dojde až v několika dnech a blokace vůbec neproběhne.

Důvod automatické akceptace je ten, že náklady na ověření by přesáhly veškerý zisk, který z prodeje obchodník má.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    platil jsem ve ctvrtek na benzince kartou, nakup cca za 80 korun a doted jsem nezaznamenal pohyb na uctu. je to mozne? jake jsou na to obvykle lhuty? (eBanka)
    PSYSBEE
    PSYSBEE --- ---
    YNZA: autorizacni sms = sms klic = digitalni podpis negeneruje cip nebo kalkulacka, anebrz je generovan primo v bance a nasledne poslan skrz operatora na mobil klienta.
    Pokud ho klient nezada, operace neni prijata. Jednoduchy jak facka :)
    YNZA
    YNZA --- ---
    990 za cipovou kartu je dost tedy :(

autorizacni sms uplne nechapu, a jdu to tim padem tedy procist
    ONE111
    ONE111 --- ---
    Staci pouzit trochu rozumu a neni se ceho bat, ale kdyz proste magor dostane pristup k uctu, tak se pak neni cemu divit. Viz treba dnesni recenze el.bank na rootu. Nejhur dopadla Citi, ale ze by byly nejaky problemy, nepozoruju.
    BUTHRAKAUR
    BUTHRAKAUR --- ---
    LEFTY: ja vim, ze jo, ale v CS to donedavna neslo.
    LEFTY
    LEFTY --- ---
    BUTHRAKAUR: z nějakýho zákona musíš aspoň jednou ročně mít paírovej výpis, ale jinak můžeš všechno elektronicky.
    BUTHRAKAUR
    BUTHRAKAUR --- ---
    sem mozna jenom zaspal, ale u CS v servis24 uz dou konecne nastavit jenom elektronicky vypisy z uctu...
    YNZA
    YNZA --- ---
    nevi nekdo kolik stoji ta autentizacni kalkulacka u CS? koukam ze to zacina smrdet a tak chci pritvrdit.

seniky a sazebniky, vubec cely web CS nejak nechapum, nebo to tam nemaj pac je to tajny, uh
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam