• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    Vaše zkušenosti s českými bankami. V čem jste spokojeni, v čem ne. Zajímá vás, jak funguje banka uvnitř?

[ mBank ] - klub spravovaný ADAMMem, kde lze získat odpovědi na dění uvnitř této banky
    rozbalit záhlaví
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    Komerční banka už rozdává klientům výpovědi - Novinky
    https://www.novinky.cz/clanek/ekonomika-komercni-banka-uz-rozdava-klientum-vypovedi-40524669

... tak jsem zvědav, vzhledem k tomu že mi KB nebyla schopná zrušit účet ani při *osobní* návštěvě *domovské* pomočky, jak se popasují s tímhle :-)
    SPLIFFBOY
    SPLIFFBOY --- ---
    Ale je fakt, ze dokument na webu to asi nepripousti. Fuck :)
    SPLIFFBOY
    SPLIFFBOY --- ---
    NAVARA: i to je mozny, uvidime. Budu doufat v lepsi urok, kdyz nepsali :D
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    SPLIFFBOY: Je neděle, produkťák to tam přepne až v pondělí :)
    SPLIFFBOY
    SPLIFFBOY --- ---
    PATRIKCHRZ: aha, me furt sviti v appce aktualni sazba: 3,5%. Tak asi snizujou selektivne, coz vysvetluje, ze jsem nedostal email…
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    Výhodná sazba až do 1 milionu korun

vývoj úrokových sazeb na trhu nás vede k úpravě sazby na Spoření s bonusem. Naštěstí jen nepatrně:

Nová sazba až 3,25 % p.a. do 1 mil. Kč začne platit od 1. června 2025 a i nadále patří k tomu nejlepšímu na českém trhu. Můžete se na ni spolehnout do 15. července 2025.

Aktuální úrokové sazby a podrobné podmínky najdete vždy na csob.cz/uroky.

Děkujeme, že spoříte s námi a přejeme příjemný den.

Vaše ČSOB Premium
    SPLIFFBOY
    SPLIFFBOY --- ---
    PATRIKCHRZ: od kdy ti psala ta csob, ze snizuje? Me vedet zatim nedali…
    EXAGE
    EXAGE --- ---
    Ahoj vsem datovym vestcum. Refix, loni mi dali 4.99%. Tak co ted, 3 roky? (CSOB). Je to od zari, tak je mozna jeste zkusim niz..

1 rok 4,59.% p.a.
    3 roky 4,29 % p. a
    5 let 4,59 % p. a
    7 let 5,79 % p. a
    NELDE
    NELDE --- ---
    NELDE: Unicredit na to asi užívá excel - jak si jinak vysvětlit, že číslo účtu v emailovém potvrzení překonvertovali na formát E+15 (-;
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    NELDE: už druhý rok to dávám do "kapitálového majetku", zatím s tím nikdo nemá problém. Myslím, že FÚ jde hlavně o to, aby dostal prachy, ne o to, v jaké kolonce. Chtěl jsem to dát do příjmů ze zahraničí, ale tam měl portál Mojedane moc "doplňujících otázek", tak mi kapitálový majetek přišel jednodušší.

RB má ten dobrý úrok jen do 1/2 M, ale bez problémů můžeš mít těch účtů víc. Ke každému běžnému jeden spořící. Mně se podařily tři, kamarádovi pět :D. Je to na libovůli pobočky. Další mám ještě u stavebka (Felixovo spoření).

Trinity je dobrá pro nové klienty, starým má tendenci snižovat. Navíc neumí okamžité platby. Takže mám aktuálně vynulováno a čekám na další akci. V Maxi mi odmítli otevřít účet (trochu jsem se poškorpil s Expobank :D )

Od ČSOB mi přišel mail, že snižují na 3,25 %.

SPLIFFBOY
    SPLIFFBOY --- ---
    NELDE: ta csob ma pro premium ten bonusovej urok 3,5% az do castky 1mio, ale jsou tam platby kartou jako podminka. v te RB je limit pro premium klienty taky vysoky (4% na 0,5mio, 3,5% na dalsich 0,5 mio, ale taky jsou tam platby kartou. navic ted ty procenta prodlouzili do konce cervna). trinity je na hovno, zalozis to, dostanes premiovej urok v ramci proma XY a po par tydnech ti ho snizi, i kdyz novym ho budou dal nabizet v ramci noveho proma YZ. tak me to nasralo, ze jsem se na to vykaslal. zajimavejsi nez max muze byt partners, maji ted 3,16%, dokonce bez limitu castky. nicmene taky s platbama kartou. tem platbam kartou holt clovek neutece, taky to ted prechodne resim a proste v prubehu mesice stridam karty pri platbe pres apple pay :/
    NELDE
    NELDE --- ---
    PATRIKCHRZ: Ta VÚB má nějaké podmínky? Kromě tedy toho vlastního zdanění, což není špatné, protože se ty daně platí až za rok (jestli vůbec). Jen ted nevím, kam to uvést do přiznání - máš nějaký návod?
    RB má ten dobrý úrok jen do 1/2M, pak to jde dolů a ještě musíš mít vyšší účet a plnit hromadu podmínek. Totéž to ČSOB. Proto se ptám na vyšší limit bez dalších podmínek - už teď si musím hlídat 3 karty.
    Nějaká zkušenost s Trinity?
    První bude asi Max, kde už účet mám, ale nechci jít nad úroveň pojištění.
    Ale asi počkám na příští týden, hodně bank má ty úroky vyhlášení jen do konce května (-;
    NELDE
    NELDE --- ---
    SINEAD: To u nás komunikoval Unicredit rychleji. Ale možná proto, že tam mám spící účet.
    SINEAD
    SINEAD --- ---
    KALIBAN: Jde, ale my jsme kupujici, takze uschovu si vybira prodavajici (jeji prachy, jeji riziko). Advokatka to nakonec zvladla.
    Jen takova perlicka:
    Advokatka ma uschovni ucet u Unicredit. Napsali nam asi tyden po zrizeni uschovniho uctu, kdyz uz jsme tam odeslali prachy, ze teda mame uschovni ucet. Pak nam prislo 2 dny pote, co uz advokat vedel, ze tam jsou prachy oznameni, ze tam prisly prachy a jeste jen pulka penez (skladalo se to ze 2 uctu).
    No ucel tohohle cviceni (ze banka musi davat ucastnikum vedet o pohybech) byl predchazet pripadum, kdy advokat ty prachy ukradne. No tak Unicredit to sice implementoval, ale uplne nahovno, pac dozvedet se to az 2 dny pote a nebo se to nedozvedet vubec je podle me k hovnu.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    NELDE: VÚB, Raifka, ČSOB (tady nově snižuj na 3,25). Ale je to všude bída.
    KALIBAN
    KALIBAN --- ---
    SINEAD: A nejde ta zastava udelat u raifky? :)
    NELDE
    NELDE --- ---
    LUCYLUZ: Koukám - navýší strop na milion a furt podmínky platby kartou.
    LUCYLUZ
    LUCYLUZ --- ---
    NELDE: CSOB Premium melo nejakej vyssi urok? 3.5? Kdyz mas 2 mega v usporach..
    NELDE
    NELDE --- ---
    YARIN: (1) mám problém s jejich etikou a jejich "nesystémem" produktů, (2) má podmínky na počet plateb (nechci hlídat další karty) (3) má strop 500k a případně pásma pro dražší produkty
    YARIN
    YARIN --- ---
    NELDE: jestli nemas problem s raifkou, ta ma porad jeste 4 procenta myslim
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam