• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    Vaše zkušenosti s českými bankami. V čem jste spokojeni, v čem ne. Zajímá vás, jak funguje banka uvnitř?

[ mBank ] - klub spravovaný ADAMMem, kde lze získat odpovědi na dění uvnitř této banky
    rozbalit záhlaví
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    Euronet zase válí:

Jak tenhle bankomat naúčtoval poplatek 4250 Kč ?
    https://youtu.be/L2fqTgPCRms?si=RSrgEcNDJtkkbhX0
    CUKI
    CUKI --- ---
    ZBYNEK: A teď si představ ty titulky, kdyby se to stalo v posledních pěti minutách milénia. :-D
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    ZBYNEK: to je houby clickbait, není tam ani lež.
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    TOOMIX: Nesnáším ty click-baitové titulky...

"Nefunguje už druhý den" vs. "Výpadek systému už od pondělních 22:30"
    ATOMIKS
    ATOMIKS --- ---
    TOOMIX: zvláštní, jsem nějaká fungující výjimka
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Internetové bankovnictví Moneta Banky zkolabovalo. Nefunguje už druhý den - Novinky
    https://www.novinky.cz/clanek/internet-a-pc-internetove-bankovnictvi-moneta-banky-zkolabovalo-nefunguje-uz-druhy-den-40552484
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    Přímý převod z měny platby do EUR má Creditas. Navíc dle kurzu karetní společnosti, nikoliv dle deviza-prodej. (platí pro všechny měny kromě CZK)
    DOBYTEK
    DOBYTEK --- ---
    DOBYTEK: jo tak uz to mam, jde to pres CZK
    DOBYTEK
    DOBYTEK --- ---
    Nedari se mi to dohledat, vedeli byste, jak je to pri platbe CSOB eurovou kartou z euroveho uctu ve treti mene (TWD)? Probiha platba EUR->TWD, nebo EUR->CZK->TWD?
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Tak ad BRUKEV: nakonec asi zvítězí Fio konto. Na dědické taškařice jsme rezignovali, jako pokladnička to bude stačit.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    KALIBAN: jasně, pokud to máš jen pro sebe, tak ti může být jedno, jestli půlku dostane Trump nebo 1 % český notář. Pokud má jít o zabezpečení svých potomků (manželky, milenky/milenek), může ti to "trochu vadit" :D
    KALIBAN
    KALIBAN --- ---
    GHOSTSTALKER: to byl pokus o vtip, pokud budes mrtev, tak te to uplne nemusi trapit / nehitne te to ... sorry za ot
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    KALIBAN: Nerozumim, AAPL neni ETF.
    KALIBAN
    KALIBAN --- ---
    GHOSTSTALKER: tak tebe to uplne nehitne ze jo... jestli jsou to tvoje etfka :)
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    PATRIKCHRZ: To nezavisi na brokerovi, ale emitentovi. Kdyz budes pres Fio kupovat AAPL, tak te to muze hitnout take.
    ZAPPO
    ZAPPO --- ---
    PATRIKCHRZ: ano, to jsem zjistil asi predloni a od te doby jsem svoje prtave portfolio smeroval z us domiciled na eu domiciled etfs.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    ...jo, taky bacha na dědické daně u amerických brokerů, četl jsem, že to může být až 50 %
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    DAVIDOWITCH: To si myslim, ze ani fakticky neprojde. Jakmile ti nekdo zrusi vsechny pozice a bude chtit obratem vybrat penize, tak by to melo u normalniho brokera spustit vicefazovou kontrolu - vedle standardni 2FA dedic bude volat na zakaznickou podporu, zodpovidat bezpecnostni otazky a vselijak potvrzovat, ze je majitelem uctu. A pak to spusti jeste AML kontrolu u banky dedice, kam prijdou na ucet penize z investicniho uctu jine, nota bene mrtve osoby.

Rikam to znovu, jmenujte si spravce pozustalosti. Davat pristupove udaje je "reseni" asi jako predavat klice od domu a myslet si, ze dum po smrti pripadne manzelovi.
    DAVIDOWITCH
    DAVIDOWITCH --- ---
    EDERA: Ja tuhle radu dostal ohledne investicnich uctu. At proste necham dedicum pristupovy udaje, protoze domahat se majetku u nejakyho US brokera na zaklade ceskyho papiru o dedictvi je slozity, takze proste kdyz umru, tak dedicove stahnou majetek z myho uctu na svuj nez to broker zablokuje a pak se dohodnou.

(Zatim sem se tim neridil, ale byla to zcela jednoznacna rada od pani notarske kandidatky)
    EDERA
    EDERA --- ---
    PATRIKCHRZ: Odměna notáře se počítá podle hodnoty dědictví. U účtů se vychází ze stavu ke dni úmrtí zůstavitele. V tom případě, ze ktrého dával GHOSTSTALKER rozsudky, byly mezi úmrtím a převodem peněz 3 dny, tj. notář stejně měl projednávat částku, která tam byla před převodem. V žádném z dědických řízení, kterých jsem byla účastníkem, se neřešilo, kolik peněz je na účtech v době projednávání pozůstalosti.
    Ty rozsudky jsem teď oba dočetla - pán byl odsouzen za podvod, neoprávněný přístup k počítačovému systému a nosiči informací a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Pochybuju, že by se to takto dalo vyhodnocovat i v případě, že by dispoziční práva měl.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam