• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    Vaše zkušenosti s českými bankami. V čem jste spokojeni, v čem ne. Zajímá vás, jak funguje banka uvnitř?

[ mBank ] - klub spravovaný ADAMMem, kde lze získat odpovědi na dění uvnitř této banky
    rozbalit záhlaví
    PULKA
    PULKA --- ---
    KALIBAN: Byval podle me jenom v desktopu nekde po kliknuti na obalky nebo tak neco, ale uz je to par let. Ted zrovna airbank nepouzivam
    KALIBAN
    KALIBAN --- ---
    PULKA: kde bych nasel v airbank ten graf obalek? nejak nenechazim :(
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    MAKROUSEK: předpokládám, že úplně stejně jako u všech plateb bez autorizace (tedy včetně bezkontaktních plateb kartou). Pokud bude zákazník reklamovat, obchodník mu musí platbu vrátit. Pár desítek reklamací a banka mu terminál zruší
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    SPIKE411: Ano, presne tak. Proto se ptam, jestli treba nekdo neresil fraud protection.
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    MAKROUSEK: No to by musel tu čtečku nejdřív nějak přihlásit do toho systému Alipay a tvářit se jako legální obchodník, ne?

Asi jako kdybych po MHD pobíhal s NFC terminálem a zkoušel, kdo má na sobě platební kartu.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    SPIKE411: Ano. A ctecka je velka jako mobil. Co kdyz nekdo v tramvaji cteckou precte tvuj oblicej a posle si penize?
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    MAKROUSEK: Však píšou, jak probíhá enrollment.
    Udělají 3D sken obličeje.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    SPIKE411: Nojo, ale to mas ve svem telefonu. Tady nemas zadnej jinej device, proste prijdes, vyberes napoj a automat te vyfoti a stahne castku z tveho uctu.
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    MAKROUSEK: Tipuju asi jako Face ID u telefonu…?

About Face ID advanced technology - Apple Support
    https://support.apple.com/en-us/102381
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    Tohle by me zajimalo. Jsem ted letel pres Peking a vsimnul si, se na automatech se objevil novy zpusob placeni. Oblicejem. Jak se v takovem pripade zamezi, abyste zaplatili oblicejem nejakemu podvodnikovi, co vas naskenuje v tramvaji?

PULKA
    PULKA --- ---
    Asi je bez sance zjistit, ze ktere sporici obalky odesla platba na Monete, ze? Chtela jsem je poslat z obalky A a z ty to urcite neodeslo a bohuzel je to dost velka castka na to, aby me to stvalo a spis mala na to, abych vyloucila vsechny obalky. Na infolince mi rekli, ze mi nerozumi a takovou vec oni nevidi :/ V airbanku treba byl graf obalek, ze kteryho to slo vycist
    MMORT7
    MMORT7 --- ---
    NOIZER: Dokonce jde po ověření ksichtu a před přiložením k terminálu změnit kartu rolováním nahoru/dolů.
    E42
    E42 --- ---
    NELDE: Na to je akorát pitomý, když ti telefon udržuje odemčený nějaká wearable (typicky hodinky), protože takové odemčení "se nepočítá". Naučilo mě to vždycky před placením stáhnout notification shade, kliknout na Wallet a tam se teprve na výzvu autorizovat palcem.
    NELDE
    NELDE --- ---
    LUCYLUZ: Za mně je lepší odemykat - otisk nebo ksicht je rychlé a pohodlné. Navíc mám vícerokaret, takže se mi hodí si vybírat, kterou.
    LUCYLUZ
    LUCYLUZ --- ---
    XARGH: A neni takovy workaround reseni takova ta platebni samolepka, jak se pouzivala driv? Placnes to na mobil a mas vystarano. Tam se do 500 nic nepotvrzovalo ne?
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    MUXX: ano, odemknu telefon a pak kratkou dobu lze platit bez dalsi autorizace. Nevim tedy jestli nezalezi na zpusobu odemceni, kvuli firemnim poliitkam musim mit odmykani otiskem tlapky.
    MUXX
    MUXX --- ---
    CERMI_FOX: Potkal jsem par lidi co byli nervozni z toho, ze staci mit odemcenej mobil a automaticky se da kdykoli kdekoli platit. To fakt tak funguje?
    NOIZER
    NOIZER --- ---
    CERMI_FOX: jeste sis zapomnel vzit zbozi!:)))

Jinak ja koukam, ze si to zbytecne delam slozity! Ted jsem zkousel, zd pri zamknutym telefonu staci dvakrat zmacknout tlacitko a naskenovat ksicht a autorizuje se platba defaultni kartou:) TIL!:)
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    NOIZER: fascinujici mnozstvi kroku, na androjdu jen odemknu telefon, prilozim, slusne podekuju a pozdravim a jdu pryc.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam