• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    ROMANET
    ROMANET --- ---
    GOOGLE VÍ

ovinky: Předvolebním Rakouskem opět hýbe kauza Bawag
    "Je to nesnesitelný pokus zatáhnout stranu do probíhající kauzy Bawag," ... Kauza banky Bawag, vlastněné z větší části rakouským odborovým svazem ÖGB, ...
    www.novinky.cz/zahranicni/evropa/predvolebnim-rakouskem-opet-hybe-kauza-bawag_95583_aqf5d.html - 22k - Archiv - Podobné stránky

Novinky: Krachující banka Bawag může ovlivnit rakouské volby
    Tamní banka Bawag poskytovala rozsáhlé záruky za pochybné půjčky a prováděla vysoce ... V Rakouské bance Bawag došlo k personálním změnám, všechny ztráty z ...
    www.novinky.cz/ekonomika/krachujici-banka-bawag-muze-ovlivnit-rakouske-volby_87942_950eo.html - 22k - Archiv - Podobné stránky

ale nakonec do ní nalili hromady love.
    ADAM
    ADAM --- ---
    HARALD: hm. no tak jestli to jsou odboráři, tak to se ve mě vzpírá taky. to jsem nevěděl. jen jsem šel na václaváku kolem a výloha mi byla sympatická.. :-)
    HARIBOKACHNA
    HARIBOKACHNA --- ---
    PETGRIDUS: ano>]]
    PETGRIDUS
    PETGRIDUS --- ---
    HARIBOKACHNA: myslis asi pobocku v dlouhe ze jo
    HARIBOKACHNA
    HARIBOKACHNA --- ---
    ja mam ceskou sporitelnu pobocku na staromestske a jsem svou vlastni poradkyni, ktera je hodne priemna a pomha mi vybrat nejvyhodnejsi variantu ceho potrebuju a chape, ze jsem student. V pobocce na Morani bohuzel hrozny personal, neochotny ...
    ROMANET
    ROMANET --- ---
    ADAM: bawag jako nejlevnější? měli v rakousku dost problémy.

čsob proto, že nabízí relativně dostupné karty s nejrozumnějším pojištěním. bohužel žádná jiná banka některé věci nenabízí.
    HARALD
    HARALD --- ---
    ADAM: osobní ne. ale cosi se ve mě vzpírá stát se klientem odborářské banky. :-) čili důvody iracionální.
    ADAM
    ADAM --- ---
    někdo zkušenosti s bawag bank?
    ADAM
    ADAM --- ---
    ROMANET: tyjo. čsob mužu vřele nedoporučit. asi to je pobočku od pobočky různé, ale já s čsob moc spokojenej nejsem.
    ROMANET
    ROMANET --- ---
    tak jsem byl rusit ucet v gemoney. cekal jsem, ze se zeptaji proc a zkusi mi nabidnout, zda by mi nevyhovovol jiny balicek sluzeb nebo tak neco.

ale nic.
    - dobry den, chtel bych zrusit ucet.
    - vasi obcanku prosim a kartu tu mate?
    zdržoval jsem to jen ja, protože jsem se ptal, co jak bude probihat.
    zabralo to asi deset minut. ukázalo se, že jsem bance (nebo alespoň té úřednici) úplně ukradenej, takže takže.

už jen vybrat novou banku.
    jinak účet funguje ještě 40 dní kvůli kartě a po tu dobu fungují příchozí platby, které po té době převedou na jiný účet nebo vyplatí v hotovosti.
    podle úřednice počínaje dneškem neplatím žádné poplatky a všechny případné transakce jsou bez poplatku.
    kartu mi rozstříhala před očima na čtyři proužky.

a končí příběh mne a banky.
    přišla tímto o desítky tisíc na poplatcích, které bych jim v dalších letech zaplatil.
    a přišla tim o sice bezvýznamné zůstatky, ale pořád o nějaký kapitál.

tak jsem zvědav jak mne uvítá nová banka. asi dám přednost čsob z důvodu momentálních priorit.
    AILAS
    AILAS --- ---
    Alespon vidis, ze na nyxu je opravdu asi neudam..
    AILAS
    AILAS --- ---
    ROMANET: tak jsem zkusil, ale asi spis pujdu do cinsky restaurace, protoze banky (csob,kb) to nechtej a exchange to taky neberou.
    RETAL
    RETAL --- ---
    "Routing number" u amerického formuláře je prostě kód banky?
    ROMANET
    ROMANET --- ---
    AILAS: zkus cestovatelský audítka na nyxu.
    AILAS
    AILAS --- ---
    Nevite kde koupi cinske yuany? Mam 1200.
    BIGZ
    BIGZ --- ---
    PSYSBEE: zajimave, diky
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    PSYSBEE: tuším, že nejvíc jsem se sekla na právu banky žádat bez udání důvodu zajištění pohledávky z kreditní karty vhodným způsobem.
    úřednice tvrdila cosi ve stylu "ale to my nikdy nebudeme chtít, když budete splácet bez problémů", ale já nejsem ochotná podepsat, že se zavazuju k něčemu, k čemu se zavázet nechci - tady třeba k tomu, že až si banka vzpomene, já budu někde shánět ručitele nebo si dávat další hypotéku na byt kvůli jejich pitomému desetitisícovému kreditu...
    ROMANET
    ROMANET --- ---
    no vyjádření znělo: "když nám přijde větší částka, tak nevíme, co jsou ty peníze zač, tak je nepoužijeme jako splátku a necháme je stranou a čerpáme z ní další splátky"
    česky řešeno "když nám někdo dluží 12000 a pošle nám aniž by nám to řekl 12000, tak nám dál dluží 12000 a má přeplatek 12000, ze kterého budou odečítány splátky"

za daných okolností pak úročení hravě přesáhne 200% p.a. (sice u matky je to úročené zpětně, ale splátka nebyla započítána, takže reálné úročení reálně půjčených peněz je hezkých 212% ročně)

TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ROMANET: jojo, všeobecný podmínky vedení kreditní karty... v ČSOB mi ji taky nabízeli, že rok vedení zdarma a takové nesmysly, tak jsem si říkala, že si ji pořídím jako rezervu na případné horší časy a po roce to zruším. Už jsem měla všechnu dokumentaci vyřízenou, a pak mi dali do ruky všeobecné podmínky, ať jen to tady podepíšu... A protože čtu i ty věci malým písmem, tak holt musela paní žádost už naťukanou do počítače zase hezky stornovat, protože jsem se jim odmítla upsat. Asi jsem byla první, minimálně podle toho, jak se na mě tvářila :-)
    ROMANET
    ROMANET --- ---
    tak ge mne fakt nasrali. sice to asi někde v podmínkách mít budou, ale když jsem na splátku máminý ok karty poslal 10 tisíc, úročili jí dál 13 tisíc dluhu a 10 tisíc daly bokem jako přeplatek, ze kterého budou odečítány další splátky.

něco takovýho je natolik v rozporu s dobrými mravy, že si hledám novou banku na vedení účtu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam