• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přišli jste skrz odkaz na příspěvek, který již neexistuje.

• diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    ONE111
    ONE111 --- ---
    YNZA: Urokova mira se pouziva jako strasak, jenom -censored- plati urok. Banky maji hlavne zisky z provedenych transakci a hlavni ucel kreditek, tj. KRATKODOBA pujcka se se systemem bezurocneho obdobi (az 50 dni) da skvele vyuzit. Je to vec pro toho, kdo proste hodne utraci, ale ma take relativne vysoky prijem. Na dlouhodobe pujceni penez jsou standartni pujcky
    ONE111
    ONE111 --- ---
    LITTLELI: Chacha, dobrej vtip, muslimove na to maji daleko mlepsi klicky a daleko ucinnejsi.
    HARALD
    HARALD --- ---
    LITTLELI: Víš jak fungují banky v muslimském světě? Tak ti banka vezme podíl z firmy. Navždy.
    YNZA
    YNZA --- ---
    20%? a proc ne rovnou tretinu, to by se taky dobre pamatovalo, uh uh to mi soused puci vyhodneji teda
    LITTLELI
    LITTLELI --- ---
    uz aby muslimove konecne sesadili krestany, Koran uroky zakazuje :)
    LITTLELI
    LITTLELI --- ---
    hmm ty kreditky to je dobra lichva.
    DAIIKA
    DAIIKA --- ---
    ZBYNEK: jo, omlouvám e, ten měsíční poplatek jsem přehodila...a zapomněla jsem na kreditku pro studenty , ke kontu gaudeamus, tam je měsíční poplatek 5,- Kč a roční není.
    a úroková sazba je podle typu karty
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    DAIIKA: Nepises to nahodou obracene? Mam od KB EC/MC a mesicne platim 20Kc... Urok netusim, vzdy to splatim driv :-)
    DAIIKA
    DAIIKA --- ---
    MUCKER: lreditní karty jsou u KB dvě, jedna EC/MC s ročním poplatkem 300,- Kč + 30,-Kč měsíčně za vedení účtu a VISA, roční poplatek 0,- Kč a 20,- Kč za vedení účtu měsíčně.
    úroková sazba u VISA 21,9% a u EC/MC 18,7% ročně.

MUCKER
    MUCKER --- ---
    :) vedeni karty, mam pocit ze rikala 40kc/mesic, vida na vypisy jsem zapomnel. nicmene mam to od KB a kdyz jsem jim rikal ze chci vypisy jednou rocne tak od te doby mi posilaji vypisy kazdy mesic a jednou za rok pak vsechny jeste jednou ve trech tlustejch obalkach :_)) to jen tak na okraj, ze tim se uz ani nechci zabyvat.
    MINERWA
    MINERWA --- ---
    MUCKER: moc krásnej úrok!!!
    MUCKER
    MUCKER --- ---
    PSYSBEE: 21,9% mam pocit... tedka to tu nemam pri ruce.. kazdopadne mirne pres 20%
    HARALD
    HARALD --- ---
    RPSN obsahuje navíc ještě veškeré poplatky. Ve smlouvě máš uvedenou úrokovou míru podle které se bude půjčka úročit. Denní úrok je potom obvykle (úroková míra / 360) * nesplacená část. Úročení podle modelu, kdy rok má 365 se používá taky, ale je méně obvyklá. Všechno bys přitom měl mít uvedeno ve smlouvě.
    MUCKER
    MUCKER --- ---
    muzu kdykoliv zaplatit, dokonce kdyz do urcity doby - tak je to pry bezurocne...

jeste jeden dotaz. uroky se pocitaj denne... jak se spocita denni urok z rpsn? (rpsn/365)*pujcena castka? :)
    HARALD
    HARALD --- ---
    MUCKER: než to začneš používat, podívej se do podmínek, jestli můžeš splatit kdykoliv celou dlužnou částku, nebo jestli máš pevné splátky. V druhém případě doporučuju ani nezačínat používat.

Pojištění funguje tak, že pojišťovna za tebe splátku zaplatí pokud prokážeš, že z objektivních důvodů nemůžeš zaplatit. tedy - nemáš třeba hotovost a najednou tě srazí auto, takže žiješ jen z nemocenské. Pokud to neprokážeš, jseš povinen platit sám.
    MUCKER
    MUCKER --- ---
    vzhledem k tomu, ze mi nabizej prachy horem dolem, jsem se rozhodl toho tedy castecne vyuzit a zaridit si kreditni uverovou kartu.
    mate s tim nekdo nejaky zkusenosti?

nechal jsem se informovat celkem slusne, ale stejne mi uniklo par detailu. napr. nechapu jak funguje "pojisteni proti nemoznosti splaceni"... tedy neposlu dojednanou splatku, ale mam pojisteni.. co z toho vyplyva...?
    T_Y_L
    T_Y_L --- ---
    ADAM: Vzhledem k tomu, ze se mi jejich cenik diky technickym problemum neotevrel tak ti na to neodpovim, zkus provest par mereni a seznam nas s vysledky :-)))

ROMANET: No uz treba absence te variabilni casti je docela rozdil (vzhledem k tomu kolik bych asi potencialne vybral).
    ADAM
    ADAM --- ---
    mě by zajímalo, o kolik je jednodužší se tady zeptat, než si to v tom ceníku rovnou najít...
    ROMANET
    ROMANET --- ---
    T_Y_L: proč by to mělo být horší než česká karta v zahraničí?
    T_Y_L
    T_Y_L --- ---
    ROMANET: Diky - to jsem cekal, ze to bude horsi.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam