• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    HARALD
    HARALD --- ---
    PLOMBDENTIST: Nemusíš mít nezbytně životní pojištění, ale musí se jednat buď o nízkou částku, krátkodobý úvěr, nebo musíš mít skutečně přesvědčivé zajištění.
    HARALD
    HARALD --- ---
    ALESH: Každý dědic může dědictví odmítnout a pak nezíská nic ani nezodpovídá za dluhy. Problém je pokud se dodatečně zjistí, že ve Švýcarsku je po zemřelém na kontě 10 miliónů. Když se dědic jednou dědictví vzdal, nemá už nárok ani na takto dodatečně zjištěná aktiva.
    ALESH
    ALESH --- ---
    mam uver a nemam zivotni pojistku...
    PLOMBDENTIST
    PLOMBDENTIST --- ---
    ALESH: co mam zkusenost, tak v bance ti uver bez zivotni pojistky ani nedaji
    ALESH
    ALESH --- ---
    ale muzuou odmitnou dedictvi jako celek? ...nedostanou porsche...ale ani dluhy, ne?
    ROMANET
    ROMANET --- ---
    ALESH: no ten úvěr si může člověk pojistit a to pojištění by to mohlo řešit.
    ALESH
    ALESH --- ---
    POOL: a muzou to odmitnout?
    POOL
    POOL --- ---
    ALESH: samozrejme, je to soucast dedictvi.
    ALESH
    ALESH --- ---
    nevite co se stane kdyz si vezmu uver...a pak umru? ...prenasi se to nejak na pozustale?
    YNZA
    YNZA --- ---
    CS jako banka prvni noci, saakrys
    ADAM
    ADAM --- ---
    SPONKY: paypay s kartama nijak nepracuje. ale vubec nijak.
    SPONKY
    SPONKY --- ---
    no ale k paypay potrebujes embosovanou kartu od tve banky, ne?
    ADAM
    ADAM --- ---
    PSYSBEE: hm. pro mě dost zklámání. podle mě je zajimavější pravidelných 300 než jednorázových 1mil.
    vybírat to do hotovosti je oprus, ale za tři tisíce mi to rozhodně stojí.

pak mi ale nějak nedochází, k čemu ty banky máme? jak už jsem nedávno říkal (nevím, zda v tomto auditku) - poslední dobou místo banky využívám pro běžný platební styk (jako běžný učet) služeb paypay - nulové poplatky, ohromná rychlost, perfektní odezva a přehlednost internetového rozhraní. jenže maj ještě nevýhodnější kurzy než ČS, takže chodím s penězma do směnárný. banka mi zůstává už v podstatě pouze a jenom na výběrpeněz do hotovosti, což se děje velimi zřídka
    YNZA
    YNZA --- ---
    nahodou to byla vtipna predstavovacka .)
    EFFKA
    EFFKA --- ---
    ROMANET: neřekla jsem, že jsem přímo personalistka, ale z oblasti personalistiky a HR.
    Chtěla jsem jen poradit s tím, s čím si nevím rady. Třeba tu někdo má stejný zkušenosti. (nechtěla jsem rozebírat, co kdo dělá)
    ADAM
    ADAM --- ---
    LITTLELI: "Dobrý den, jsem personilistka. Těší mě, já odchytávač vyjímek." :-))
    ROMANET
    ROMANET --- ---
    EFFKA: je to tu OT, ale pokud sama personalistka je zaměstnaná mimo zákoník práce, těžko můžou zaměstanci čekat nějakou péči. ale zase zadlužená personalistka bude mít určité pochopení.
    LITTLELI
    LITTLELI --- ---
    hmm vejvar no. ale personalistika to muze byt dobre. urcite lepsi nez se hrabat celej den v logach a opravovat nullpointerexception z drevacky napsany javovy aplikace (chjo).
    EFFKA
    EFFKA --- ---
    LITTLELI: personalistika; upřímně řečeno netoužila jsem po tom, ale nic jiného mi nezbylo...když už jsem na prvním pohovoru řekla, že by mi to nevadilo, tak ve chvíli, kdy mě brali, jsem to měla zazdít? bohužel se mi jinde nezadařilo a být další měsíc bez práce jsem opravdu nechtěla. Takže to neber jako nějakou módu, aspoň ne u mě. Ráda bych měla zaměstnanecké výhody, ale co nadělám...
    LITTLELI
    LITTLELI --- ---
    byt zamestnany na ZL to je taky dobra moda, zbavit se takhle vsech zamestnaneckych vyhod. smim alespon vedet v jake oblasti?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam