• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    DATEL
    DATEL --- ---
    No nic, tak jsem našel i možnos zobrazení dnešních pohybů. Teda to nechápu, moc intuitivní mi to nepřijde, proč to nemají propojený?
    DATEL
    DATEL --- ---
    Aha, tak zůstatek tam je, a zjistil jsem, že výpis pohybů na účtu můžu vypsat pouze do včerejška, když tam dám dnešní datum, tak to vrátí na včerejšek.
    DATEL
    DATEL --- ---
    ENTENTYKY: hm, tak to je divný, bylo to v rámci banky, na kase jsem vložil na svůj účet peníze...
    ENTENTYKY
    ENTENTYKY --- ---
    me se to u KB projevi hned, pokud je transkace v ramci KB - tzn. v "dnesni cinnost" to najdu
    DATEL
    DATEL --- ---
    Mám dotaz k internetovému bankovnictví KB - před chvilkou jsem si vyzvedl po netu certifikát a poprvé se přhlásil. Dneska odpoledne jsem na pokladně KB vložil peníze, ale v přehledu na netu nejsou a zůstatek je zatím nezjistitelný. Jak dlouho trvá, než se projeví transakce v inet bankovnictví u KB?
    LEFTY
    LEFTY --- ---
    PSYSBEE:
    "...jakmile bych byl nekde velmi nespokojen (tj. cca. jak ses ty ted s CS - zlodejska banka je to!), tak nez abych zbytecne plytval milionkrat omletyma nadafkama na onu firmu, tak zkratka a jednoduse du jinam...."

Není tomu tak. Není to ani zkrátka, ani jednoduše. Uzavření účtu/zrušení služby není nikde triviální operace (záměrně), v KB jsem se musel např. dostavit osobně na pobočku, kde jsem účet zakládal a proces trval asi dvě hodiny, většinu jsem na něco čekal.
    To, že jsou bankovní služby v ČR drahé a poplatky netransparentní je známá pravda. Nadávání na to je výraz bezvýchodnosti a nutného soužití s "nejmenším zlem".
    Tak brzdi s těma zjednodušujícíma hláškama typu "nelíbí se ti to, tak přece můžeš táhnout".
    TAIRA
    TAIRA --- ---
    ahoj, malicko OT, ale prosim vas nemate nekdo nahodou zpracovanou nejakou seminarku (cca 5 str.) na tema tykajici se bankovnictvi (financnictvi)? nejlepe:
    - komparativní studie (např.porovnat poplatky u 3-4bank,platební karty, studentské účty,…)
    - nebo bankovní operace(platební styk, směnky, šeky, faktoring,…)
    - nebo o ČNB(monetární politika, bankovní dohled, elektronické bankovnictví)
    - nebo Evropská centrální banka, Světová banka
    kdyztak posta, diky!
    KINGFISHER
    KINGFISHER --- ---
    mě je jedno co umožňujou/neumožňujou ... mě vadí,že mě okradli o 50,- Kč .. v podstatě za nic ... to je jako kdyby telefonní operátor po mě chtěl padesátku za změnu PINu na telefénu.. moje máti má pravdu,banky jsou zloději zlodějský...
    KINGFISHER
    KINGFISHER --- ---
    Tak to mě rozsekalo: Měnil jsem si v bankomatu PIN ke kartě.. dneska mi přišlo vyúčtování a já se nestačim divit ... Změna PIN - 50,- Kč ... A to myslí vážně,nebo je to apríl? Česká spořitelna - nikdy více... vážně uvažuji o tom,že NIKDY VÍCE NEBUDU MÍT BANKOVNÍ ÚČET ...
    EFFKA
    EFFKA --- ---
    tak jsem se dnes fakt nasarala...minulej tejden jsem si delala novou kartu do spořky, k tomu za 300 pojištění a teď jsem zjistila, že mi udělali dvě uplně stejný karty a samozřejmě ke každý kartě pojištění zvlášť, takže mi strhli 2*300 a mám mít dvě úplně stejný karty se stejnou dovou trvanlivosti....k čemu asi tak, to nevim....takže reklamace, sem zvědavá, esi to vyřešej, takovou záhadu...blbci
    DATEL
    DATEL --- ---
    Tak jsem tam volal, a prý až v průběhu dubna a května.
    DATEL
    DATEL --- ---
    HARALD: aha, takže vzledem k tomu, že je konec března, tak jim tam radši zavolám, jestli ten příspěvěk vůbec bude nebo jak...
    HARALD
    HARALD --- ---
    DATEL: Obvykle v průběhu února až března.
    DATEL
    DATEL --- ---
    Drobet OT, ale - kdy se připisuje státní příspěvek u stavebního spoření? Koukám na online výpis stavebka a tam je pořád uvedeno "Nepřipsaná SP: 3 140,00 Kč" - stavebko jsem zaváděl v polovině listopadu 2006 s tím, že jsem zaplatil částku jako za celý rok.
    HARALD
    HARALD --- ---
    LEFTY: Záleží na cenovém programu, který máš. Např. v cenovém programu Základ to je 40 korun za zaslání poštou. Pochybuju, že ty to tiskli jinak, než centrálně. Doporučuji zákaznickou linku 800 124 200.
    LEFTY
    LEFTY --- ---
    když potřebuju od ebanky potvrzení o provedení platby, vystaví mi jej normálně na přepážce s razítkem? Nevíe za kolik? Díky moc.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    KOTWA: hele, ale to je porušování bankovního tajemství, to by si ten člověk mohl pěkně odskákat, kdyby ti tyhle informace zpřístupnit...
    co ale určitě můžeš udělat, je požádat GE, aby majiteli účtu odeslala dopis, který jim přineseš. V něm může být varování, že pokud... tak to budeš řešit soudně.
    ALESH
    ALESH --- ---
    RETAL
    RETAL --- ---
    PSYSBEE: "Ale oni to dělaj taky". Pěkný argument. :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam