• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přišli jste skrz odkaz na příspěvek, který již neexistuje.

• diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    RETAL
    RETAL --- ---
    - Kolik mám na účtu?
    - 100 000. Teď už jen 99 980. Pá pá.
    LEFTY
    LEFTY --- ---
    PSYSBEE: není samozřejmě možné soupeřit s tebou v detailní znalosti sazebníku a ČS procesů, i kdybych na to měl čas a náladu. Z toho důvodu jsem neuváděl příklad ČS, ikdyž jsem se tam pokoušel neúspěšně rušit účet asi před rokem.

Dnes tedy ten triviální a rychlej proces půjdu vyzkoušet znovu.
    DATEL
    DATEL --- ---
    ENTENTYKY: áha, tak to pajk jo :) já se jen lekl, že to tam neproběhlo to co mělo. už jsem klidnej :)
    ENTENTYKY
    ENTENTYKY --- ---
    vyuctovani za predchozi den probiha vzdycky po pulnoci, pak se to tam teprve zobrazi

pokud je to v ramci banky, tak v nezauctovanych transkacich to mas hned - treba to nevidis, ale jako pouzitelny zustatek to je
    DATEL
    DATEL --- ---
    No nic, tak jsem našel i možnos zobrazení dnešních pohybů. Teda to nechápu, moc intuitivní mi to nepřijde, proč to nemají propojený?
    DATEL
    DATEL --- ---
    Aha, tak zůstatek tam je, a zjistil jsem, že výpis pohybů na účtu můžu vypsat pouze do včerejška, když tam dám dnešní datum, tak to vrátí na včerejšek.
    DATEL
    DATEL --- ---
    ENTENTYKY: hm, tak to je divný, bylo to v rámci banky, na kase jsem vložil na svůj účet peníze...
    ENTENTYKY
    ENTENTYKY --- ---
    me se to u KB projevi hned, pokud je transkace v ramci KB - tzn. v "dnesni cinnost" to najdu
    DATEL
    DATEL --- ---
    Mám dotaz k internetovému bankovnictví KB - před chvilkou jsem si vyzvedl po netu certifikát a poprvé se přhlásil. Dneska odpoledne jsem na pokladně KB vložil peníze, ale v přehledu na netu nejsou a zůstatek je zatím nezjistitelný. Jak dlouho trvá, než se projeví transakce v inet bankovnictví u KB?
    LEFTY
    LEFTY --- ---
    PSYSBEE:
    "...jakmile bych byl nekde velmi nespokojen (tj. cca. jak ses ty ted s CS - zlodejska banka je to!), tak nez abych zbytecne plytval milionkrat omletyma nadafkama na onu firmu, tak zkratka a jednoduse du jinam...."

Není tomu tak. Není to ani zkrátka, ani jednoduše. Uzavření účtu/zrušení služby není nikde triviální operace (záměrně), v KB jsem se musel např. dostavit osobně na pobočku, kde jsem účet zakládal a proces trval asi dvě hodiny, většinu jsem na něco čekal.
    To, že jsou bankovní služby v ČR drahé a poplatky netransparentní je známá pravda. Nadávání na to je výraz bezvýchodnosti a nutného soužití s "nejmenším zlem".
    Tak brzdi s těma zjednodušujícíma hláškama typu "nelíbí se ti to, tak přece můžeš táhnout".
    TAIRA
    TAIRA --- ---
    ahoj, malicko OT, ale prosim vas nemate nekdo nahodou zpracovanou nejakou seminarku (cca 5 str.) na tema tykajici se bankovnictvi (financnictvi)? nejlepe:
    - komparativní studie (např.porovnat poplatky u 3-4bank,platební karty, studentské účty,…)
    - nebo bankovní operace(platební styk, směnky, šeky, faktoring,…)
    - nebo o ČNB(monetární politika, bankovní dohled, elektronické bankovnictví)
    - nebo Evropská centrální banka, Světová banka
    kdyztak posta, diky!
    KINGFISHER
    KINGFISHER --- ---
    mě je jedno co umožňujou/neumožňujou ... mě vadí,že mě okradli o 50,- Kč .. v podstatě za nic ... to je jako kdyby telefonní operátor po mě chtěl padesátku za změnu PINu na telefénu.. moje máti má pravdu,banky jsou zloději zlodějský...
    KINGFISHER
    KINGFISHER --- ---
    Tak to mě rozsekalo: Měnil jsem si v bankomatu PIN ke kartě.. dneska mi přišlo vyúčtování a já se nestačim divit ... Změna PIN - 50,- Kč ... A to myslí vážně,nebo je to apríl? Česká spořitelna - nikdy více... vážně uvažuji o tom,že NIKDY VÍCE NEBUDU MÍT BANKOVNÍ ÚČET ...
    EFFKA
    EFFKA --- ---
    tak jsem se dnes fakt nasarala...minulej tejden jsem si delala novou kartu do spořky, k tomu za 300 pojištění a teď jsem zjistila, že mi udělali dvě uplně stejný karty a samozřejmě ke každý kartě pojištění zvlášť, takže mi strhli 2*300 a mám mít dvě úplně stejný karty se stejnou dovou trvanlivosti....k čemu asi tak, to nevim....takže reklamace, sem zvědavá, esi to vyřešej, takovou záhadu...blbci
    DATEL
    DATEL --- ---
    Tak jsem tam volal, a prý až v průběhu dubna a května.
    DATEL
    DATEL --- ---
    HARALD: aha, takže vzledem k tomu, že je konec března, tak jim tam radši zavolám, jestli ten příspěvěk vůbec bude nebo jak...
    HARALD
    HARALD --- ---
    DATEL: Obvykle v průběhu února až března.
    DATEL
    DATEL --- ---
    Drobet OT, ale - kdy se připisuje státní příspěvek u stavebního spoření? Koukám na online výpis stavebka a tam je pořád uvedeno "Nepřipsaná SP: 3 140,00 Kč" - stavebko jsem zaváděl v polovině listopadu 2006 s tím, že jsem zaplatil částku jako za celý rok.
    HARALD
    HARALD --- ---
    LEFTY: Záleží na cenovém programu, který máš. Např. v cenovém programu Základ to je 40 korun za zaslání poštou. Pochybuju, že ty to tiskli jinak, než centrálně. Doporučuji zákaznickou linku 800 124 200.
    LEFTY
    LEFTY --- ---
    když potřebuju od ebanky potvrzení o provedení platby, vystaví mi jej normálně na přepážce s razítkem? Nevíe za kolik? Díky moc.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam