• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    ROMANET
    ROMANET --- ---
    ADAMM: v tý žádosti mám problém.

onu smlouvu nechci doručit na mou adresu, ani na trvalou ani přechodnou, ale na úplně třeti...
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    kdyz tak se ptejte, na to, co vas zajima. kdyz nebudu vedet, tak se zeptam produktaku :) jinak benny, je to fakt jednoduche. kdyz snizis naklady (nas je tady 35, system je v zasade jednotny pro vsechny tri zeme), muzes dat vic sluzeb zdarma. necekas taky samozrejme, ze bude ziskovy prvni rok. ziskat klienty neni snadne, ale zasadne lepsi nabidka muze presvedcit i pochybovace :)
    a banky bez poplatku funguji jinde na svete dobre, takze verim, ze se to muze povest i u nas... jinak budu reagovat i tady na nyxu, ale ted me docela zamestnava jen mail a forum, plus reseni vselijakych problemu, ktere se vynorily :)

romanet: kdo bude delat rozhovor a s kym? se sergiuszem najarem?
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    PSYSBEE: To samé teď dělají mobilní operátoři - nabídnou nižší paušál, ale nemáš zdarma infolinku.

Ta nabídka mbanky vypadá fakt slušně. Ceny velmi lákavé a 3% je (zatím) víc než ING. Formulář vyplněn, uvidíme jak budu spokojen...
    PSYSBEE
    PSYSBEE --- ---
    KOFIS: tusim pred rokem oznamila jedna velka anglicka banka, ze zacne svym klientum uctovat poplatky za sluzby. Co vim, tak se zdvihla velka vlna nevole a odporu.
    Jak to pak dopadlo - tj. jestli to zavedli - to uz bohuzel netusim.
    Dobrej ovsem byl jeste dovetek, ze ostatni banky na trhu s napetim ocekavaji finalni rozhodnuti - v pripade ze by se k tomu ta banka odhodlala, nejspis by ji par dalsich nasledovalo..
    ROMANET
    ROMANET --- ---
    ZBYNEK: stejně na tom byl oskar, který nabízel levné volání výměnou za to, že nebude mít pobočky.

ono je jasné, že pobočky nějaké (či ty mkiosky) budou. protože zákaznici pak budou chtít nějakou péči.
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    ROMANET: O fungování "bez budov" se svého času snažila EBanka (nebo ještě Expandia?) a nakonec podlehla tlaku a začala dělat pobočky...
    KOFIS
    KOFIS --- ---
    Podle me, maji penezni ustavy vydelavat na tom, ze pujcuji penize. Pokud si nekdo penize ulozi, tak by mu za to mel dostat nejakou odmenu.

To ze tady banky vydelavaji na poplatcich se jen tak nekde nevidi.
    ROMANET
    ROMANET --- ---
    jestli vás zajímají nějaké otázky, tak se ptejte. přepošlu to těm, kteří s šéfem mbanky připravují rozhovor.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    ROMANET: z toho "asi" ktere jsi tam napsal
    ROMANET
    ROMANET --- ---
    _BENNY: a z čeho myslíš? budou vybírat drobný na václaváku?

já nevim, mám zavolat a zeptat se jich?
    NTR23
    NTR23 --- ---
    _BENNY: dost se ušetří na nájmech za budovy, mzdách zaměstnanců apod.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    ROMANET: myslis tohle?

zisk budou generovat z kontokorentu, z hypoték a asi i dalších služeb, které svým klientům nabídnou později. a samozřejmě i z používání kreditky jim půjdou nějaké love.

to jsem pochopil jen jako tvoji domnenku...
    ROMANET
    ROMANET --- ---
    _BENNY: dyt jsem ti to psal.
    ROMANET
    ROMANET --- ---
    NTR23: banky vždy generovali zisk rozdílem úročení mezi úvěrem a vkladem. někde v druhé polovině devadesátých let ce banky rozhodl generovat více peněz z poplatků. jsem tehdy byl na exkurzi v čs a tam mi ředitel pobočky líčil, jak je to nový evropský trend a že je v tom čr pozadu. čr dohnala a předehnala. :)

jinak mbank je už zralejší na polském trhu, takže se můžete juknout, co nabízejí "zdarma" tam

http://mbank.pl/
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    NTR23: fajn, zajima me JAK
    NTR23
    NTR23 --- ---
    _BENNY: Ona banka funguje v Polsku už dvacet let, samotná mBank teď slaví sedmé narozeniny a pořád funguje bez poplatku, takže asi to funguje
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    NTR23: to ja samozrejme vim, ze banky neziji jen z poplatku (prekvapive tomu tak neni ani u nas). ale pokud se chce na trhu udrzet a nabidnout adekvatni sluzby, bude je muset taky mit cim financovat. nic proti mBank, jen me zajima kde presne si to vykompenzuji...
    NTR23
    NTR23 --- ---
    _BENNY: banky generují zisk i jinak než jen na ždímání klientů.

co kdyby si větší objem peněz dala banka do jiné banky?
    ROMANET
    ROMANET --- ---
    podle mne jsou nulové poplatky jedinou možností, jak získat více klientů.

zisk budou generovat z kontokorentu, z hypoték a asi i dalších služeb, které svým klientům nabídnou později. a samozřejmě i z používání kreditky jim půjdou nějaké love.

jestli bude banka fungovat "bez budov" může být poměrně levná na provoz.

_BENNY
    _BENNY --- ---
    NTR23: zajima me kde ty penize nakonec vybere, kdyz ne na (nesmyslnych) poplatcich...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam