• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    ALESH
    ALESH --- ---
    ADAMM: ok, diky :) Jinak ja to nijak tragicky neberu, je to prece zadarmo. :)
    ROMANET
    ROMANET --- ---
    RETESKA: a) k vánocům jsem dostal tu velkou obálku
    b) můj kurýr přišel o dvě hodiny dříve.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    pls, pošli mi do pošty číslo žádosti... OMFG! já se z toho mediaservisu zcvoknu!
    ALESH
    ALESH --- ---
    celkem jsme dnes telefonval do mediaservisu a ebanky 6x a nic z toho.
    ALESH
    ALESH --- ---
    ADAMM: ehm. Po te co v mediaservisu odmitli muj pas, jsem volal na mlinku. Ta mi operatorka rekla, ze pokud ukazu pas i obcanku, nevidi v tom problem. Tak jsem volal zpet do mediaservisu, kde mi rekli, ze teda kontaktuji vedeni mbank zeptaji se a at zavolam za 10 minut. PO 10minutam mi rekli, ze mluvili primo s vedenim mBank a ze pro me neni jina moznost, nez podat zadost znova. (a cekat dasli 14+dni )
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    chyba je na naší straně. to uznávám - a omlouvám se. nicméně nemyslím si, že by šlo o typický případ. pro zájemce můžu popsat, jak k tomu došlo:

chtěli jsme, aby osobní a spořící účet mohl mít kdokoliv, včetně cizinců bez přechodného / trvalého pobytu. bylo to tak schváleno řadou lidí, včetně vedoucích projektu a generálního ředitele české pobočky. záhy po spuštění se ale ozvali kolegové z jiných oddělení (accounting), že to není možné, právnici si vzpomněli, že v nějakém zákoně je něco jinak - no prostě najednou se ukázalo, že to nebude až tak jednoduché... k tomu se do celé věci vložilo několik velmi horlivých stěžovatelů (zejména z polska), kteří to "hnali výš". několik dní nad situací bádala celá řada lidí včetně dozorčí rady BRE Bank, a nakonec nám řekli, ať to prostě zrušíme a požadujeme buďto občanku nebo doklad o přechodném/trvalém pobytu. případy lidí, kteří se zaregistrovali dost brzo ještě podle původního formuláře, jsou řešitelné: pokud mají normální občanku, prokážou se kurýrovi pasem, který uvedli, a svým platným OP, jehož číslo si kurýr napíše. čili se domnívám, že případ NOSPAMa je sice skutečně nešťastný a chyba je na naší straně, ale není to nic typického...
    RETESKA
    RETESKA --- ---
    NOSPAM: kurýr tu byl před 10 minutama, opozdil se asi o 20 minut, takže... to u mě ani ooždění neni.

ZBYNEK: ty si asi myslíš to samý co já, imho je na vině přílišný zájem lidí o banku a nedostatek lidí v MediaServisu.
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    NOSPAM : A myslíš si, že chyba je na straně mBank nebo MediaServisu?
    NOSPAM
    NOSPAM --- ---
    RETESKA: tak to si přečti tot ať víš co tě čeká :-D
    http://www.nyx.cz/index.php?l=notepad;note=60179

Jedinnej dárek kterej dostaneš bude dochvilnost kurýra neb co jsem slyšel není to právě zřídkavý jev že se zpozdí i o pár hodin či několikrát přeloží termín.
    RETESKA
    RETESKA --- ---
    já už jsem se právě upsala kurýrovi. škoda že v tom jejich balíčku neni nějakej pořádnej dárek ;)
    NOSPAM
    NOSPAM --- ---
    ADAMM: S lítostí Vám musíme oznámit, že žádost č. GMP028565735 byla zamítnuta z důvodu nesprávných osobních nebo kontaktních údajů
    Vaše žádost musela být stornována, protože na cestovní pas není možné identifikovat klienta.

:-D no tohle mi mnělo přijít tak do 24. hodin od podání žádosti a ne poté co jsem o to sám zažádal, když jsem zjistil od mediaservisu že není cesta abych to dostal.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    hele, snažím se reagovat, ba se to snažím i řešit, i když - nejste jediní... a snažím se řešit všechny. slibuju, že na to dneska odpovím, jen musím teď fakt dodělat nějaké urgentní věci, ok?
    NOSPAM
    NOSPAM --- ---
    ALESH: máš bejt cizinec ;-))
    NTR23: spíš ho to asi otrávilo :-)
    ALESH
    ALESH --- ---
    Hm tak me potalo to same jako tady NOSPAMa. Kdyz jsem podav zadost o konto, nemel jsem zrovna obcanku, protoze mi byla ukradena. Zadal jem tedy cislo pasu. A mediaservis mi to ted odmita vydat.
    NTR23
    NTR23 --- ---
    mohl by se k tomu vyjádřit Adam z mBank, ale asi už přestal odpovídat na věci ve fóru..:o(
    NOSPAM
    NOSPAM --- ---
    Je to chujovina protože na žádosti a i v těch papírech je číslo pasu :-D
    No a číslo pasu souhlasí samo s sebou jen s pasem ale mBanka jim
    řekla že pro občany čr je akceptovatelným dokladem jen OP takže nechápu
    jak to vůbec mohlo dojít až ke kurýrovy když ta žádost nesplňuje podmínky co nastavili.

Proto říkám amatérizmus..
    NTR23
    NTR23 --- ---
    ROMANET: adresa v pase není

ale adresa neidentifikuje člověka, toho identifikuje, jméno, obličej, rodné číslo
    ROMANET
    ROMANET --- ---
    NTR23: máš pravdu, ověřují adresu a ta je v pase.
    ROMANET
    ROMANET --- ---
    NOSPAM: aha, promin. tak to je fakt píčovina, pas je doklad totožnosti.
    NTR23
    NTR23 --- ---
    NOSPAM: Právě že pas je doklad totožnosti.

Průkaz totožnosti

Platný úřední doklad vydaný státním orgánem, z něhož lze ověřit podobu osoby, která má být identifikována, její jméno a příjmení, případně všechna jména a příjmení, rodné číslo nebo datum narození, státní občanství a případně další identifikační údaje.

Mamce zase na poště nechtěli dát důchod na pas, protože v něm není adresa bydliště. Asi záleží na jakou osobu natrefíš.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam