• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    T_Y_L
    T_Y_L --- ---
    ENEMYS: Tady je výhodou ten mezinárodní rozměr, protože mít to u všech jedné pobočky v Praze (nenalezl jsem informaci, že by v ČR měla HSBC ještě nějakou jinou pobočku) to není žádná výhra.
    HARALD
    HARALD --- ---
    ENEMYS: psal jsi jenom že ten člověk musí umět anglicky. nic o tom, jestli má nějaké speciální školení na produkty pro top klienty.
    ENEMYS
    ENEMYS --- ---
    HARALD: jj, uz jsem to psal.
    HARALD
    HARALD --- ---
    ENEMYS: fakt? to je dobrý. mají primárně přiřazeny svoje bankovní poradce? někoho, kdo má přehled o produktech pro tenhle segment.
    ENEMYS
    ENEMYS --- ---
    HARALD: Tohle je u vsech pobocek HSBC.
    HARALD
    HARALD --- ---
    ADAM: v KB to jsou 3 milióny aktiv. nemám přehled o segmentaci jiných bank.
    ONE111
    ONE111 --- ---
    HARALD: Jak ktera banka, Citi v tomhle vede, take se neni cemu divit.
    ADAM
    ADAM --- ---
    a jaký průměrný zůstatek musím cca mít, abych se stal "top" klientem?
    DAIIKA
    DAIIKA --- ---
    pracuju na reginální pobočce, pro klienty top segmentu máme nejen odělenou halu, ale dokonce i mezi sebou jsou odstupňováni, mají vlastní bankovní poradce atd., běžná je služba schůzek přímo u klientů...
    HARALD
    HARALD --- ---
    ROMANET: do úrovně obvyklé na NZ si ještě chvíli počkáme. ale u top klientů se už banky snaží. a i to není zase tak stará záležitost.
    ROMANET
    ROMANET --- ---
    HARALD: tak to chápu, já jen, že kolikrát mne stojí spoustu úsilí jen zjistit, že jsem v úplně špatné bance :)
    HARALD
    HARALD --- ---
    ROMANET: banky se o top segmenty klientů (individuálů, small business) začínají přetahovat. Služby na úrovni, kterou popisuje Enemys nefungují na obvykle na každé pobočce, ale na vybraných regionálních pobočkách, a v Praze to bývá nějaký útvar centrály, případně jedna vybraná pobočka. Ale top klienti jsou skutečně takhle hýčkáni. Však také přinášejí bance největší zisk.
    ROMANET
    ROMANET --- ---
    ENEMYS: komu ukážeš kartičku? ochrance? teda ve velkých pobočkách je asi jiná, ale mne se stává, že tam musím žadonit, abych se mohl zeptat, co mám jako dělat. nebo si počkat ve frontě.
    ENEMYS
    ENEMYS --- ---
    HARALD: To jsem placl. Samozrejme HSBC nabizi i nezajistene jine formy investic a vkladu. Proste vstupenka je 1 mil v aktivech.
    ROMANET: ne, v ceskych(resp. na vsech pobockach na svete) pobockach ukazes karticku a hned jdes na radu do oddeleny mistnosti.
    ZBYNEK: Vklad je milion a mel by to bejt i samozrejme i prubezny zustatek, ale to vsechno zalezi na domluve s osobnim bankerem.
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    ENEMYS: Vklad 1M? A kolik musí být "průběžný" zůstatek?
    ROMANET
    ROMANET --- ---
    ENEMYS: ad, že jsi přednostní zákazník může fungovat zatím asi jen v cizině.

nevím, jak se v český bance dostaneš nějak víc na řadu, aniž byses někoho nějak ptal či spekuloval s těma automatama. ve velkých bankách je to asi nemyslitelný bez toho, že bys rovnou šel někam do kanceláří.

to opět zabásním o zélandu, kde stačí pár vteřin stát bezradně a nestoupnout si do případné fronty na přepážku či jít k přepážce a už je u vás člověk, který se ptá, jak vám může pomoci. vždycky. a tam právě můžete říct, že máte v čechách milion a chcete být přednostní

HARALD
    HARALD --- ---
    ENEMYS: U zajištěných fondů je nižší riziko logicky vyvážené nižším výnosem. člověk, johož aktiva u jednoho peněžního ústavu přesahují 1 milión korun a ke svým penězům nepřišel jednirázově třeba výhrou ve sportce, by měl něco o správě peněz vědět. Portfolio o takové celikosti by už mělo jít z významné části do akcií (akciových fondů). Přijde mi, že zajištěné fondy jsou produktem pro jiný segment (pokud vůbec pro nějaký, ale to už je na jinou debatu).
    NOSPAM
    NOSPAM --- ---
    ADAMM: No počkej já mam platnou OP mam k tomu ten dodatečnej papír s kulatym úřednim razítkem, ale z toho dúvodu abych se vyhnul spekulacim sem zadal pas.. Navic ja jsem s mLinkou nerozebíral to v jakym stavu mam OP aspon myslim bo v ty dobe sem byl uz celkem nastvane veselej, ale jen to ze je-li v zadosti pas a jsem obcan CT proste ten balik nedostanu, ale ted je to uz fuk ;-)
    ALESH
    ALESH --- ---
    ADAMM: ale ja platnou obcanku mam a prseto me odmitli.
    ENEMYS
    ENEMYS --- ---
    HARALD: Zajistene fondy jsou pro veskerou klientelu. To byl jenom priklad kde muzes mit ty prachy, ze nemusi primo lezet na ucte :) Jeste nevim co vsechno se bude nabizet pro HSBC Premier. Spis takhle: pokud existuje nejaka sluzba, kterou HSBC nabizi a neni vylozene pro corporatni zakazniky, tak ji HSBC Premier ucet obsahuje.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam