• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    ALESH
    ALESH --- ---
    NELDE: mam ho zatim asi 3 tydny. Zatim zadny problem. Spis naopak.
    NELDE
    NELDE --- ---
    Mám dotaz - hledám někoho, kdo má účet u mBank. Nějaká negativní zkušenost se službami?
    ROMANET
    ROMANET --- ---
    NELDE: no já taky odcházel od GE a bylo jim to jedno, nikdo se na nic neptal a hned mi rozstříhali kartu, jen co jsem řekl, že bych rád odešel.

poplatky jsem ale neplatil.
    NELDE
    NELDE --- ---
    ROMANET: Nevím, jaké tě přesně zajímají podrobnosti, ale mohu popovídat, jak jsem odcházel od GE. Horor na druhou. Vrchol byl, když mi i po zrušení účtu (na výpisu je datum zrušení) dále účtovali poplatky.
    MARSHUS
    MARSHUS --- ---
    http://ekonomika.idnes.cz/makler-societe-generale-je-obet-tvrdi-jeho-pravnici-fxi-/ekoakcie.asp?c=A080128_103501_ekoakcie_vem

...
    V sázce bylo 50 miliard eur
    Po oznámení tak vysokých ztrát, navíc s příchutí podvodu, bylo totiž jisté, že akcie prudce oslabí. To se také stalo, jejich hodnota klesla od 9. ledna o více než 22 procent.

Skupina akcionářů banky už na Daye a na kohokoli jiného, kdo profitoval z důvěrných informací o bance, podala žalobu pro manipulaci s kurzy a pro zneužití informací v obchodním styku.

Banka Kerviela obvinila, že při nepovolených operacích dal v sázku 50 miliard eur, tedy mnohem víc, než je její vlastní tržní hodnota. Bance se minulý týden podařilo operace neutralizovat, ale se ztrátou 4,82 miliardy eur. Tato verze vzbudila mnohé pochybnosti a dohady, zda se banka nepokouší touto cestou zakrýt ztráty vzniklé jinde.
    ...
    GRRGRRGRR
    GRRGRRGRR --- ---
    ROMANET: ahoj, tak jen sem chtěl napsat, že to asi fakt tak je :o)

a ještě perlička - kdyby se tech ,,shitů" nezbavovali pondělí úterý, ale středa čtvrtek tak na tom ještě vydělaj .o)
    ROMANET
    ROMANET --- ---
    GRRGRRGRR: no informace... znáš to, každej zná každýho a každej vždycky něco řekne.
    GRRGRRGRR
    GRRGRRGRR --- ---
    ja osobne myslim ze toto prave jen tak neprosakne, ale samozrejme mozne to je. Zda se to i jako jedinej moznej zpusob ale tezko rict, casem se to objevi i v Cz pres Kb. Uz je vydana tiskova zprava na kb.cz v tiskovem centru.
    Nojo, zajimave info, dekuji,)
    ROMANET
    ROMANET --- ---
    Banka uvedla, že obchodník u ní pracoval od roku 2002 a těžil ze znalostí kontrolních systémů ve firmě; snažil se krýt své podvody systémem propracovaných firemních transakcí. "Ten člověk jednal sám a uvnitř naší banky si vybudoval skrytý podnik. Využil k tomu nástrojů Société Générale a měl tolik inteligence, že unikl všem kontrolním mechanismům," řekl Bouton.
    ROMANET
    ROMANET --- ---
    GRRGRRGRR: řikal mi to člověk, co to vyčetl ve francouzskejch agenturách.
    GOR
    GOR --- ---
    DAIIKA: KB prevzala model managemetu od CD? :-D
    DAIIKA
    DAIIKA --- ---
    GRRGRRGRR: my spíš celý den koukali na maily, co chodily ze všech stran a řešili telefonáty klientů, co si to na netu přečetli dřív, než my ....
    GRRGRRGRR
    GRRGRRGRR --- ---
    Tak to nemyslim, to by mi rek, s panem co to zproneveril jedem na pul :))

Koukali ste na zpravy?
    Mrdy, takovejch penez..
    DAIIKA
    DAIIKA --- ---
    GRRGRRGRR: že by u zdroje? :-)))
    GRRGRRGRR
    GRRGRRGRR --- ---
    ROMANET: a to by me vcelku zajimalo kde jste k tomu kolego prisel?:)
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    ROMANET: kam se podela ona francouzska solidarita...?
    ROMANET
    ROMANET --- ---
    no, tak co jsem zatím slyšel...

tomu člověku je 32 let a dělal si svoje operace, ty operace ovšem vykrýval opačnejma operacema a dělal to v reálnym čase, což je prej důkaz jeho inteligence, protože prostě pořád všechno sedělo. on i když vydělal miliony, tak je hned "nějak" vykryl ztrátou.

navíc před tím šest let dělal v kontrolingu, znal způsoby kontroly operací a věděl, jak to tam funguje, navíc se tam se všema znal.

přišli na to v sobotu, kdy něco pořádně nevykryl a šli po tom, vyslýchali ho celou noc a do nedělního rána, kdy chlapec odešel domů s výpovědí.

začátkem týdne začali jeho "futures" prodávat, aby se těch údajně shitů zbavili. vzhledem k tomu, že burza šla do hajzlu, prodělali tak šílenou částku.

až když se toho zbavili, tak to zveřejnili.
    MARSHUS
    MARSHUS --- ---
    ROMANET: no, má štěstí že ho nezavřeli, např. jeden člověk co provařil ČSOB asi 2 mld kč sedí a krom toho to bude splácet... celej život a má štěstí že náš soudní systém si neumí poradit s reinkarnacema :)
    NYX
    NYX --- ---
    ROMANET: by me zajimalo, kam pujde pracovat ted :-)
    ROMANET
    ROMANET --- ---
    ad generali, veselé, ale pěkné, je že toho vykuka už propustili.

ale musí to být hezký pocit dostat výpověď, když jste provařili 5 miliard juro.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam