• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    ATTILAH: imho to nezákonné není - myslíš, že to neprohlíželi právníci? spousta institucí vyžaduje podobné údaje - pokud se ti to nelíbí, samozřejmě nemusíš takovou žádost vyplňovat. ale jestli máš jistotu, napiš to do zdůvodnění a pošli to rovnou na adam.zbiejczuk@cz.mbank.eu - a já to dám našim právníkům.

jak jsem již psal, do budoucna tam bude možnost "nechci uvést", nicméně přístup lidí, kteří místo dialogu okamžitě píší udání na úřady všeho druhu, mi byl odjakživa ... mírně řečeno nepochopitelný. proti gustu žádný dišputát ovšem.
    BUTHRAKAUR
    BUTHRAKAUR --- ---
    hmmm...FIO se koukam taky zaclo snazit. akorat teda nechapu, proc se snazej tak nenapadne oproti ostatnim bankam..

Vážení klienti,
    dnešním dnem zařazujeme do nabídky Fio, družstevní záložny produkt "Fio konto" - účet s vysokou úrokovou sazbou a okamžitou disponibilitou peněz na omezený okruh cílových účtů.

Parametry Fio konta:
    Úrok: 3,10% p.a.
    Poplatky: stejné jako na běžném účtu

Bezhotovostní výběry: na jeden externí účet mimo Finanční skupinu Fio, tzv. "Povolený cílový účet". Tento účet lze nastavit a měnit na stránce /Přehledy -> Informace o účtu/, změna je platná vždy od následujícího dne. Převody v rámci Finanční skupiny Fio nejsou omezeny.

Z účtu Fio konto nelze hradit platby SIPO a inkasní platby.

Hotovostní vklady a výběry lze provádět jako u všech ostatních účtů Fio, družstevní záložny.

K účtu můžete získat zdarma elektronickou platební kartu Fio Maestro Chip.

Věříme, že tento nový produkt přispěje k efektivnějšímu hospodaření s Vašimi finančními prostředky a přejeme si, abyste s ním byli spokojeni.
    ATTILAH
    ATTILAH --- ---
    NELDE:
    taky me tyhle udaje vyzadivane mBank zarazily. Evidentne neslouzi k ucelu smlouvy a souhlas klienta dovozovat ve takto formularove smlouve nelze -- takze je to v rozporu se zakonem na ochranu osobnich udaju. Chystam se jim napsat nejdriv jen po dobrem a pak podat podnet na Urad (pro ochranu osobnich udaju), ktery banky dost hlida.
    GOR
    GOR --- ---
    ADAMM: Omlouvam se, mam jednu z prvnich karet vydanou pred vanoci :-)
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    ROMANET: no mě taky to slovo trochu zarazilo ;) já to dohromady po textové stránce nedával...
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    Tak to jsem netušil, díky za info.
    ROMANET
    ROMANET --- ---
    jojo koncoroční.

já si dám asi koncodenní pivo.
    HARALD
    HARALD --- ---
    ZBYNEK: banky mají zákonnou povinnost posílat stav účtu ke konci roku zvláštním výpisem.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    no přišel všem, nejen tobě - je to tzv. koncoroční výpis, který se posílá obvykle nikoliv 1.1., ale až po nějakém čase, aby měla banka jistotu, že jsou tam zaúčtované všechny položky za předchozí rok. proč je to konkrétně 31.1., to ti ale nepovím...
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    ADAMM: Netušíš náhodou, proč mi teď přišel od mbank emailem výpis z účtů za rok 2007?
    (Ale musí se nechat, že už nezlobí čeština a pdf vypadá líp než to staré html.)
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    GOR: trochu bych to upřesnil: transakce po netu jsou defaultně povolené (nebyly u prvních karet vydaných před vánoci). jejich limity ovšem skutečně zatím on-line měnit nejdou. ale mělo by to být možné relativně brzo.

neoficiální fligna, jak fungovat podobně, ne-li lépe: založíte si mkonto a k němu dva emaxy. jeden máte na spoření, druhý pouze na internetové platby. na ten internetový si vezmete kartu, kterou nebudete používat jinde, než on-line. když budete chtít platit, přepošlete peníze na "netový" emax, provedete transakci, a zbytek peněz převedete zase zpátky na mkonto (je bezpečnější nechat si na účtu částku, která je v blokacích + cca 3% navrch, kvůli kurzovým rozdílům mezi blokací a nakonec zúčtovanou částkou). tímto způsobem se nemusíte bát nakupovat i tam, kde by to jinak bylo riskantní.
    GOR
    GOR --- ---
    BUTHRAKAUR: To je bohuzel vec, ktera zatim moc nefunguje. Jdou nastavovat limity plateb u obchodniku, vyberu z bankomatu a vyberu na prepazce, ale platby pres internet jsou zakazany a menit limit jde bohuzel jenom telefonicky pres mLinku. Pry to casem pujde pres internet...
    BUTHRAKAUR
    BUTHRAKAUR --- ---
    ctu si ted obchodni podminky pro karty mBank a zaujala mne tam moznost menit si z inetbankingu autorizacni limity pro kartu - nemuzete se nekdo, kdo mate mBank, podivat, jestli se da menit zvlast limit pro inet transakce? to je vec, ktera by se mi dost libila - mit moznost "zapnout" inet transakce jenom na omezenou dobu a pak je zase tim limitem zakazat...
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    NELDE: Na mbank se mi nejvíc nelíbí to inet bankovnictví (na můj vkus je potřeba zbytečně moc klikání). Ale to zase vyváží ceník :-)
    GOR
    GOR --- ---
    ROMANET: Tak prachatej abych vybiral banku podle hezkosti karty jeste nejsem ;-)

Ale ta matna uprava se mi libi, aspon nebude tak odrbana :-)
    ROMANET
    ROMANET --- ---
    jinak karta mbank s delfínem je podle mne pěkně ošlivá, jen to její logo působí jako oldschool.
    NELDE
    NELDE --- ---
    ADAMM: Nemohu napsat, co si zamanu, neboť tam prohlašuji, že všechny údaje jsou správné. Možnost jiné je dobrá, ale chtělo by to možnost "nechci uvést". Já prostě nechci, aby o mně banka (nebo někdo jiný) věděla osobní informace, které jsou jí k ničemu, ale které by teoreticky mohl někdy někdo zneužít.

ROMANET: U mně je to naopak. Dostal jsem vynadáno, že jsem podvodník, když nepoužívám svoje tituly.
    ROMANET
    ROMANET --- ---
    ADAMM: není to ono pak i na smlouvě? aby pak po tom nešel nějaký novinář a neříkal hele Nelde se tu chlubí vysokoškolským titulem, který nemá.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    NELDE: nejdřív upozornění - jsem člověk zevnitř, jen aby bylo jasno. tu možnost "jiné" plánujeme... jen se to musí probít různými úrovněmi. na druhou stranu, vysokoškolský diplom po tobě pak nikdo vyžadovat nebude, tak tam můžeš napsat, co se zi zamane.
    ROMANET
    ROMANET --- ---
    NELDE: tohle si asi ještě nedořešili. podle mne to v polsku asi je normální a v čechách je to fakt divný.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam