• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    ADAM
    ADAM --- ---
    BUTHRAKAUR: tos asi nějak špatně počítal.
    ČS má kurzy jedny z nejnevýhodnějších. např. dnes EUR prodej u M-bank 25.5009 a u spořitelny 25,527 u nákupu je rozdíl ještě větší.

banka zkrátka mají vždy kurzy nesmírně špatné všechny a se směnárnamy se to nedá porovnávat...
    KOFIS
    KOFIS --- ---
    BUTHRAKAUR: to asi jo, ale zrovna tam ty eura vecne nemaji
    BUTHRAKAUR
    BUTHRAKAUR --- ---
    kdyz jsme u tech zahranicnich plateb + mbank - platil jsem ted kartou neco v USD a trochu mne zarazil celkem nevyhodnej kurz, kterym mBank prepocitava. vim, ze pri nakupu v USD to napred prepocte Visa na EUR a pak az mBank na Kc, ale i kdyz srovnam http://mbank.cz/pruvodce/kurzovni-listek.html vs treba http://www.camfexgroup.com/ , tak je ten rozdil celkem patrnej.. v tomhle je holt CS o dost vyhodnejsi ;((
    NELDE
    NELDE --- ---
    ADAMM: Tohle mi docela chybí - zahraniční platby se dají realizovat kartou nebo přes prostředníka. Pokud mi ale má někdo poslat peníze a vyžaduje bankovní účet, tak to jinak nejde.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    NELDE: neumí - jakmile banka umí jedno, umí i druhé. ale lze použít prostředníka jako třeba PayPal - stáhnout platby na mBank účet z PayPalu lze (v cz, pro sk to neplatí).
    NELDE
    NELDE --- ---
    Mám dotaz - mBank sice zatím neumí zahraniční platby, umí ale přijímat peníze ze zahraničí? Jak je to případně s poplatky? ČS si za příchozí platbu ze zahraničí totiž kromě kurzového rozdílu vezme ještě 150,-
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    Mně teda přišel
    ATAN
    ATAN --- ---
    mne vlastne asi taky neprisel.
    MALKE
    MALKE --- ---
    Tak přiznávám, že absence únorového výpisu mne na mBank trochu hněte... Ne že bych ho k něčemu důležitému potřebovala, ale některé věci by mohly být v pořádku.
    GOR
    GOR --- ---
    ATAN: Dokonce bych rekl, ze se nerozeznava ci ty ucty jsou a facha to radove v sekundach mezi jakymikoliv ucty v mB.
    ATAN
    ATAN --- ---
    Kdyz posilam u mbank mezi vlastnimi ucty, je to okamzity?
    SINISTER
    SINISTER --- ---
    no tak asi byl online
    GOR
    GOR --- ---
    SINISTER: A jak by se pak zajistilo, abys nesel do debetu?
    SINISTER
    SINISTER --- ---
    GOR - no oni maji taxikari i terminal (ale online asi nebyl) platil jsem pres mbank a pin to nechtelo.
    GOR
    GOR --- ---
    SINISTER: Jelikoz mBank nevydava(zatim) embosovane karty, tak tam offline terminaly nehrozi.
    NELDE
    NELDE --- ---
    NAVARA: Ano. Co myslíš, že mají taxikáři? A mají je i na on-line místech pro případ, že nejde spojení.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    SINISTER: u nas vubec nekdy byly offline terminaly (tzv. zehlicky)?
    SINISTER
    SINISTER --- ---
    Zalezi na terminalu jestli je online
    NTR23
    NTR23 --- ---
    ORBIT: a u mBank prostě buď jen podepisuješ a nebo píšeš Pin + podepisuješ.

ORBIT
    ORBIT --- ---
    záleží také na typu karty.
    Některé karty pin vyžadují,některé a pak se podepisuje. Ale už se mi stalo, že to občas bylo i naopak a to jsem si vysvetlil prave terminalem.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam