• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    ATTILAH
    ATTILAH --- ---
    Nemate zkusenost s uvery bank (ev. stavebnich sporitelen) zajistenych zastavnim pravem k cennym papirum? Nenabizi to standardne, ale pry to mozne je. Diky moc za jakykoli zkusenosti, odkazy.
    ATTILAH
    ATTILAH --- ---
    ROMANET:
    ADAMM:
    Poslali jsme ofiko dopis, ze to je zrejme v rozporu se zakonem na ochranu osobnich udaju, ze by meli pridat moznost odmitnout toto sdelit (jinak ze muze byt predmetem setreni UOOU). Je to dva dny, co to odeslo, ale dam vedet co odpovi. Kamarad, co dela v CNB rikal, ze na pozadavky bankovniho dohledu reaguje mBank vzdy velmi vstricne a rychle, tak doufam, ze tomu bude i na tomhle useku verejny spravy.
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    NAVARA: To by bylo příjemné i když tolik mailu mi od nich nechodí. Asi malé finanční obraty.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    banky by mely povinne posilat reklamni sdeleni z adresy reklama@.... , aby se to dalo dat do spamfiltru :)
    ROMANET
    ROMANET --- ---
    ADAMM: u rajfky se v online dotazniku na něco takového ani neptají, natož aby to bylo povinné.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    ROMANET: well, protoze v polsku je to bezne? :) je to kvuli scoringu na dalsi produkty, ktere se budou do budoucna dale nabizet... od zacatku to budi docela negativni emoce, a ja jsem uz v listopadu navrhoval, at se tam prida moznost "nechci sdelit", nicmene, ja to nerozhoduju.
    ROMANET
    ROMANET --- ---
    proč musím u mbanky vyplnovat zdroj příjmů, vzdělání a rodinný stav?
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    GOR: mě se neptej... navíc mám pocit, že i KB mi účtovala daň z úroků v halířích. Ale ti si za to aspoň neúčtovali jako za odchozí platbu a účetní položku.
    Tyhle šílené účetní machinace byly jeden z důvodů, proč jsem úvěr v HB přefinancovala při první možné příležitosti.
    "nejlepší" na tom je, že tuhle hrůzu musí podstupovat jen původní klienti (odhadem 2005 a starší), noví samozřejmě můžou mít přímé inkaso. Ale u starých smluv není možné to na to přímé inkaso změnit, musí se posílat peníze na zvláštní účet v HB, tam si to naúčtují jako příchozí platbu (+ účetní položka), a ten zbytek kolotoče.
    GOR
    GOR --- ---
    TRISSIE: Jak muzou uctovat dan 0,12 kdyz se srazkova dan zaokrouhluje na cele koruny dolu?
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    Teď si pročítám sazebník a přemýšlím zda v KB držet zdarma G2 konto, které nic neumí nebo tam všechno zrušit (kreditka stejně končí v červnu).
    Každopádně mne pobavil jejich sazebník - pokud mají v sekci "Kreditní karty" položku "platby debetní kartou u obchodníka", tak by si odpovědná osoba zasloužila škrtnout prémie, ne-li přímo vyhazov :)
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    ZBYNEK: bud rad ze ti napsali, mne poslali dopis az ve chvili, kdy se mi tam na poplatcich nascitalo -500, az na pobocce jsem se dozvedel, ze mi prevedli ucet na klasicky :) KB nikdy vice.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    NELDE: no, uvidím na konci března.
    Ať už to bude cokoli, na Hypotéční banku to nemá, viz následující výpis transakce
    Připsaný úrok: +0,82 Kč
    za příchozí položku: -5 Kč
    daň z úroku: -0,12 Kč
    za odchozí položku: -5 Kč
    2x účetní položka: -8 Kč
    celkový součet: -17.3 Kč.

že si ty úroky nenechali pro sebe :)
    NELDE
    NELDE --- ---
    TRISSIE: Když banka řekne, že neúčtuje poplatky, tak to obvykle znamená, že účtuje něco jiného.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    NELDE: já ani nemám kreditku, jen obyčejnou debetní kartu, naposledy použitou někdy v roce 2006? - ten účet mi zbyl po splaceným studentským úvěru.
    Ale prý po dobu výpovědní lhůty se neúčtujou poplatky. Tak jsem zvědavá na finální součet...
    NELDE
    NELDE --- ---
    TRISSIE: Já zažil rušení v GE - pošleš doporučený dopis, že rušíš !úvěrový" účet (kreditka), cca za měsíc mi přišla odpověď, že to není možné, protože jsem nesplatil všechny dlouhy - během toho měsíce mi naúčtovali další poplatek. Na výpisu ovšem byl datován až po zrušení účtu!
    KB na tom bude stejně - zdržují, aby mohli naúčtovat ještě nějaké poplatky.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ZBYNEK: maj v tom dobrej bordel, mě se ozvali až měsíc po mých 27. narozeninách - a to přestože už mám ten účet ve výpovědní lhůtě (45 dní kvůli kartě). Poslali mi k tomu jak dopis, tak mi volala bankéřka - to to v těch záznamech nemají, že už jsem ten účet rušila?
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    Minulý týden se mi ozvala KB, že mi již bylo 26 let a tedy již nemohu využívat studentské konto Gaudeamus a že to buďto převedou na běžný účet a nebo na G2.
    Tak jsem byl dnes na pobočce, začali převádět a rušit některé služby a najednou se zjistilo, že to nejde udělat jinde, než na "domovské" pobočce. Takže jsem nic nevyřešil a k tomu mi zrušili přístup na internet. Jaké štěstí, že tam už mám jenom nějakou zbytkovou částku...
    Přemýšlím, jestli ten účet radši rovnou nezruším.
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    Po incidentu s kurýrní službou již vše proběhlo jako na drátkách. Aktivační dopis, karty chodili jak měli, bez jakéhokoli zbytečného zpoždění.

Účet šlape jak má, výpis přišel sice malinko se zpožděním, ale OK.
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    KOKON: Na kartách máš dva mizerné prvky ochrany - jméno držitele a podpis, které se čím dál méně kontrolují. Pokud se naučí podpis, tak by si toho nikde v obchodu neměli všimnout...
    ATAN
    ATAN --- ---
    ZBYNEK: tak mne vcera taky.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam