• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    TANTRICK
    TANTRICK --- ---
    TRISSIE: to je otázka, jestli je to zásluha ČSOB nebo tý lucemburský banky.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    TOMASH: i tak - tohle je dalece za tím, co zvládneš v rámci ČR. Co vím, pokud chceš platbu do jiné banky připsanou týž den, musíš podat příkaz nejpozději do 12:00
    TOMASH
    TOMASH --- ---
    predpokladam, ze to nema zadnou spojitost se SEPA?
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    TRISSIE: tady je jasne videt, ze kdyz se chce, tak to jde.. jenom banky maji potrebu drzet penize na svych uctech co nejdele...
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    tak jsem dneska utrpěla nefalšovaný bankovní šok.
    Včera ve tři jsem dostala avízo, že na náš účet v Lucemburku (vedený v obskurní poloveřejné bance) přišly peníze, které jsem potřebovala prohnat přes jiný interní účet a dostat do pondělka do Prahy.
    Ve čtyři odpoledne jsme v Luxu zadávali bankovní příkazy.
    Dneska volám naší klientské pracovnici tady v Praze v ČSOB, jestli už ty peníze nevidí přicházet, že by se to do zítřka stáhlo. A ona mi s klidem odvětí, že ty peníze už jsou od včerejška připsané na našem účtě.

Fakt klobouk dolů, 1.5 hodiny na převod mezi dvěma nespřízněnými bankami v různých státech...
    GOR
    GOR --- ---
    ADAMM: Aha, ja myslel, ze kdyz uz se tam sadrokartonuje, tak ze to bude tak v puli dubna :-)
    ATAN
    ATAN --- ---
    ZBYNEK: viz navara, asi tak nejak.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    ZBYNEK: kreditka nejspíš někdy přelom dubna-května, ale nechytejte mě za slovo, ok?
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    ZBYNEK: Jisteze se to da zvladnout v ramci jednoho uctu, ale "ucelove" ucty jsou proste pohodlnejsi.
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    NAVARA: Asi si své věco dovedu dobře zorganizovat i v rámci menšího počtu účtů... (Pravda, nežiju stylem od výplaty k výplatě.)
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    ZBYNEK: organizacne sikovna vec - dorazi vyplata, automaticky si poslu fixni naklady na jeden ucet (z toho litaji inkasa, trvale prikazy,...), odhadovane naklady (jidlo,...) na druhej, nejaka % na fond rezerv a co zbude muzu "rozfofrovat" (investice, alkohol, lehke devy,...) bez strachu ze na konci mesice nebudu mit co jist.
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    ADAMM: A kreditku / embosovanou kartu budete nabízet kdy?

ATAN: K čemu tolik účtů?
    ATAN
    ATAN --- ---
    ADAMM: jen abych oduvodnil potrebu/nutnost tech 4 sablon u emax. zakaznik muze mit celkem 5 uctu, a kdyz ma jen jednu zablonu tak to vetsinou (si myslim ze je to vetsina pripadu) musi z emaxu na emax prevadet pres mkonto. ale kdyby slo v ramci vlastnich uctu prevadet bez sablon, tak ta potreba ason u me odpada.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    ATAN: dost možná, že v úterý :) ale určitě se březen stihne, to už nevím, co by se muselo stát...
    ATAN
    ATAN --- ---
    ADAMM: kdyz uz byl zminen liberec, bude to v ty Prazske kdy? Na strankach je uveden brezen, ale ten uz konci.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    ATAN: inkaso - polovina dubna, sipo - přelom června/července (lze do té doby platit jednorázovým trvalým příkazem), zahraniční platby - posunuty na později :(( - 4 šablony na eMAX - neuvažuje se. s těmi zah. platbami to bude rozdělené do dvou etap, osobně mě to hodně mrzí. 4 šablony na eMAXu nebudou, pokud se neukáže, že to vyžaduje hodně lidí. je možné, že bude povolená možnost převádět si peníze bez nutnosti zadávat něco navíc mezi vlastními mBank konty, ale nic neslibuju..
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    GOR: nevím to přesně, ale na poslední poradě bylo prezentováno, že už je podepsaná smlouva a navržená realizace, takže bych odhadl tak konec května. ale jak nám ukázal případ liberce (kde se posunulo otevření dvakrát kvůli nezkolaudování budovy jako takové - poprvé kvůli kotli, podruhé kvůli okapům), lepší raději přesné termíny neslibovat, se stavbami je to lehce nevypočitatelné...
    GOR
    GOR --- ---
    ADAMM: Fajn a nahodou nevis, kdy bude otevrena pobocka v Hradci Kralove?
    ATAN
    ATAN --- ---
    ja bych spis uvital inkaso, SIPO, zahranicni platby a 4 sablony pro emax.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    ADAMM: coz je ovsem tem, co jiz zalozili, naprd?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam