• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    ANDY_WARHOL: Pochopil jsem to, jen mne zaujala ta shoda ulic :)
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    VITI: neda, protože to je služba, která se v česku neřídí standardy visa - ale vlastními dohodami mezi bankami, které si to mezi sebou navzájem vyjednávají (obvykle jako barter). předpokládám, že v relativně brzké budoucnosti to bude možné u bankomatů Euronetu a Pharro. zatím ovšem ne.
    NELDE
    NELDE --- ---
    DAMIAN: Jenom čekat. Pozor trvá to asi 10 pracovních dní.
    DAMIAN
    DAMIAN --- ---
    Byl jsem tenhle tyden v mKiosku a zřídil jsem si učet včetně karty... musim ted ještě po přihlášení do internetbankingu znova tu kartu objednávat? nebo jenom čekat? nějak jsem se v tom mKiosku zapomněl zeptat jak to bude s kartou, tak ted nevim...
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    ja tam taky mam korespondecni, ale jeslti si nepochopil, myslel sem to tak, ze se nekdo v mbank uklep,kdyz to opisoval z formulare co sem dodal
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    ANDY_WARHOL: Mně teda Hájkovu ulici vzali naprosto bez problémů :-) (pravda, nemám jí jako trvalou, ale jako kontaktní adresu; byl jenom problém jim vysvětlit, aby mi sem dovezli balíček a aby ho nevozili na trvalou adresu)
    Asi záleží kdo to konkrétně zpracovává
    VITI
    VITI --- ---
    Da se v nejakym bankomatu zjistit zustatek na mBank kontu (s mBank kartou pochopitelne ;-) Predpokladam, ze to asi nepujde ? :-(
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    vtipnost nad vtipnost, daval sem do mbank formular na pridani korespondecni adresy
    ted sem se dovedel ze misto hajkova tam maji haskova, to je tak kdyz banka nuti aby klienti vypisovali formulare na papir, misto aby to nadiktovali nekomu a vytisklo se to a zkontrolovalo
    ROMANET
    ROMANET --- ---
    RUDIEE: ne, maximálně za účetní položku (ale ta je stejná i u placení v čr).
    RUDIEE
    RUDIEE --- ---
    doufám, že nejsem moc ot, potřebuju jen info, mám kartu jen chvilku a česká spořitelna má dost nepřehledný web. no prostě s ejen chci zeptat, zda je nějakej poplatek při placení kartou přímo u obchodníka v zahraničí (irsko)... děkuju :)
    NELDE
    NELDE --- ---
    ADAMM: Mně se spíše jednalo o tu fixaci.
    ROMANET
    ROMANET --- ---
    ADAMM: jasně novináři jsou v klidu, chyba sem chyba tam, nikdo si z toho hlavu nedělé. ale to bankéři, ti pořád myslí na své zákazníky a na to, jak se o ně co nejlépe starat, náklad sem náklad tam, nikdo si s tím hlavu nedělá.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    NELDE: ta redaktorka spletla vic veci dohromady. za poplatek lze povazovat gap insurance (pojisteni schopnosti splacet): ta je u hypotek ve vysi nad 80% (= hypoteka je na 4/5 az plnou vysi hodnoty zastavene nemovitosti). nesouvisi to s dobou splaceni. my jsme uz se ohradili, ale vite jak - novinari jsou v klidu, chyba sem, chyba tam... (sam jsem uspesne prosel studiem zurnalistiky, tak o tom neco vim :)
    NELDE
    NELDE --- ---
    Dotaz na Adamma: čtu v denním tisku: Ani u mBank však neplatí, že nemá žádné poplatky – u hypoték s kratší fixací (jeden a tři roky) je klientům účtuje také.

Můžeš to trochu objasnit? Já myslel, že u mBank je uvěr počítán jako sazba ČNB + procenta a tedy vlastně není fixní.
    NELDE
    NELDE --- ---
    Tak jedna zkušenost s mBank. Dal jsem si jen mKonto. Rozhodl jsem se přidat si eMax. Založení bylo zcela elektronické a od zadání žádosti v i-bankingu to trvalo jen pár hodin než mi přišel email a eMax se mi objevil v i-bankingu v seznamu účtů. Jsem příjemně překvapen. Jen to po mně chtělo znova vyplňovat ty pole - dal jsem tam "Nechci uvést", u zdroje příjmů to však nejde.
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    ADAMM: HSBC Premier klientem se můžete stát v případě, že do šesti měsíců dosáhne součet Vašich úspor či investic u HSBC banky v České republice 1 000 000 Kč.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    ještě link: http://www.hsbc.cz/
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    CEZAM:
    nevím, podívej se na dalšího nováčka: HSBC Premiere. Sice je to drahý, ale první půl rok zdarma, a protože se profilují jako "první globální banka v ČR", tak by mohli zvládat nejen šeky, ale člověk si může klidně z ČR otevřít účet bez poplatků v USA, UK, Austrálii nebo Hong Kongu. Nebo v nějakým daňovým ráji.

I když je to konkurence, tak já to asi zkusím - ten účet v USA se hodí např. na co? No na verifikovanou americkou adresu na PayPalu!
    CEZAM
    CEZAM --- ---
    nevite ve ktere bance maji levne inkaso zahranicnich seku ? v ebance to chytraci zvedli na min 500.- kc, sice jsem 95% veci prevedl na wire ale i tak jim nechci davat treba 3000.- jen na poplatcich :-)) tak premyslim ze bych zalozil ucet nekde jen na cashovani seku, bez karty atd. jen s inet bankingem a prevadel si to na svuj ucet.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    TRISSIE: tedy, samozřejmě pokud nemáš na mysli W1SE - ten opravdu je pomalejší, ale která z aplikací tohohle druhu není.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam