• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    HARALD
    HARALD --- ---
    NAVARA: cestuju po Evropě hodně a prakticky všude po mě vyžadují na rezervaci číslo kreditky. ještě jsem s tím neměl problém.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    NAVARA: naprosto bezny..
    R_G:

R_G
    R_G --- ---
    Hm, tak jsem vyplnil formular a objevilo se, ze nastala chyba na strane me banky. Moc to nechapu, pac za letenky jsem platil kartou pres internet bez problemu. Nevite prosim, jestli je mozne, ze Komercni Banka odlisuje platby po internetu v CR a mimo CR?
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    NAVARA: mě to bukuje asistentka, ale vždycky potřebuje číslo karty a dost často i její kopii - a to přesto, že platím na místě keš...
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    TRISSIE: kdyz tam maji formular na zaplaceni 10% zalohy - nereknu ze chteji telefon kvuli konfirmaci (znam), ale znovu do nej opakovat kartu?
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    R_G: mě to přijde hodně běžné... pro rezervaci tohle po mě chtěli všude po Evropě.
    R_G
    R_G --- ---
    Chystam se do Belgie a v hostelu po mne jako potvrzeni rezervace chteji udaje z platebni karty, se kterou se da platit pres internet, aby mi v pripade, ze to odreknu, mohli strhnout pokutu. Nikdy jsem se s tim jeste nesetkal a prijde mi to zvlastni, protoze jsem vzdy platil az na miste v hotovosti. Nemate s tim nejake zkusenosti? Je to bezne? Pokud jde o formular, tak se jedna napriklad o nasledujici: http://www.sleepwell.be/ (on-line booking).
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    R_G: chce to opatrnost (kde s ni budes platit, co mas za banku?), ale co se poplatku tyka, plati ZBYNEK
    R_G
    R_G --- ---
    NAVARA: Ano, platebni kartou. Je to koser?
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    R_G: po internetu = platebni kartou?
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    R_G: Žádný speciální poplatek není; dle aktuálního kurzu se přepočtou eura na koruny a to ti strhnou.
    R_G
    R_G --- ---
    Jeste dodam, ze ucet mam v českých korunách, ale zaplatit mám eura.
    R_G
    R_G --- ---
    Zdravim, nevite prosim, kolik zaplatim poplatek v KB, kdyz chci zaplatit nejakou castku po internetu v Belgii? (tj. v eurech)
    DEMONOFANARCHY
    DEMONOFANARCHY --- ---
    jake je cislo na mbank v pripade ztraty karty?

Kdyz je na uctu nula dovoli platbu do minusu nebo ne?
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    2ND: Nevím jak kdo používá kreditku, ale mě osobne úrok nezajímá - splatím to vždy v termínu. Hlavní výhodu vidím v tom, že nemusím držet prachy na běžném účtu a přitom můžu po obchodech bez problémů platit...
    2ND
    2ND --- ---
    Jenze Citi ma urok z kreditnky 25% coz je cista zlodejna. Ja si ji zridlil jen jako nahradni kreditku, kdyz se mi na dovolene ocxaas stalo ze nebrali kartu od E-banky
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    NELDE: tak to mam ja

nakonec jsem to podepsala a uvidime :)
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    NELDE: Abych byl přesný - v sazebníku žádný poplatek není uveden...
    http://www.citibank.cz/czech/consumer-banking/czech/files/saz_c_citi.pdf
    NELDE
    NELDE --- ---
    ZBYNEK: Tak to je změna. Mně ji kdysi nabízeli a poplatek nebyl jen první rok.
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    NELDE: Základní kreditka od Citi nemá vůbec žádný poplatek za vedení...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam