• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    NELDE
    NELDE --- ---
    LEFTY: Nerušila, jen je převáděla na knížka na jméno. Prý zůstalo docela dost knížek, kde se nikdo nepřihlásil.
    LEFTY
    LEFTY --- ---
    Vkladní knížky jsou ještě používaný produkt? Měl jsem za to, že je všechny nějakým způsobem ČS rušila...
    Je vkladní knížka česká specialita, nebo mají v okolních zemích něco podobnýho (tím nemyslím termíňák :-))?
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    NAVARA: uz to jede, zjistovanim moznych problemu jsem dospel k noscript - mbank nebyla na seznamu povolenych k uzivani javascriptu - coz sice neni bezna bfu zalezitost, lec je to bezna paranoikova zalezitost :) kazdopadne - hlaska by mohla byt lepsi ("nemate javascript, jest vyzadovan").

#2: moznost povolit u kont platby bez potvrzovani sms - typicky si na mkonto prevedu predem spocitane penize, chci provest serii transakci a moje karpalni tunely trpi...

#3: souvisejici s #2 - moznost zadat serii transakci do textoveho pole ve formatu csv (nebo obdobnem) a pak potvrdit az najednou.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    upravy za ziva? :O

POLE 'NR KONTRAKTU' MUSÍ BÝT VYPLNĚNO.
    Nesprávné číslo karty nebo zadané číslo karty neodpovídá tomuto klientovi.
    ...
    LITTLELI
    LITTLELI --- ---
    ADAMM: no my to meli teda jinak. ale to uz neoverim...
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    to bylo samozřejmě spíš pro LITTLELI - ne pro NAVARA :)
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    NAVARA: už se to párkrát řešilo - lepší je postup autorizovat tvorbu, kde si vybereš, jestli následné provádění je znovu potvrzeno smskou nebo ne.

protože pokud by - hypoteticky - došlo k nabourání účtu a šlo by vytvořit šablonu jen tak, následovalo by její provádění opět bez smsky.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    LITTLELI: muzes si vytvorit sablonu bez autorizace - nebyl by tedy problem nejakou peknou naklikat a pak si ji treba 5x projet.
    LITTLELI
    LITTLELI --- ---
    aha a neni to trosku overkill pri tvorbe sablony zasilat overovaci smsky? zadna aktivni operace se pri tom nedeje ne?
    DEMONOFANARCHY
    DEMONOFANARCHY --- ---
    ADAMM: jj jasny me jen zmatla ta SMSka a taky evidentni nepozornost
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    DEMONOFANARCHY: když vytvoříš šablonu, tak ty peníze nepošleš. ty jen vytvoříš šablonu. když provedeš šablonu, tak odešleš peníze. imho docela jednoduché.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    DEMONOFANARCHY: přesně tak.
    DEMONOFANARCHY
    DEMONOFANARCHY --- ---
    ADAMM: Mam jeden problem vcera jsem poslal prevodem nejake penize a vytvoril jsem pro tu osobu sablonu... pak mi prisla potvrzovaci smska jetsli ty penize chci odeslat a hodilo mi to hlasku ze to probehlo v poradku. Ovsem dnes tam penize nevidim ani v transakcich ani v budoucich ani v blokacich ani na zustatku.

Dnes jsem poslal dalsi penize a ty se obevili okamzite v transakcich a okamzite v zustatku.

Takze ta sms vcera atd to vse znamenalo jen vytvareni te sablony a penize ve skutecnotsti neodesli a ja si to pozorne neprecetl nebo je nekde chyba?
    ATAN
    ATAN --- ---
    tak reklamace probehla uspesne, asi jsem je presvedcil (doklad o vkladu beze jmena, mel jsem jen email od dodavatele s bankovnim info), takze to predcisli opravi a na uctarne to preposlou na spravny ucet jeste dneska.
    ATAN
    ATAN --- ---
    NELDE: Volal jsem na KB infolinku a pry se mam stavit na pobocce s reklamaci. A ten ucet existuje (kdyz mi to vzali) a patri podle vseho nekomu jinemu. Ja prave zkontroloval vse krome predcisli, me to ani nenapadlo, ze by to pokladni vynechal. :o/
    NELDE
    NELDE --- ---
    ATAN: Předčíslí něco znamená. Ale pokud má účet předčíslí, tak by neměl existovat účet bez něj. Třeba na finančních úřadech podle předčíslí rozlišují druh daně. Doporučuji zjistit u toho, komu jsi to platil, jestli to náhodou není také jejich účet. Případně si dojít do KB se zeptat, co se s tím stalo. Je docela móžné, že ten účet neexistuje.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    ATAN: předčíslí neznamená nic jen u nás :)
    ATAN
    ATAN --- ---
    Da se reklamovat vklad na pokladne v bance? Kde?
    Vlozil jsem na cizi ucet v KB a pokladni mi zapomnela u uct uvest predcisli, takze se to vlozilo asi na jiny ucet (ja vzdy myslel ze precisli nic neznamena).
    NOSPAM
    NOSPAM --- ---
    ADAMM: Jak jsem zminil :-D ja mel jeden jedinnej problm :-D
    Automat na jizdenky v Mnichove -> Bere jen a pouze chipovany karty..
    DEMONOFANARCHY: :-D ja mel v Cine presne opacnej problem :-D
    CSOB visa mi nemakala (na hotelu)
    mBank visa bez problemu.. (taky na hotelu)

Jo a to jsem jeste mel veselou historku nebot jsem Delfina na zacatku teho "vejletu" nemel aktivovanyho a ani sem na konte jeste nemel prachy :-DDD Takze sem s CSOB potreboval mermomoci vybrat prachy a sejmul sem s tou kartou asi 10 bankomatu :-DD
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam