• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    LITTLELI
    LITTLELI --- ---
    ale ne, jen je to trosku labilni. nepanikarit :o)
    LITTLELI
    LITTLELI --- ---
    no ty kravo to AIG, sledoval jsem to ted realtime a to je v podstate volnej pad :o)
    LAMICZKA
    LAMICZKA --- ---
    tak když jen pánové, tak nás dámy to zajímat nemusí :)

ale dnes jsem na iDnes něco četla .. burzy mě ale příliš nezajímají
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    co tady máme: krach lehmanů, koupě merrill lynch, propad akcií AIG, velké poklesy u Citi, Goldman Sachs... Bear Sterns se rozloučili už v březnu (btw, u nás to moc lidí asi nezaznamenalo?)... takže kdo investoval do zlata, diamantů, potravinářství - vydělá ;)
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    pánové, tak mi tady chodí ředitel a říká, že dobře, že tady nikdo nesleduje světové zprávy... burzy se zmítají, banky nám krachují... sledujete to taky? napínavější než akční filmy :)
    http://money.cnn.com/2008/09/15/news/companies/lehman_endofwallstreet_tully.fortune/index.htm?postversion=2008091514
    RIMRR
    RIMRR --- ---
    je tu nekdo z (ebanky) raifky? dneska byl problem s vyberem karet u klientu, kteri meli kartu od ebanky - neslo vybrat z bankomatu ebanky ani raifky (andel). Jestli problem pretrvava.. priciny.. etc?
    LITTLELI
    LITTLELI --- ---
    NOSPAM: to uz je par let se obavam, ono totiz se ukazuje, ze klicovym klientum to je pomerne jedno *moje spekulace*
    NOSPAM
    NOSPAM --- ---
    CASTER: no.. ne na dlouho :-) slysel sem ze bankovni licence je na ceste..
    CASTER
    CASTER --- ---
    Zrejme je to hlavne negativnim vnimanim slova "záložna" :)
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    BUNDA: problém je v tom, že lidi, co znali fio, převedli na mBank účty z hlediska fia velmi nezanedbatelné množství peněz, dobře je to vidět zde (z tří miliard na méně než dva a půl): http://www.fio.cz/o_zalozne.itml
    my máme teď přes 10 miliard depozit a nemůžeme logicky držet 3,5%. i kdyby nám odešlo několik miliard, tak to pro nás bude pořád lepší. a po pravdě řečeno: přes to snížení jsme v denních obratech pořád v plusu, takže ani kampaň fio (měli inzerát v magazínu mf dnes a v euru) nám nijak zvlášť neuškodila.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    ADAMM: je otázka, jak tahle banka reaguje na případné reklamce při zneužití účtu pokud k takovým případům dochází. Pokud vše vyřizuje ke spokojenosti klienta tak v přihlašování nevidím problém :-)

ADAMM: a pokud FIO vydrží dostatečně dlouho držet 3,5% pak budou klienti přibývat.
    NELDE
    NELDE --- ---
    NAVARA: Vtip v tom, že si svoje transakce plánuješ. Když si necháš peníze na mKontu, znamená to, že je hodláš použít. Když na eMaxu, tak je tak brzo nepoužiješ (málokdo to optimalizuje každý den). Takže banka může vzít peníze na eMaxu a dát je do ČNB. U mKonta by to bylo riziko. Máš pravdu, že tak může dělat na základě statistik, to by ti ale na základě statistik dala méně (třeba 2,5, protože staticky to tak může udělat). Prostě takhle si rozhodneš sám.
    LITTLELI
    LITTLELI --- ---
    NAVARA: ale ten nadmerny prevod si muzes udelat automaticky afaik
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    ADAMM: Praveze ta nutnost manualniho prevodu toho co zbude nebo toho co budu chtit poplatit, mi prijde zbytecna (taktez mam bez sms) - je to pouze administrativni ukon, nenese na sobe zadne prevody mezi bankami, uzivateli,...

Ano, dorovnavani zustatku mezi ucty by to mohlo vyresit uplne.
    DEMONOFANARCHY
    DEMONOFANARCHY --- ---
    ADAMM: http://www.aib.ie

Lapal jsem po dechu kdyz jsem to videl:-D
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    btw. FIO jde s dobou - na své stránky už dali odkaz na neoficiální fórum FIO - http://www.fio.mdata.cz/ a odpovídají tam. btw. myslím si, že naše fórum jim za těch 10 měsíců přihrálo desítky, nebo spíš i stovky klientů :)
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    DEMONOFANARCHY: můžeme poprosit o info, o jakou jde?

jinak když náš generální ukazoval mRadním nejúspěšnější anglickou on-line banku - http://www.egg.com/ - kde se přihlašujete jméno+příjmení+datum narození+psč (to vám nabízí, abyste si uložili předvyplněné) a potom jen heslo + jméno matky za svobodna, tak příznivci tokenů a šifrovaných sms jen lapali po dechu ;))
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    NAVARA: je to tak problematické? mám na převody mezi eMAX a mKONTEM šablonu bez potvrzování smsky. vím, co platím za trvalé platby a inkasa z mKONTA. nechávám si dojít výplatu na mKONTO - poplatím, co potřebuju (to bych stejně musel dělat minimálně částečně ručně), pošlu zbytek na eMAX. kdybych chtěl automatizovat, udělám si z mKONTA trvaláky na nájem, splátky, dary nebo nevím co... o pár dní později bych si dal trvalák na převod předpokládaného zůstatku na eMAX a nemusím už klikat nic.

do budoucna bude bilanční mechanismus: zadáte určitou hodnotu X - poklesne-li zůstatek na mKONTU pod ni, doplní se automaticky z eMAXu. Zadáte hodnotu Y - navýší-li se zůstatek na mKONTU nad ni, přebytečné peníze odtečou automaticky na eMAX (bude to vždy o půlnoci, a docela jistě nebude možné zadat hodnotu Y nulovou nebo velmi malou). to možná na tento druh výtek částečně pomůže?
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    DEMONOFANARCHY: to mi pripomina BankOne - tehda jeste byla ebanka technologicky na vysi, takze setkani s velmi jednoduchou variantou pro americany byl sok :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam