• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    EZOP
    EZOP --- ---
    Za blokaci karty u GE money bank po mě chtěli 2000 !!!! To mi příjde trochu přehnaný. Pak mi příjde že místo zloděje, kterej mě okradl, mě pak ještě okrade banka.
    NELDE
    NELDE --- ---
    NAVARA: Pro platby ano. Také si můžeš vyplatit zálohu v hotovosti a tu si dát na soukromý účet a pak ji vrátit (a úroky si nechat). Ale jak oddělíš poplatky a úroky? Podle mě nijak - budou to tvoje výdaje a přijmy. Furt je tvůj osobní účet.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    normální účet máš zdaněn srážkovou daní 15%, podnikatelský nikoliv, ten si daníš sám v rámci daňového přiznání.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    NELDE: klidne muzes pouzivat jeden ucet jako soukromy i podnikatelsky, pokud dokazes pri kontrole FU vysvetlit jednoznacny zpusob identifikace firemnich plateb - napr. VS.
    NELDE
    NELDE --- ---
    ADAMM: A nebude náhodou velmi brzo na normálním eMaxu také 3%? Tím by se to vysvětlovalo.
    NAVARA: Možná ne. Teoretický nemusíš mít žádný účet. Ale neměl bys mít firemní peníze na soukromém účtu. Takže těch 3,3% na soukromém eMaxu nemůžeš přiznat a tedy použít jinak než jako černý fond.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    VANEK: ucetnictvi nevyzaduje "podnikatelsky ucet" - to je vymysl bank, aby mohly vice uctovat.
    VANEK
    VANEK --- ---
    NAVARA: Protože ten nezaúčtuje?
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    ADAMM: ale proc by mel pouzivat mB variantu, kdyz to muze hazet na bezny eMax?
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    NAVARA: pořád lepší, než spořící účty pro podnikatele jinde ;)
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    ADAMM: co by melo podnikatele motivovat ukladat prostredky na o 0,3% horsi mB variantu eMaxu?
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    repaste z mbank.cz:

Vážení Klienti,
    mBank otevírá své brány taky podnikatelům! Od 29.10. nabídneme speciální účty jen pro ně – mBUSINESS KONTO a atraktivní spořící účet mBUSINESS eMAX. Oba jsme ušili přesně na míru podnikatelům – fyzickým osobám, tedy nejen živnostníkům, ale třeba taky právníkům, lékařům a dalším podnikatelům. Stejně jako osobní účty – které si během necelého roku založilo skoro 160 tisíc z vás – i podnikatelská konta jsou v mStylu. Žádné podmínky, žádné povinné vklady nebo obraty, žádné výjimky nebo hvězdičky. Výhody mBUSINESS KONTA platí pro všechny: založení i vedení účtu, karta Visa Business Electron, příchozí platby a všechny odchozí platby v rámci mBank jsou zdarma. Odchozí platby mimo mBank za pouhé 3 Kč, zároveň tři bezplatné výběry z kteréhokoliv bankomatu v ČR. Výběry v zahraničí – neomezeně, bez poplatků! Kdo chce ale vydělat ještě víc, může s mBank i výhodně spořit. mBUSINESS aMAX vklady zhodnotí vynikajícím úrokem 3% p.a. Jakoukoliv částku, bez podmínek, bez povinného
    zůstatku...
    Více informací najdete na tránkách http://www.mbank.cz/mbusiness/ - a těšíme se na vaše komentáře a názory na mFóru!
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    BUNDA: provedou, jen se tak stane (podle mého názoru) o něco později - logicky se nemohou provést během odstávky.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    ADAMM: jak je to s naplánovanými operacemi v IB v případě odstávek jako je ta zítřejší? Provedou se?
    NELDE
    NELDE --- ---
    FUTURAMA: Chacha. Za současného stavu možná až 2015.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    PISTA1: můj odhad je březen/duben 09.
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    ADAMM: A kdy to můžem očekávat?
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    ASACHI: všechno ... ale ne ta úplně všechno. jsem si jistý, že tam bude nějaké trapné omezení, že to nepůjde nastavit na míň než X peněz. což je otázka, kolik bude. v PL je to 1000 PLN (= asi 7500 Kč). co je víc, přeleje se na eMAX. pak jde taky nastavit opačnou cestu - čili klesne-li zůstatek na mKONTU pod Y (to už půjde dát asi jakkoliv), doplní se to automaticky z eMAXu. bude se to dělat vždy o půlnoci.
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    a pujde potom nastavit aby vsechno z mkonta lezlo na emax automaticky? Todle zni dobre :)
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    BUNDA: a naopak :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam