• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    EDASX
    EDASX --- ---
    NYX: kurz by mel byt podle devizoveho kurzu.
    NYX
    NYX --- ---
    ale i na kurzu se dost prodela pri posilani klasickym prevodem, ne? imho se vyplati vyuzit nejakou devizovou spolecnost (WallichFx, REOL apod...), byt jen takhle jednorazove
    NELDE
    NELDE --- ---
    EDASX: Nevím, kolik je limit ve CH, ale standard je tuším 30 bankovek na jeden výběr a některé banky to udělají bez poplatku (otázka je kurz, ale to je jiná - ten musíš optimalizovat tak jako tak). Pokud by bankomat vydával 200 CHF (tuším mají i větší), tak to jsou 3 výběry, maximální poplatek bude tak 150 za jeden. A normální banky nemají poplatek za složení na účet.
    Já takhle platil byt v NL - vyzvednul jsem peníze z ATM a složil je na účet majitele na přepážce. Rychlejší, pohodlnější a nížší poplatky (cca 180 CZK u AmExu).
    NELDE
    NELDE --- ---
    VANEK: Těch 2000 v mém případě bylo české bance, jenže mě to proplácel zaměstnavatel.
    PINCHE_GRINGO
    PINCHE_GRINGO --- ---
    Me prijdou vic zlodejske za prijimani, ale nepru se :)
    VANEK
    VANEK --- ---
    PINCHE_GRINGO: No a ty jsou právě zlodějské, ne?
    PINCHE_GRINGO
    PINCHE_GRINGO --- ---
    EDASX: Spousta svycarskych bank nema zlodejske poplatky za prijem penez (treba moje nema), takze se zkus informovat a treba te to bude stat jenom poplatky ceske banky..
    EDASX
    EDASX --- ---
    NELDE: tem 2k se snazim vynout. na exchange.cz jsem ted videl, ze delaj i devizovy operace a posilaj do zahranici bez poplatku. - ta operace je i pres 100k co je jejich minimum, ale registrovat se u nich kvuli dvoum obchodum - no nevim =)
    EDASX
    EDASX --- ---
    NELDE: no to neni zrovna standardni postup =))
    NELDE
    NELDE --- ---
    EDASX: Když jsem posílal větší částku před lety do Holandska (skoro 6000 EUR) tak byly poplatky asi 2000 CZK. To už je fakt asi lepší to vyzvednout na kartu a složit hotově..
    NELDE
    NELDE --- ---
    EDASX: Domluv se s Gobersem, který tam je, aby to složil v hotovosti na účet.
    EDASX
    EDASX --- ---
    (ucet je u eBanky v CZK - penize jsou na ucte.)
    EDASX
    EDASX --- ---
    zdravim.
    potrebuju poslat 2x cca 8000CHF do Svycarska. jaky byste doporucili postup...
    NELDE
    NELDE --- ---
    ADAMM: Jinak už to proběhlo samo. Peněz mám na účtě dost, ale většinu na eMaxu - kvůli úrokům a kvůli bezpečnosti.

Jinak bych docela ocenil a další možná také, kdyby neprovedené inkaso (či jiná platba) byla avízovaná emailem. Na stejný email jako chodí výpisy.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    NELDE: no v poho. toto je univerzální způsob.
    NELDE
    NELDE --- ---
    ADAMM: Díky. Googloval, kdybych věděl, že to někde je. Pokud mi napíšeš, že to jde, tak se ptám, protože si myslím, že víš více. Také jsem čekal, že třeba má mbank něco jako ruční platbu SIPA v menu.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    NELDE: co takhle se podívat na stránky České pošty? Just fucking google it ;)

Jednorázovým příkazem k úhradě

Ve výjimečných případech lze uhradit platby SIPO jednorázovým příkazem k úhradě podaným ve vaší bance ve prospěch účtu 156080780/0300. Jako variabilní symbol uvedete identifikační číslo (najdete v kolonce č. 1 horní části platebního dokladu SIPO pro ten měsíc, za který jednorázovým příkazem platíte) a jako specifický symbol svoje spojovací číslo (najdete v kolonce č. 2 horní části platebního dokladu SIPO). Pokyny jsou uvedeny na zadní straně platebního dokladu. Cena za tento způsob úhrady je 5 Kč a zaplatíte ji následující měsíc v SIPO. Platbu SIPO jednorázovým příkazem k úhradě proveďte nejpozději do 25. dne tohoto měsíce, za který jednorázovým příkazem platíte.
    NELDE
    NELDE --- ---
    ADAMM: Jak se dělá jednorázový příkaz na SIPO?
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    NELDE: vždycky na konci zúčtovacího dne.

kdyby někdo byl měsíc pryč a nepodařilo se to, tak kromě pošty to lze zaplatit i jednorázovým příkazem.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    NELDE: Jestli už tam máš peníze tak zítra nad ránem. Běžně mám 4x zamítnuto než to projde :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam