• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    BUNDA: já dokonce slyšel drb, že jim ČNB nějak strká klacky pod nohy, takže by se to nakonec mohlo řešit nějak vtipně - třeba by si udělali banku na Kypru a pak podnikali pod jednotnou evropskou licencí ;)

jinak máme ode dneška nový web... taky nové fórum, tak teď ladím drobné chybky a podobně :)
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    ASACHI: požádáno mají, ale kdy jim to bude schváleno je ve hvězdách.
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    co jsem delal pred mesicem ucet, tak mi rikala pani, ze od pristiho roku budou banka, pry o to maji pozadano ...
    VANEK
    VANEK --- ---
    JEZEVEC: Jasně, já koukal na http://www.fio-zalozna.cz/ucty.itml ale už jsem neproklikl na "více zde" ve Společných podmínkách, že družstevníkem může být i právnická osoba, nevydávající své účetnictví všanc.
    JEZEVEC
    JEZEVEC --- ---
    VANEK: Fio má i normální účet zdarma. Je to sice družstevní záložna, ale jištěná státem jako banka. Osobně pro o.s., jehož jsem členem, nevidím lepší řešení a to jsem prošel fakt všechno. Přecházím ke konci roku k Fio i se svým soukromým účtem.

Oproti eBance má jen tu "nevýhodu", že tam není zdarma Maestro/Visa karta, takže vyjde ten účet vlastně na 500 CZK/rok. Pokud však člověku (když nejezdí za hranice) stačí Maestro, tak ty jsou v ceně hned dvě. Pro o.s. či podobné transparenty je to ideál.
    RODNOK
    RODNOK --- ---
    CD0M3: hehe, to asi budu muset brzo udělat. díky. nastavil jsem tam před necelým rokem složitej kód, kterej jsem pak zapomněl :)
    CD0M3
    CD0M3 --- ---
    DAMIAN: pokud si to pamatuju dobre, tak si to heslo volis pri prvnim prihlasenim do internetovyho bankovnictvi...
    v nejhorsim se to da pres operatory mlinky zmenit telefonicky - stalo se mi to nedavno. zodpovis jim par otazek, pak ti zavolaji zpatky na cislo, ktere si vedou u tveho jmena a heslo si navolis znovu.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    DAMIAN: v nejhorším si necháš zaslat nový aktivační balíček.
    DAMIAN
    DAMIAN --- ---
    ADAMM: Jaké je heslo na mLinku? Podařilo se mi zablokovat internetové bankovnictví a zjišťju, že mLinka chce po mě nejaké heslo?
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    VANEK: jj. fio podnikatelské účty lze doporučit. je to rozhodně lepší, než čs/čsob/kb/rb nebo whatever ;)
    VANEK
    VANEK --- ---
    FIO prý dává transparentní účty zdarma: http://www.fio.cz/transparentni_ucty.itml jak to má s normálními, to nevím.
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    NELDE: Přesně tak... Prachy vyhozené úplně za nic :-/
    NELDE
    NELDE --- ---
    ADAMM: To je škoda. Když vidím, kolik jako klub musíme dát za vedení bankovního účtu a každou transakci ...
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    ZBYNEK: ne. pouze fyzicke osoby. tohle mozna pristi rok, ale mozna ani to ne.
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    ADAMM : Je možné si založit mBusiness konto na občanské sdružení?
    NELDE
    NELDE --- ---
    EDASX: Jen nevím, kolik stojí vedení účtu u Citi ČR a Citi CH. Ale ve pokud to posíláš častěji, tak se to určitě vyplatí.
    EDASX
    EDASX --- ---
    Jo tip je to dobrej. Kazdopadne dik.
    NELDE
    NELDE --- ---
    EDASX: To by ale nemělo mít vliv na tvoje vklady. Navíc jsem to uváděl jako transakční kanál, nikoli pro uložení peněz, ty si nech, kde je máš.
    EDASX
    EDASX --- ---
    NELDE: no samozrejme sem nezkoumal fundament citi group, ale suska se cosi o kolapsu, fuzich, pripadne rozdeleni na vic divizi =)
    NELDE
    NELDE --- ---
    EDASX: Kdo říká, že tam musíš mít prachy déle, než jen po dobu převodu? Navíc jsou účty u Citibank ČR pojištěné.
    A pokles ceny akcií se dal čekat. Stejně byly nadhodnocené díky spekulacím na růst a navíc budou asi nižší/žádné dividendy.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam